איך אדע שטוב לה בגן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אדע שטוב לה בגן?
    שמחה
    07/09/2008

שלום הבת שלי בת שנה ו9. מדברת כמה מילים... היא ילדה שמחה מטיבעה לא עושה בעיות (טפו טפו) עם אנשים חדשים - היא מעסיקה את עצמה לא מרדנית ולא תובענית... שקטה. היא התחילה גן חדש. איך אדע שטוב לה מבלי לטריף את הגננות בשאלות? או מבלי להציץ מהחלון? איך אדע שהיא לא הולכת לאיבוד ושבכל זאת מתיחסים אליה בהמלך היום כאשר הגננות מטפלות בילדים הרעשניים יותר...? אחרי ההסתגלות שעברה בקלות - ביום שאחרי כשהיא הבינה שאנחנו שאירים אותה היא נעמדה בכניסה ולא כל כך רצתה להכנס. לאט לאט הפשירה ונכנסנו איתה יחד היא גילתה את המשחקים שהיא אוהבת ומאז היה בסדר... בקיצור איך אדע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אדע שטוב לה בגן?

הוספת תגובה

• הסתגלות והשתלבות בגן

מיכל דביר קורן
    08/09/2008

שמחה שלום,
    הדאגה שלך הינה החשש המרכזי המלווה הורים שילדם משתלב לראשונה במסגרת חינוכית חדשה. עד כה בתך הייתה כנראה במסגרת בייתית, או כמעט-בייתית (מטפלת, משפחתון קטן) והיכולת לפקח ולעקוב אחרי המתרחש הייתה קלה יותר. כעת, כשהגננת היא דמות עסוקה שלא רוצים "להטריף" כי רוצים לשמור על יחסים טובים; כשברור שצריך לתת לקטנטונת זמן ומרחב להסתגלות ולכן אי אפשר לעמוד בחלון; כשיודעים שצריך לסמוך על הגן כדאי שגם היא תרגיש בטוחה שם ועדיין.... איך יודעים??
    ובכן, אין לי תשובה אחת ברורה...אני חושבת שהמעורבות שלך כאימא והיכולת שלך לקרוא את בתך עד כה תוכל לסייע כאן כמו בכל הסתגלות חדשה שהייתה לה. למשל, איך ידעת האם בתך נהנתה מהתנסות חדשה במגרש משחקים? למשל, מגלשה או נדנדה חדשה, איך ידעת איזה אוכל היא מעדיפה ואיזה פחות? מהו הצעצוע מועדף בהשוואה לחפץ שהרתיע אותה?
    ברור שעד כה היו לה התנסויות "קטנות" בלבד, ומעולם לא נדרשת בהתמודדות מעיין זו, אך גם כאן בהדרגה תדעי לזהות את מצב הרוח שלה עם כניסתה לגן בבוקר, את תראי כיצד היא ניגשת אל הצוות, אל הפינות השונות ואל הילדים, תראי עד כמה היא מספרת על חוויות מהגן (מומלץ לא להציף בשאלות "פתוחות" של 'איך היה' אלא למקד את השיחה כדי שתוכל לספר). חשוב לתת לה זמן להסתגל לפני שמסיקים מסקנה (לפחות מס' שבועות) ומפעם לפעם כדאי ומומלץ לשאול את הגננת איך לדעתה ההשתלבות עד כה, עם מי היא משחקת ובמה, גם כדי להיות מעורבת יותר וגם כדי להרחיב את ההתנסות לבית. למשל, אם יש סיפור שהגננת הקריאה בגן ובתך מאוד נהנתה ממנו כדאי להקריא גם בבית, אם יש משחק שנמצא בגן ומצא חן בעיניה אפשר לקנות הבייתה ויותר מזה : אם יש ילד או ילדה אתם נהנתה לשחק, כדאי להפגש גם בשעות אחר הצהרים (כן, כבר בגיל הזה). מתוך השיחה עם הגננת תוכלי לקבל מענה גם לגבי הסעיף של "האם מתייחסים אליה"... חשוב מאוד לדעת האם הגננת של בתך לומדת להכיר אותה, האם היא באה לידי ביטוי בגן (מבחינה חברתית, שפתית, מבחינת הרגלים של עצמאות וכדומה) בצורה דומה לאופן בו אתם מכירים אותה בבית. זאת בדיוק הסיבה לשמה הצוות של הגן נמצא בו...
    אני בטוחה שניסת למצוא עבור בתך את המסגרת הטובה ביותר שביכולתך ובוודאי בחרת את המועדפת עלייך מבין כמה אפשרויות, לאחר שהבאת בחשבון את שיקולי הצוות, כמות הילדים, תנאי הסביבה וכדומה. אני מניחה שאם את אהבת את הגן שבחרת עבורה, גם בתך תאהב אותו ותשתלב בו בצורה טובה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו