בן שנתיים עם חרדת "קקי"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים עם חרדת "קקי"
    אירת
    06/09/2008

שלום רב, בני בן השנתיים סבל לפני כשלושה חודשים מעצירות ארוכה שהובילה לסדק בפי הטבעת. במשך שלושת החודשים האחרונים הוא מתקשה בעת מתן הצואה שמלווה בכאבים הוא מכווץ את פי הטבעת ונועל את רגליו ולא נותן ל"קקי" לצאת. חשבתי שמדובר עדיין בעצירות לכן נתתי לו במשך זמן מה שמן פראפין בכדי שיקל על מעבר הצואה .(צואה רכה). כיום אני רואה כי הבעיה אינה העצירות אלא הפחד שלו המכאב אותו הוא זוכר. ובכל פעת שהוא מרגיש שיש לו "קקי" הוא נתקף במעין חרדה ו"נועל" את פי הטבעת נועל את רגליו ובוכה. אני צריכה עזרה בנושא - !!!!! למי לפנות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אירת,

דפנה תייר
    08/09/2008

בעיה מסוג זו שאת מתארת היא מהסוג של "הביצה והתרנגולת", משום שמה שקורה אצל פעוטות (כמו אצל מבוגרים) הסובלים מהתאפקויות או עצירויות הוא שהצואה המתעכבת במעיים הופכת לקשה ויבשה, ואז כשהיא יוצאת סוף סוף - התחושה מאוד לא נעימה ואף מכאיבה למדי. הפעוט שחווה זאת מנסה בפעם הבאה שיש לו קקי "לדחות את הקץ" ולנסות לחמוק מעשיית הקקי על ידי התאפקות כדי שלא יכאב לו שוב, מה שבתורו רק מחמיר את הבעיה, וחוזר חלילה.
    על מנת להוציאו ממעגל הקסמים השלילי הזה חייבים להגיע למצב שיהיו לו יציאות רכות וסדירות, כך שלא יכנס ללופ של עצירויות המגבירות את הבעיה.
    לשם כך יש לתת על פי רוב מרכך, כפי שאת אכן עשית. ישנו בשוק מגוון של מוצרים טבעיים ובלתי מזיקים, ויש לתת אותם לפי הוראות הרופא או הרוקח ולפרק זמן ארוך דיו כדי שהפעוט יכנס לשיגרת יציאות וישתחרר מהפחד שלו מעשיית קקי.
    במקרה שלכם, שידוע שהיה לבנך סדק בפי הטבעת, הייתי מציעה לך להתייעץ ולהיות במעקב אצל רופא גסטרואנתרולוג ילדים. פתרון הבעיה הרפואית עשוי להביא בעקבותיו לפתרון הבעיה ההתנהגותית.
    כל טוב, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו