מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 מקללחנה08/09/2008
לצערי שגורה בפי קללה מסוימת שלעיתים בני בן ה3 שומע אותי אומרת אותה והוא חוזר אחרי- כאילו אומר אמא תראי גם אני יכול לומר את הקללה, כיצד עליי להגיב להתנהגותו-לומר לו כי זה לא בסדר לומר מילה זו וגם אמא עושה לא בסדר, או להתעלם כדי לא לחזק את הקללה? (כמובן שאני משתדלת שלא לאומרה אך במקרה והיא כבר נאמרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לחנה,
מיכל דביר קורן08/09/2008השיטה להתעלם כדי לא לחזק התנהגות של ילד אומנם מתאימה לפעמים ועוזרת כשלא רוצים לחזק התנהגות אקראית, אך נראה לי שזה לא המקרה. הסיבה שבנך חוזר אחרייך היא לא סתם, כפי שאמרת זה כדי להגיד "גם אני יכול", וגם כדי לומר, "אני גדול", "אני עושה דברים שמרגיזים" וגם "אני רוצה להיות כמו אימא". כל אלה מתאימים מאוד לגילו.
לכן,נדרשת כאן שיטה אחרת... להגיד לו "גם אימא עושה לא בסדר" זה מורכב מידי בשביל ילד צעיר בגילו: אז איך יידע מתי אימא כן עושה בסדר? או, איך יידע להבחין? הרי את לרוב אנחנו רוצים שהילדים ייחקו אותנו בהתנהגויות שלנו, ואת מרבית הדברים שהם עושים הם בעצם למדו מאיתנו. נראה לי שבמקרה זה אפשר אולי לפתח איזה משחק איתו: להמציא משהו חדש שאומרים בכל פעם שזה עולה. למשל, אם את שומעת את עצמך אומרת את המילה (למשל, 'שיט'), אפשר להגיד לו משהו כמו "אוי, אמרתי 'שיט', זו מילה לא יפה, בוא נגיד משהו אחר במקום" ולהמציא יחד איתו מילה אחרת, ממוצאת שלכם, (למשל כמו 'אברקדברא' או אמיתית, נניח 'כדורגל') ואז להגיד לו: בפעם הבאה שזה ייצא לנו נגיד 'כדורגל' וזה יהיה המשחק הפרטי שלנו" וכל פעם, יחד איתו, להחליף את המילה, גם כשהוא אומר וגם כשאת...
לפעמים נדרשת יצירתיות כדי לפתור תסבוכות כאלה, אבל הרווח הוא בלמידה המשותפת של שניכם ובהנאה שאפשר להפיק מזה...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)