מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מטיפול גופנימיכל08/09/2008
שלום, בני בן 3 וחודשיים, עבר בגיל שנתיים ו-7 חודשים ניתוח בצוואר (בהרדמה מלאה), ואחריו מס' טיפולים "אלימים" באיזור הניתוח, ללא הרדמה. אני כותבת "אלימים" כי נאלצנו (בעלי ואני) להפעיל עליו כח רב ע"מ שלא יזוז ורופא יוכל לטפל באיזור הניתוח. זה היה מאד לא סימפטי, לאף אחד מאיתנו. מאז הוא מאד חרד לגופו. לא נותן לנו לטפל בפצעים, עקיצות וכו'. הדוגמה העדכנית ביותר היא שפשוף בברך שקיבל מנפילה לפני כמה ימים. הוא היסטרי לחלוטין לגבי הברך שלו, בשביל לנקות ולחבוש אנחנו צריכים ממש להתשמש בכח, הוא נכנס להתקפות היסטריה בעקבותיהן גם נתנו לו טיפות רסקיו להרגעה וכדי שיוכל לישון. הוא לא מוכן לדרוך על הרגל, לא מוכן להתקלח (אם כי בסופו של דבר הצלחנו להסיח את דעתו ולקלח אותו), לא מוכן לשמוע מפלסטר (הסכים, תחת מחאה, לחבישה לגן לאחר שהובטחה לו הפתעה גדולה), בגן יושב בצד וצופה בילדים משחקים. השפשוף אמנם "מכובד", אך בהחלט לא מצדיק היסטריה כזו. השאלה שלי היא איך עוזרים לו להתגבר על החרדות הללו. בעוד קצת יותר מחודש יש לנו עבורו תור ראשון לרופא שיניים ואין לי מושג איך אנחנו הולכים לעבור זאת. אבל הבעיה היא גם, ובעיקר, בדברים הקטנים, היומיומיים- פלסטר על שריטה, משחה על עקיצה שמגרדת, אפילו לשים טיפות עיניים/ אזניים במידת הצורך זה מאבק. איך עוזרים לו להתגבר? תודה רבה רבה! (הפורום שלכן נהדר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למיכל
מיכל דביר קורן08/09/2008כפי שאת מתרשמת, החוויות הרפואיות שעבר בנך היו כנראה קשות מאוד עבור כולכם והן נותנות את אותותיהן כיום אצלו, וכך גם אצלכם: ישנה תשומת לב מוגברת לתגובות שלו, דריכות, וחשש מובן לקראת טיפולים ופרוצדורות רפואיות עתידיות כמו טיפול השיניים הצפוי. בנך מגיב בצורה מאוד אופיינית לילד עם היסטוריה רפואית שכזו. ילדים נוטים לפתח חרדה והימנעות לאחריהן מאירועים דומים וישנם ילדים שנוטים בעקבות חוויות כאלה "להסתבך" עם חרדות ופוביות נוספות. זה לא אומר שזה בהכרח מה שצפוי, אך כדאי להקדים את המאוחר ולפנות לקבלת עזרה פסיכולוגית מתאימה. יש מה לעשות, וכדאי לעשות זאת בשלב מוקדם ולא להמתין לעוד אירועים של מאבקים סביב הטיפול בגוף. לא היינו רוצים למשל שהוא ימנע ממשחק בחצר בגלל הפחד להיפצע. ויתכן שטיפול השיניים, לקראתו ניתן להתכונן במסגרת הטיפול, יהפוך להיות החוויה הרפואית הטובה הראשונה שממנה הדברים יחזרו למסלול. בטיפול יתנו לכם הדרכה מה לעשות ויסייעו לו לעבד רגשית את החוויות שעבר באמצעות משחק. אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול אצל פסיכולוג/ית בעלי הכשרה ספציפית בגיל הרך. תוכלי לכתוב לי למייל או בפורום ואוכל להמליץ לך על מישהו מתאים באיזור מגורייך.
בהצלחה רבה,
מיכל
ותודה על הפרגון: חשוב לנו לדעת שישנם קוראים מרוצים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)