מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימותאמא מודאגת09/09/2008
בני בן ה-5 ילד טוב ונבון אך אגרסיבי מטבעו ופה מתחילה הבעיה שלי.. הבעיה היא שהוא מסבך את עצמו כל הזמן בקטטות. לעיתים הוא מחזיר מכות כי מישהו התחיל איתו. לעיתים זה חבר שהולך מכות ומבקש ממנו עזרה ולעיתים רחוקות הוא סתם נותן למישהו מכה 'כי ככה' ואין לו הסתייגות גם אם זה ילד הרבה יותר גדול ממנו. האלימות אצלו התחילה בגיל מאד מוקדם- בגיל שנה עם נשיכות , והלכה ופחתה ככל שגדל כי עבדנו עלריסונו קשה אני ובעלי ביחד עם הגננת ובודדנו אותו מחברים שמדרבנים אותו לכך. עכשיו כשעבר לגן חדש הוא התחיל שוב להרביץ סתם בלי סיבה. מיותר לציין שבבית אין אלימות וקללות ואנחנו מגנים זאת בכל תוקף והבית תמיד שמח ואנחנו אוהבים להשתולל עם הילדים ולהוציא אנרגיות(לרקוד, משחקי כדור)וחברים של הילדים אוהבים לשהות אצלינו. כמו כן, אני יודעת שבגן יש לילד חברים אך אחה"צ הוא לא יוזם איתם מפגשים וההיפך, והילד נפגש עם ילדים רק כשיורדים איתו ועם אחותו למטה וגם אז כשכולם משחקים ביחד הוא הרבה פעמים מתבודד ומשחק לבד בעולם משלו. אני מודאגת מהתנהגותו ולא מבינה מה אני לא עושה בסדר וגם לא נעים לי מהורים של ילדים אחרים ש"חוטפים" ממנו. עלי לציין שיש לו איזשהו קושי בדיבור שכעט בתהליכי ברור ולעיתים גם "בורח" לו. אשמח לעצה/ עידוד/ הפניה לגורמים רלוונטים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנויות חברתיות
אודט בוקאי09/09/2008שלום לאמא המודאגת
ראשית אני רוצה לחזק אותך על דרכי ההתמודדות שלך עד כה בנוגע להתנהגות של בנך:חשוב מאוד שאת ובעלך הייתם מתואמים ביניכם, מה שעוזר להעביר מסר ברור ועקבי. על אותו עיקרון, חשוב שיתוף הפעולה עם הגננת, אפשר לעשות זאת גם באמצעות מחברת קשר. הרגל נוסף מבורך הוא ההשתוללות שלכם יחד כמשפחה, ריקוד, משחקי כדור-זו דרך חיובית ביותר לתעל אנרגיות שמצטברות במהלך ההתמודדויות של כולנו ביומיום.
שנית, מהתיאורים שלך את בנך נשמע שהוא נוטה להביע את עצמו ואת רגשותיו בדרכים לא מילוליות, "מרביץ בלי סיבה" או שמתבודד ומשחק בעולם שלו. כשאני מוסיפה לזה את הקושי בדיבור, נראה כי בנך מתקשה לבטא את רגשותיו, השליליים במקרה זה, באופן מילולי ולכן "מתנהג" אותם. אני מאמינה שתמיד ישנה סיבה להתנהגויות שלו, רק שלא תמיד היא ברורה למסתכל מהצד. אמנם ההתנהגות האלימה אינה לגיטימית ובצדק אתם לא מסכימים לכך, אבל חשוב שתנסו להבין יחד עם בנכם את המסר שהוא מעביר לכם דרך ההתנהגויות. למשל, שהתחלה של גן חדש היא מאיימת והדרך של בנכם לבטא זאת בשלב זה היא דרך אלימות. הדברים הללו קשורים לאינטליגנציה רגשית ולכם כהורים יש יכולת רבה להשפיע על התפתחותה אצל בנכם על ידי שיחות על רגשות שלי ושל האחר וכו'.
מתיאורייך עולה שאלה לגבי המיומנויות החברתיות של בנך- עד כמה הוא מצליח לתקשר עם חבריו, להזמינם לקשר, למשחק, לדיאלוג על רעיונות שונים. עד כמה הוא מפרש באופן מתאים סיטואציות חברתיות, אולי נוטה לפרש התנהגויות נטראליות של חבריו כעמדה נגדו?
האם ניסית לברר איתו מדוע אינו מזמין חברים אחה"צ? האם חושש מדחייה? האם חש חוסר בטחון ללכת לחברים כי לא בטוח שישמרו על "האינטרסים שלו" שם? מדוע בוחר להתבודד בגינה? האם זה קשור לנוכחות של אחותו?
דווקא המפגשים אחה"צ אחד על אחד, במקום בטוח כמו הבית, יכולים לעזור לבנך לחזק את הכישורים החברתיים שלו והוא יזדקק לנוכחות שלכם שם כמתוווכים ומסבירים..
שאלה נוספת-האם בנך מפנה אגרסיה גם בבית, כלפיכם, כלפי אחותו (גדולה/קטנה?) ואיך אתם מגיבים לכך/מבינים את האגרסיה? המשפחה והקשר עם האחים היא הבסיס הראשוני ללמידת כישורים חברתיים, הבעת רגשות, הבנת מצבים חברתיים וכו' ולכן חשוב להבין את עמדותיכם בנושא. עד כמה אתם מרגישים שבנכם מבין את ההשלכות של ההתנהגויות שלו, מדוע אסור להרביץ, מה מרגיש הילד השני וכו'.
ושאלה אחרונה-האם בנך מבטא התנהגויות אימפולסיביות בתחומים נוספים-עשיתי כך וכך סתם כי בא לי, ללא מחשבה או תכנון מראש. אם כן, הייתי שוקלת להתייעץ עם מרפאה בעיסוק מאחר שמדובר בתחום של וויסות התנהגות על בסיס פיזיולוגי והיא יכולה לתרום הרבה.
אני מציעה שתנסו לפעול בשלב זה בכיוונים המחשבה המתאימים לכם. אם יעלה צורך
אוכל גם להמליץ על קבוצות לפיתוח מימנויות חברתיות, אם אכן זה הכיוון על פי הרגשתכם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)