בן ארבע - ועדיין עושה קקי בחיתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן ארבע - ועדיין עושה קקי בחיתול
    אורית
    10/09/2008

הילד שלי בן 4. החל בתהליך גמילה בגיל 2.7. לפני כחצי שנה הוא נגמל מחיתול הלילה, יש לו עדיין פספוסים מידי פעם. הבעיה הגדולה היא שהוא מסרב לעשות קקי באסלה. בכל השלבים הוא מעולם לא הסכים לעשות קקי בסיר, בעזרת הישבנון וכמובן לא באסלה. הוא עקשן מאוד באופיו וקשה מאוד לשכנע אותו. אנחנו משתדלים לא להציק לו בעניין. אחת לכמה ימים אני מציעה לו את האופציה, אני מנסה להבטיח לו דברים ומתנות אם יצליח לעשות באסלה "כמו גדול" אבל הוא מתעקש על קקי בחיתול. עד לא מזמן לאחר שהייתי שמה לו את החיתול הוא היה מבקש לצאת לגינה לעשות את צרכיו והיה תופס פינה שקטה בין העצים. לאחרונה אני מתעקשת שהוא יעשה את הקקי בחיתול אבל בתוך חדר השירותים ואין לו בעיה עם זה. לפעמים כשאני שואלת אותו למה הוא לא רוצה אז הוא אומר שזה כואב אם עושים באסלה. ככל הנראה היתה לו פעם אחת אפיזודה חד פעמית בגן שבה הוא ניסה לעשות באסלה וכנראה כאב ל לו. כמובן שכל החברים שלו גמולים מזמן. הוא מודע לזה היטב. אולי זה קשור לזה שקשה לו להשתחרר מדפוסי התנהגות קבועים שלו כך למשל הוא מסרב להיפרד מהמוצץ למרות שכל חבריו כבר עשו זאת, יש לו שמיכה שהוא קשור אליה רק כשהוא נמצא בבית... בקיצור אשמח אם תשפכו קצת אור על המצב ..... תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תהליכי גמילה

אודט בוקאי
    10/09/2008

שלום לאורית
    מתיאורייך נשמע שבנך זקוק לשליטה וכי אינו סומך על עצמו מספיק שיתמודד בהצלחה מול אתגרים התפתחותיים כמו גמילה מחיתולים, פרידה ממוצץ ומחפצי- מעבר כמו השמיכה וכו'.
    נשאלת השאלה מדוע-כיצד הוא מתפקד בשאר תחומי ההתפתחות-השפתי, המוטורי, החברתי?בתחום הבריאותי? האם סובל מרגישות תחושתית כלשהי?

במקביל, נשמע שאתם כהורים חוששים מאוד לתסכל אותו באמצעות דרישות לתפקוד תואם גיל. אמנם אתם מלווים אותו ברגישות ואמפתיה שהוא זקוק לה, עם זאת, החשש לדרוש ממנו להתמודד עם אתגרים, באופן פרדוקסלי דווקא מחזק את הנטייה שלו לתלות בכם, בחפצי מעבר ופחות מכך לסמוך על עצמו ועל כוחותיו. מידה מותאמת של תסכול היא חלק הכרחי בשלבי הגדילה וההתפתחות של כל ילד ומאפשרת לו לצמוח לדפוסי התנהגות חדשים ולמציאת פתרונות דרכם הוא לומד להסתמך על כוחותיו.

בנוגע לגמילה מהחיתולים, את כבר עשית את הצעד הראשון והנכון כשדרשת מבנך לעשות את צרכיו בחדר השירותים (דבר שאולי היה מוכן לו גם קודם לכן לולא החשש "להתעקש" איתו).בהמשך, בתהליך הדרגתי אך תקיף ועקבי (לא תוקפני) כדאי לדרוש ממנו להשתתף בניקיון גופו עם נייר/מגבונים ולעשות זאת בעמידה, על מנת להבליט את השוני בינו ובין תינוק. השלב הבא יהיה לשבת לעשות את צרכיו עם החיתול על גבי האסלה עד להורדה של החיתול.

בגלל שלדברייך מדובר בדפוס ולא בקושי ספציפי ברכישת הרגלי ניקיון, יתכן שתתרמו מליווי של איש מקצוע שתוכלו לברר יחד איתו מה עומד מאחורי החשש לתסכל את בנכם יתר על המידה.

אני מזמינה אותך לקרוא תשובות נוספות שנכתבו בנושא זה בפורום
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו