פרידה בכיתה א"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה בכיתה א"
    רויטל מארק
    22/09/2008

שלום רב, אני אמא לתאומים זהים שבנובמבר הקרוב ימלאו להם 7 . השנה הם עלו לכתה א'. בתחילת השנה הפרידה היתה קשה, אך הם התרגלו והסתדרו ובשבוע האחרון אחד מילדיי מסרב בכל תוקף ללכת לבית הספר, להיכנס לכיתה, הוא בוכה משתולל וכל בוקר מחזיקים אותו בכח ע"מ שאוכל ללכת. נראה לי שהילד בטאראומה. ואני אובדת עצות ומתפרקת. מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בכיתה א"

הוספת תגובה

• רויטל שלום,

מיכל דביר קורן
    22/09/2008

על מנת שאוכל לסייע לך לחשוב על כיון של עזרה עבור בנך אנא הרחיבי את התיאור:
    ממי קשה להיפרד: האם קשיי הפרידה שתארת הינם ממך? מאביו? מאחיו התאום? כיצד אחיו התאום נפרד? האם הם השתלבו באותה כיתה או בכיתות נפרדות? איך נעשית הפרידה בבוקר והיכן (בתוך הכיתה, הסעה, בבית)? מי זה ש"מחזיק" אותו בכוח - המחנכת עצמה? וביוזמת מי?
    מדוע את חושבת שהוא בטראומה ואם כך, טראומה ממה?
    ואולי השאלה העיקרית: האם זה הפתיע אותך/אתכם? כלומר, האם מדובר בילד שמאז ומעולם הסתגל היטב לסיטואציות חדשות, למעברים ולשינויים ורק עכשיו הופיע שינוי או שמא מדובר בילד בעל מזג איטי להתחמם שמתקשה בהתחלות חדשות? ושוב: מה בדבר אחיו - האם לרוב מסתדר בהתחלות חדשות? האם הבדל זה שאולי קיים ביניהם מדובר בבית ומהווה מקור ל"תחרות"?
    וגם: כתבת שאת 'מתפרקת': למה לדעתך זה כל כך קשה לך (מעבר לכאב הברור על הקושי שלו ועל ההרגשה הרעה ותחושת האשמה הברורה להשאיר אותו שם...)
    אשמח לתיאור מפורט יותר,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו