מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מאסלה בעקבות מקרה בקניוןאושרת22/09/2008
היי, בתי בת ה 3 גמולה זה כחצי שנה. לפני כחודש הלכה עם אביה לקניון וכשישבה על האסלה ירדו המים(אסלה עם חיישנים), היא נבהלה מאוד וקפצה מיד, מאז היא לא מוכנה לעשות צרכים בשירותים. ניסינו: 1. לדבר על מה קרה, להסביר שמותר לפחד. 2. להסביר איך עובדת האסלה ואיך יורדים המים. 3. להתעלם ולתת לבעיה לחלוף מאליה. 4. להדגים עם בובה, דוגמה אישית ע"י אמא. ההתקדמות היחידה שהיתה מאז שהיא מוכנה לשבת עם אמא(אני מפנה לה מקום) ורק בבית, אם אני לא באה איתה ואומרת שאני עסוקה או משהו כזה היא מתאפקת. אשמח לעצה איך להתקדם מכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום,
מיכל דביר קורן22/09/2008לא הבנתי מהתיאור שלך מה קורה בנתיים בחודש הזה: האם חזרתם לטיטולים? מה קורה בגן, האם גם שם מתאפקת? האם היא מוכנה לעשות בשירותים מסוימים אחרים (למשל אצל סבתא או מקום אחר מוכר)? האם ההתנהגות דומה כשמדובר גם בהשתנה וגם בקקי? ובעיקר, מה היא אומרת כשהיא מסרבת: האם בעצמה מזכירה את האירוע הזה במילים (למשל אומרת: 'אני מפחדת שהמים יקפצו כמו שהיה אז' או משהו דומה) ?
אני מניחה שקשה ללכת איתה בכל פעם לשירותים, אבל יתכן שהניסיון לעשות את זה באופן הדרגתי-קבוע עם אימא הוא שיטה טובה ובהדרגה תוכל להזדקק לכך פחות. נסי לנהוג בגישה קבועה - כלומר בכל פעם לעשות איתה את אותו הדבר ולהפחית את נוכחותך בהדרגה בכל כמה ימים.למשל, אם היא מוכנה לשבת על האסלה כשהיא עלייך, בשלב הבא, לאחר מספר ימים בהם תתכוננו לקראת זה, היא תוכל כבר לשבת על האסלה כשאת לידה, לאחר מכן תוכל לשבת כשאת עומדת בפתח וכדומה. אם מצאתם שהבובה מסייעת לה ניתן להשתמש בה ולקחת גם את הבובה לשירותים בכל פעם שהיא צריכה.
הייתה ממליצה לפנות לעזרה מקצועית במידה והפחד לא חולף תוך זמן קצר ולא לחכות: לאירועים מסוג זה אצל ילדים מסוימים יש לעיתים נטייה להתקבע ולהפוך לאירועים טראומטיים הגוררים תגובות של חרדה והימנעות. אז כבר יהיה הרבה יותר קשה לעזור לה וכדאי להקדים במקרה זה תרופה למכה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל, תודה, תשובות לשאלותייך:
אושרת23/09/2008חזרנו לטיטול רק בלילה. ביום - אם אנחנו בבית היא מוכנה ללכת לשירותים רק איתי כשאני יושבת ומפנה לה מקום, במקום אחר- סבתא למשל- שם היא עושה בגינה. בגן- עושה במכנסיים כשהיא בחצר :-( הגננת מודעת לבעיה וניסתה גם היא לעזור ולדבר איתה אך ללא הועיל. היא אומרת שהיא מפחדת מהשירותים ומזכירה את המקרה בקניון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאושרת,
מיכל דביר קורן24/09/2008העובדה כי בתך מוכנה להיכנס אל תא השירותים יחד איתך מאפשרת 'קצה חוט' לקראת החזרה לשגרה. נסי להתמיד ולהיכנס איתה בכל פעם ואף להציע לה את הליווי ביוזמתך (למשל, כשאת רואה שהיא צריכה ללכת תציעי "את רוצה שאני אכנס איתך?"), וגם לבקש מהגננת שמישהו (רצוי קבוע) בגן ייכנס איתה פנימה אל התא. אפשר לעמוד לידה ולדבר איתה על האירוע אם היא מזכירה אותו (משהו כמו: "אני שומרת עלייך בשירותים כדי שלא יהיה שוב הרעש שפחדת ממנו כמו פעם" או "כשהיית בקניון היה רעש מפחיד אבל בבית שלנו/בגן שלנו אין רעש כזה כשמורידים את המים"). בהדרגה היא תוכל לוותר על הנוכחות הפיסית בתוך השירותים ותעזר רק בליווי פנימה והחוצה. האירוע הזה השאיר עליה כנראה רושם רב ואי אפשר לצפות שהזיכרון ייעלם או יימחק: צריך לסייע לה על ידי הבנה של הקושי ואמפתיה כלפי הפחד עד שבהדרגה תוכל לחשוש פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)