מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מזריםפית22/09/2008
שלום רב ביתי בת 4 חודשים והתחיל אצלה הפחד מזרים זה מתבטא בבכי היסטרי נוראי שלא נפסק מה עושים עם זה היינו אצל חמותי והיו שם 14 איש שזה שתי גיסותי עם הילדים ויש לציין כשנכנסנו היא לא בכתה איך שניגשו והרימו אותה התחילה בבכי היסטרי למעלה משעה לא הצלחתי להרגיע אותה אפילו בחדר אחר לאחר שעה הלכנו כי לא רציתי לתת לה לבכות ולענות אותה ואיך שפתחנו את הדלת כאילו כלום. יש לציין שאנחנו רואים את משפחתו של בעלי אחת לשבועיים. אצל משפחתי הדבר לא כך מאחר ואימי מאוד קרובה אלי וגם שומרת על ביתי אפילו כאשר מטיילים בחוץ או נכנסים לבית קפה היא לא בוכה. ביום שישי אנחנו אמורים להתארח אצל גיסתי ותאמת אני פוחדת מה יהיה יהיו שם קרוב ל 20 איש שביתי בכלל לא מכירה אותם מה עושים אודה להצעות איך להרגיע אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים אצל תינוקות צעירים
מיכל דביר קורן22/09/2008שלום רב,
פחד מפני זרים הינו שלב התפתחותי המאפיין את כל התינוקות ומשקף את ההבנה שלהם לגבי ההבדל בין דמות מוכרת לבין דמויות אחרות, בלתי-מוכרות. התינוק לומד להבין שדמות מוכרת יודעת לזהות את צרכיו, יכולה להגיב אליו בצורה מתאימה ויעילה ולכן חש בטוח במחיצתה. פחד זה מתחיל לרוב לאחר שהתינוק לומד בוודאות לזהות את הדמויות המוכרות לו (מתרחש בסביבות גיל 3-5 חודשים), ולרוב לאחר תקופה בה הוא דווקא חייכן וידידותי מאוד לאחרים (סביבות גיל 6-8 חודשים).
מהתיאור שלך את בתך הצעירה אני משערת שהתגובה שלה לא משקפת חרדה מפני זרים, אלא תגובה לסיטואציה החדשה בה הייתם. כלומר, בתך כנראה נבהלה מכל האירוע: כניסה למקום לא מוכר, המולה ורעש, קרבה של אנשים שניסו להרים אותה באופן שלא מוכר לה - וזה לא בגלל שהיא חוששת מזרים. התגובה לא הייתה לזרות שלהם, אלא לסיטואציה כולה שנחוותה כמבהילה. ההרגעות שלה ביציאה מהבית משקפת את אי הנוחות הכללית שחוותה שם.
האם מהכרותך את בתך עד כה מדובר בילדה בעלת סף רגישות נמוך? כלומר, האם היא נבהלת בקלות מרעשים, נרתעת ממגע קרוב וכדומה? אלו הם מרכיבים של וויסות תחושתי ויתכן כי רגישותה גבוהה במיוחד ועל כן נדרשת התאמה של הסביבה אליה.
אני ממליצה לנסות ללמוד את קצב ההסתגלות שלה למצבים חדשים ועד אז לנהוג בה בעדינות הדרושה לה. למשל, עם כניסתכם למקום חדש (כמו אותו אירוע מתוכנן) תנו לה את זמן ההסתגלות שהיא זקוקה לו: השאירו אותה בעגלה/ סלקל טרם היציאה ממנו, נסו להישאר בקרבתה זמן מה ולדבר אליה באופן המוכר לה, נסו להביא אתכם חפצים שמוכרים לה ובעיקר נסו להנחות את האחרים שלא להתקרב מייד אלא לתת לה זמן להסתגל בהדרגה ורק אז, בנוכחותכם, יוכלו לגשת אליה. אפשר לתת לאחרים להרים אותה על הידיים רק לאחר היכרות או משחק פנים-אל-פנים שמתקיים כשהיא יושבת על אחד מכם.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדומה מאוד
דיקלה30/03/2010המקרה הזה מפרט אחד לאחד את המקרה שקרה לנו אתמול ערב החג עם בתי בת ה-5 חודשים. היא צרחה צרחות אימה והייתה פשוט במצוקה. למזלנו היינו בבית קרוב מאוד לשלנו ולאחר חצי שעה כשהיא לא נרגעה פשוט חזרנו הביתה :(.
קראתי בעיון את תשובתך ואכן ביתי נבהלת בקלות מרעשים. היא כנראה רגישה מאוד, אנסה ללמוד יותר כיצד להרגיל אותה למקומות ואנשים חדשים. הבעיה שלי כרגע היא שאנחנו אמורים לטוס בעוד חודשיים טיסה ארוכה מאוד, ואני חוששת מה יקרה במטוס עם הרבה אנשים זרים לחלוטין, שלא לדבר על ההמולה שיש לפני שעולים לטיסה בשדה. האם מומלץ לבדוק לגבי תכשיר אפילו לתת לה שירגיע אותה? הייתי רוצה לנסות ולעבוד איתה מעכשיו על שיטה שתכין אותה אולי ...האם זה אפשרי?
תודה דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)