מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 - מעבר מארה"ב לישראלקרן16/09/2008
שלום, לפני ארבעה שבועות חזרנו משהות בת מספר שנים בארה"ב. בני בן ה-3 ובתי בת החצי שנה נולדו שם. יש לי מספר שאלות לגבי בן ה-3: בבית תמיד דיברנו עברית, הוא נחשף לאנגלית בשנה הראשונה עם מטפלת דוברת אנגלית ומגיל שנה בגן דובר אנגלית. הוא מבין ומדבר את שתי השפות אך תמיד היה (ועדיין) רהוט יותר בעברית. העברית שלו מצויינת לגילו. בערך חודשיים לפני המעבר לישראל החלטנו שאני אדבר איתו אנגלית כדי שלא ישכח את השפה. האנגלית שלי טובה מאוד (כולל מבטא אמריקאי) אך זו אינה שפת אם שלי ונוח לי יותר בעברית. הוא עונה לי לפעמים בעברית ולפעמים באנגלית. בעלי מדבר איתו עברית. לעיתים הוא אפילו פונה אלי באנגלית ביוזמתו. שאלתי היא האם העובדה ששיניתי את השפה בה אנו מתקשרים מקשה עליו בתקופה בה הוא עובר כל כך הרבה שינויים (מדינה חדשה, בית חדש, גן חדש וכו). לגבי גמילה מחיתולים - הוא נגמל מחיתולים כשבועיים לפני שעברנו לישראל. בעלי ואני החלטנו לא לגמול אותו בלילה מכיון שהיינו כ"כ קרובים למעבר לישראל. האם כדאי לעזות זאת עכשיו או שזה מוקדם מדי (עברנו לפני 4 שבועות והוא התחיל גן חדש לפני שבועיים). אני לא יודעת אם כדאי לחכות יותר מדי במיוחד כשקורה הרבה שהפיפי דולף מהחיתול והוא קם עם פיגמה רטובה. לדעתי הוא מתעורר עם חיתול יבש ועושה פיפי בחיתול לאחר שהוא מתעורר (היו בקרים בהם החיתול היה יבש לגמרי). לגבי הגן - הוא נמצא בגן רב גילאי (גיל שנה וחצי עד שלוש), 18 ילדים מתוכם כשישה בני גילו. בגן בארה"ב הוא היה עם כעשרה בני גילו אבל היו שלוש קבוצות זהות כך שבבוקר ובסוף היום היתה אינטרקציה עם כ- 30 ילדים בני גילו. הוא מאוד חברותי, מתחבר בקלות ואוהב את החברים שלו. החשש שלי הוא שהוא רגיל למבחר גדול יותר של חברים. השיקול בבחירה של גן פרטי קטן לעומת גן טרום-טרום חובה של עיריה היה להקל עליו את המעבר לישראל. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מספר פרטים
קרן16/09/2008לגבי הגן - נראה שהוא נהנה בגן, שמח ללכת בבוקר ומספר על החברה החדשה שלו שאיתה הוא משחק אבל מכיון שהוא בד"כ כ"כ נוח ומסתגל מהר זו עדיין לא אינדיקציה עבורי... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד לגבי ההתנהגות שלו
קרן16/09/2008בגן הגננת אומרת שהוא מתנהג יפה. בבית הוא בודק גבולות, לא מסכים להתקלח/לצחצח שיניים/להתלבש וכו'. ההתנהגות הזו מאוד מזכירה את ההתנהגות מיד אחרי שאחותו נולדה. המכולה עם כל החפצים שלנו עדיין לא הגיעה, אנחנו ישנים על מזרנים, יש לו מספר מועט של צעצועים וספרים והוא יודע לומר ש"העצעועים שלי באניה בדרך לישראל" עד כמה שהוא מצליח להבין מה זה אומר. אנחנו מקפידים לקחת אותו למגרש המשחקים השכונתי כדי שיפגוש חברים חדשים (בראה"ב היו לו הרבה חברים בשכונה) והוא אכן כבר מכיר מספר שכנים. גם הפגשנו אותו עם חברה מהגן אחה"צ. בארה"ב אחותו הקטנה היתה איתנו בחדר ועכשיו הם ביחד באותו חדר. נראה שהוא אוהב לישון באותו חדר, הוא מאוד אוהב להצחיק אתה ולשחק איתה אבל זה מצטרף לרשימת השינויים שהוא חווה לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעברים והסתגלות
אודט בוקאי17/09/2008שלום לקרן
מתאורייך הארוכים אני רק יכולה להבין כמה גדולה דאגתך לגבי הסתגלות בנך לחייו החדשים ובעצם הסתגלות של כל אחד מכם, וזה טבעי ומתבקש בשלב זה. עם זאת, אני מזמינה אותך לראות יחד את הכוחות של בנך מצד אחד ושלכם כהורים במעבר עד כה:
לגבי הגמילה מחיתולים-אני חושבת שנכון היה מצדכם להפריד בין הגמילה ביום ובלילה. בין אם בנך עושה פיפי במהלך הלילה או מיד כשהוא מתעורר-מדובר בזמן בו הגוף אינו בעוררות מלאה כמו ביום ולכן אין זה משנה. בין אם ישן עם חיתול ובין אם תורידו לו-הוא יהיה רטוב בבוקר. הגמילה בלילה מתרחשת כתהליך למידה פיזיולוגי והגוף לא מקודד לצורך העניין אם יש או אין חיתול. יכול להיות שאם הייתם מתחילים כעת תהליך גמילה בלילה ודורשים מבנכם לא להרטיב במיטה -זה היה מצליח. אני סבורה שעם כל השינויים שהוא עובר זהו תהליך מיותר בשלב זה המכניס מתחים מיותרים לקשר ביניכם. בינתיים כדאי להצטייד בשעוונית תחת הסדין ולקיים טקס של פיפי לפני השינה/למעט בשתייה לפני השינה. אם ההרטבה מפריעה לו מאוד כשהוא קם רטוב בבוקר, אפשר לבדוק איתו אם היה רוצה את עזרתכם בלקום יבש.
לגבי השפה- בעקרון, קלינאיות תקשורת נוטות להמליץ להורים לדבר בשפה בה הם מרגישים הכי נוח כך שהרגש המבוטא במילים יעבור באופן אותנטי.בנוסף, כעת את מדברת בעיקר עברית מחוץ לבית ולכן זה נשמע לי מבלבל שתבחרי לדבר איתו אנגלית. בגלל שלבנך קליטה טובה לשפות, אולי כדאי לשמר לו את האנגלית שרכש באמצעות חוג אנגלית לגיל הרך. גם אם תבחרי להמשיך לדבר איתו באנגלית, לא הייתי מתעקשת איתו שיענה בשפה האנגלית, אלא מאפשרת לו לענות בשפה הרצויה לו.
לגבי הגן- טוב עשיתם שבחרתם גן פרטי עם מעט ילדים. לגבי המגוון, לא הצלחתי להבין מה בדיוק מטריד אותך-האם העובדה שיש מעט ילדים בני גילו שהוא יכול ליצור איתם קשר? האם את חוששת שיאלץ להתחבר עם הקטנים ממנו ו"יישר איתם קו" למטה? אני חושבת שבשלב הראשון יכולה לספק אותו חברה של ילד אחד או שניים איתם יעמיק את הקשר בגן ובשעות אחהצ. יצירת קשר חדש היא השקעת אנרגיה, גם אם היא מפרה, וכרגע האנרגיות של בנך מושקעות בהרבה מאוד ערוצים של הסתגלות. הניחו לו ליזום בעצמו את המגעים החברתיים, את הבחירות-מי כן ומי לא, גדולים או קטנים. הייתי סומכת עליו דווקא בתחום זה בהיותו ילד חברותי.
ברשותך אוסיף כמה מילים לגבי היותו ילד "נוח"-מצד אחד אנחנו כהורים רגועים מכך שילד מסתגל בקלות, אומר שכייף בגן,ומגיע בשמחה והגננת אומרת שהוא מתנהג יפה. מצד שני,השינויים שעוברים עליו ועליכם הם לא טריוויאליים ודורשים התמודדות נפשית לא קלה, שלעתים אינה נראית לעין. עודדו את בנכם לבטא גם רגשות לא קלים לצד הרגשות החיוביים, וספרו לו שגם לכם לא פשוט ושזה טבעי. ההתנהגות העקשנית של בנך בבית מעידה על בריאותו הנפשית-לפחות במקום אחד הוא מבקש לעצמו שליטה, מאחר שאיבד אותה בבת אחת. אפשרו לו להביע מחאותיו תוך הבנה שקשה לו בתקופה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)