מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה לגןשרון18/09/2008
בוקר טוב, בני בן השנה ועשרה חודשים התחיל גן בתחילת ספטמבר, לפני זה הוא היה שנה ושלושה חודשים איתי בבית ולאחר מכן התחלתי לעבוד והוא נשאר עם סבא או סבתא לסירוגין, כמובן שבימים הראשונים של הגן, היה בכי הסטרי וחוסר שקט שמובן לחלוטין, אבל גם עכשיו שכבר עברו כמעט שלושה שבועות, תפוס ההתנהגות שלו השתנה, דבר שמאד מדאיג אותי, נראה שחלה נסיגה בהתנהגות שלו, למשל מילים שהוא כבר יודע לומר, הוא לא משתמש בהם, הוא מבקש הכל באמצעות בכי, הוא נצמד אלי ולא מרפה מהרגע שאני חוזרת הביתה (גם היום סבא וסתבא אוספים אותו מהגן) הוא יותר צועק, מסרב לעשות דברים שאהב, לא אוכל קודם, לא עוזב את החיתול והמוצץ, ולפני הגן הוא לא היה לוקח מוצץ אלא אם כן רצה ללכת לישון, כבר היו יומים סבירים בגן והיום שהוא שוב בכה בצורה חזקה ותפס אותי חזק כדי שלא אלך, כל פעם אני יוצאת, אני מרגישה כאלו שעישתי משהו רע שאני משאירה אותו שם בוכה, אני כמובן לא מראה לו ומשדרת לו שהגן זה מקום שכיף בו, אבל זה לא עוזר, אני מאד חוששת שלא יהיהו לו חלילה השלכות של טראומה כלשהי בעקבות הכניסה לגן, (דרך אגב, שאר הילדים בגן כבר לא בוכים) אני אשמח לדעת שהכל טיבעי ושזה יעבור והלוואי ויכולתי לדעת תוך כמה זמן עד שזה יעבור, אני מאד מודאגת, אשמח אם תוכלי לומר לי מה את חושבת על זה, האם זה נורמלי ואיך אני כן יכולה לעזור לו כדי לעשות את זה כמה שיותר קל (עד כמה שאפשר) תודה רבה ויום טוב, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
דפנה תייר19/09/2008ראשית, ברשותך, אפנה אותך לתשובתה של מיכל מתחילת השבוע, על שאלה דומה ביותר שעסקה בקשיים בקליטה בגן. אני ממליצה לך לקרוא אותה ואני בטוחה שתוכלי למצוא את המידע המתאים בתשובתה המפורטת והעשירה.
יחד עם זאת, הרשי לי להתייחס לחששותיך ובעיקר להרגיעך: כן, מה שאתם חווים נורמלי, וקשיי הסתגלות לגן עשויים להימשך לעיתים תקופות ארוכות ביותר. לא ניתן לומר לך כמה זמן זה ימשך ועלייך לגלות אורך רוח.
אני מניחה שבחרת את הגן שנראה לך טוב ומתאים, ועלייך לסמוך על בחירתך. היי מודעת לכך שגם בנך וגם את עוברים תהליך הסתגלות כפול - גם לפרידה שלכם זה מזו וגם להבנה שאנשים חדשים מטפלים בו.
את יכולה לעיזור לו על ידי כך שתנסי לזהות את מי מהמטפלות בגן בנך מעדיף ועודדי ובקשי אותה "לקחת עליו חסות" על מנת שיוכל ליצור התקשרות חדשה ובטוחה איתה כדמות אחת קבועה.
בשעות אחה"צ היי סבלנית אליו ואל הצורך שלו בהצמדות אלייך ונסי למצוא בתוכך את היכולת להעניק לו את כל הקירבה והחום להם הוא זקוק ממך.
לעיתים בתקופת החגים והחופשות חל עיכוב נוסף בהסתגלות, אך אני בטוחה למדי ומקווה שלאט לאט יחול שיפור ודאגתך תחלוף.
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
שרון21/09/2008בוקר טוב דפנה, תודה רבה על התשובה, זה מרגיע לשמוע חוות דעת מקצועית ולדעת שמה שעובר על הבן שלי ועלי זו התנהגות טיבעית, זה כמובן לא הופך את זה לקל יותר, בעיקר כמו שציינת, אני מניחה שאחרי החגים, זה יהיה כמו להתחיל מההחלה. מקווה שנעבור את זה כמה שיותר מהר, כדי שאני אוכל להיות רגועה שטוב לו. תודה רבה ויום טוב, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)