מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעת בגןנעמה13/09/2008
שלום, אני בת 27, בוגרת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך, סיימתי סטאז' והתחלתי לעבוד השנה כגננת מתחילה לצד מנהלת גן פרטי לילדים בגילאי טרום חובה. הגן שאני עובדת בו נחשב לאחד הגנים המוערכים ביותר בעיר ורשימת ההמתנה אליו היא בלתי נגמרת. מנהלת הגן איתה אני עובדת בצמוד הינה דמות חינוכית מאוד מוערכת על ידי ההורים והיא זוכה לגיבוי מלא מהם. אני בחרתי לעבוד איתה למרות שהיו לי הצעות להיות גננת בגנים אחרים וזאת על מנת ללמוד ממנה ובכך להכשיר את עצמי באופן הטוב ביותר לעבודה עצמאית בעתיד. אנו עובדות בצורה הרמונית ומשותפת ואני זוכה להרבה כבוד והערכה ממנה ומההורים. יחד עם זאת בכל הנושא של משמעת והצבת גבולות השקפת עולמי שונה משלה. אני מוצאת כי לפעמים אני פועלת תחת הנחיות שלה למרות שאני הייתי פועלת אחרת. אני מכבדת את הסמכות שלה להכתיב את המשמעת בגן אך במקרים מסוימים אני מעדיפה לנקוט בדרכים אחרות. מבחינתה קיימת חשיבות עליונה לסדר ונהלים בגן. היא מקרינה סמכותיות רבה, מבלי להרים קול ומבלי לאיים בעונש. האמת שהיא מצליחה לשמור על סדר ומשמעת לאורך כל היום. בהפעלות שאני מעבירה הדורשות הקשבה וריכוז היא מצפה כי תישמר אותה משמעת. כל הילדים עד לאחרון שבהם חייבים להיות ישובים על הטוסיקים לאורך כל המפגש. מדברים רק אחרי שמצביעים ומקבלים אישור, לא קמים ללא רשות, לא מרעישים, וכו'. אני מטבעי הרבה יותר נוחה בעניינים משמעתיים. מבחינתי בעת המפגש ילד יכול לבחור אם הוא יושב או עומד, הוא יכול לקום ולזוז כל עוד הוא לא פוגע, מפריע או מציק לאחרים. מותר לנהל דיונים וויכוחים מבלי לקבל אישור, כל עוד מקשיבים לאחר ולא מתפרצים לדבריו. כמו כן אני נותנת לילדים את חופש הבחירה אם להשתתף בפעילות ספציפית או לעשות דבר מה אחר בפינת יצירה או להצטרף לסייעת וכו'. כשפעלתי לפי דרכי היא העירה לי וביקשה כי אני אפעל לפי המשמעת המקובלת בגן. היא ביקשה ממני לפעול בשיטה מסוימת: בתחילת כל מפגש לעבור ולוודא שכולם ישובים כמו שצריך על כל הטוסיק (כמו דיילת שבודקת שכל הנוסעים חגורים:-)), להעיר בסמכותיות ובקול ברור למי שצריך לשבת על הטוסיק. לאחר שכולם ישובים אני מבקשת שקט ועד שלא משתרר שקט מוחלט אני לא מתחילה במפגש. בתחילת המפגש אני צריכה להסביר את הרעיון של הפעילות (שיחה, שיר, סיפור, לימוד על נושא מסוים וכו') ודרך כך לפתוח את המפגש. בעת המפגש מי שקם, מפריע, מדבר ללא רשות, צועק וכו' מקבל הערה. אם הוא קיבל 3 הערות במהלך המפגש רושמים לו נקודה ומוציאים אותו לפינת חשיבה. אני חייבת לציין שאכן אני משיגה הקשבה שלהם בשיטה זו. אך האם אני צריכה לפעול כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
דפנה תייר13/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
דפנה תייר13/09/2008שאלתך עוסקת בשאלות בסיסיות שנוגעות לתפיסות עולם חינוכיות.
אך נדמה שלא פחות מכך היא עוסקת במרקם היחסים העדין שבין עובד, בכל תחום שהוא,לבין הממונה עליו.
ברשותך, אבחר שלא להיכנס לדיון פילוסופי מהי דרך החינוך הנכונה יותר (אם יש דבר כזה בכלל
). בוודאי יש מעלות וחסרונות לכל אחת מדרכי החינוך שתיארת. גיבוש תפיסה חינוכית הוא ענין של תפיסת עולם מהותית, עומק והיקף הידע המקצועי, מבנה האישיות והניסיון שהאדם צבר.
אני חשה ששאלתך עוסקת ביישוב הניגוד שבין האני מאמין החינוכי שלך לבין ההתנהלות החינוכית הנכפית, לכאורה, עלייך. לפיכך אחזור ואחזק מספר נקודות שציינת בכנות רבה:
את גננת טרייה, לא מכבר נפרדת מספסל הלימודים במגדל השן. מן הסתם את טעונה בתפיסה אידיאולוגית, אך פחות בניסיון ממשי ומעשי. את מעידה שהגעת לגן על מנת ללמוד מאותה גננת שנתפסת כשם דבר. את גם מציינת לא מעט הישגים שהיא מגיעה אליהם בדרך בה היא מנהלת את הגן.
אל לך לשכוח שאנו נמצאים רק כשבועיים מפתיחת שנת הלימודים ולכן יתכן שזהו זמן קצר מדי עבורך להסיק מסקנות ואת ממהרת מדי לשפוט את שאת חווה. מה גם שסביר שהגננת מנסה לבסס בתקופה הראשונה הרגלי התנהגות מחמירים יותר ודווקא בהמשך, לאחר שיופנמו על ידי הילדים, יתכן שהיא תיטה לשחרר מעט ולהגמיש את הגבולות שהציבה.
אודה ואומר שבתחושת הבטן שלי - יש בהחלט מה ללמוד ממנה. בעידן שלנו, בו אנו עסוקים בשיקום הסמכות ההורית והמורית (לאחר שהבנו את נזקי חוסר הסמכות) אולי אין זה רע כל כך שהילדים יחוו מסגרת סמכותית, כל עוד זו סמכות מיטיבה. נצלי את ההזדמנות הזו. בעתיד, לכשתנהלי גן משלך תוכלי לקחת ממה שלמדת רק את מה שיתאים לך. ומי יודע - יתכן ותגלי אז שיש שם לא מעט דברים שכדאי לאמץ.
ועד אז - מיצאי הזדמנויות אחרות לאורך היום לפעול ולנהוג בילדים על פי נטיית ליבך. את תפיסתך, שנוטה יותר לזרם של "הילד במרכז", את יכולה לבטא בשעת החצר, בשעת המשחק, ברגעי משבר של ילד כזה או אחר. אני בטוחה שהילדים ירוויחו הרבה מאוד מהצירוף והאיזון שבין אישיותך וגישתך לבין אלו של הגננת.
עוד הייתי מציעה לך להיכנס לאתרים ולפורומים של משרד החינוך ואחרים, המיועדים לגננות. שם תוכלי לשתף ולהיתמך על ידי עמיתייך למקצוע.
בברכת שנה לימודים פוריה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)