מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 עדין קקי בטיטולאיילת22/09/2008
שלום רב! בני הוא בן 3ותישע חודשים הוא ילד מאוד בוגר בעל ביטחון עצמי די גבוה.הוא נגמל מהטיטול עוד בשנה שעברה (בתחילת קייץ שעבר) הגמילה היתה בסדר גמור (מלווה בקצת "פיפיפרס") עם קצת פיסוסים. אולם את הקקי הוא היה עושה בטיטול,בהתחלה לא לחצנו ואמרנו שזה יבוא בזמנו ומתי שהוא יהיה מוכן, במשך הזמן הצעתי לו סיר,ישבנון או אסלה והוא נמנע מכך.הוא לא מוכן אפילו לנסות לשבת ומבקש רק בטיטול. לפני שבועים אמרתי לו שנגמרו הטיטולים ואין בחנות חדשים כי הוא כבר גדול ואין טיטלים שמתאים לגודל שלו(הטיטולים באמת קטנים ולוחצים לו,הוא ילד די גדול לגילו),לבני במשך חמישה ימים לא היתה יציאה למרות שהושבתי אותו בשירותים בבכי מיתמשך,לאחר נשברנו ופחדנו מבחינה בריאותית(בכול זאת 5 מים).מאז המצב חזר כשיש הוא מבקש טיטוטל ומסכים לעשות רק בו.אני כבר אובדת עצות ולא יודעת איך לפתור את המצב הזה. נ.ב הוא מבקש טיטול רק בבית וזה פעם אחת ביום כך שבגן או בחוץ אין לו בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום,
מיכל דביר קורן22/09/2008תהליך רכישה של הרגלי ניקיון כרוך בנושא עצמאות ושליטה. עשיית הצרכים אצל ילדים מסוימים נחווית כתוצר של הגוף ממנו קשה להיפרד והשימוש באסלה במקרה כזה מבהיל אותם. בטיטול קל יותר, כיון שהצרכים נותרים קרובים לגוף, הם לא "נעלמים" וחוויית השליטה נותרת. פעמים רבות ילדים מבקשים טיטול כיון שהם זקוקים להפגנת שליטה וכוח למרות שבאופן פרדוקסלי כי זה כמובן משמר דווקא את הילדותיות.
אני מבינה מהתיאור שלך שבעצם בכל השנה האחרונה השתמשתם בטיטולים, וכנראה שמפעם לפעם הצעתם חלופות שהוא לא הסכים "לקנות". מה גרם לך להיות תקיפה יותר דווקא לאחרונה? האם יש קשר לגילו ולמבנה גופו הגדל? האם לכניסה לגן חדש? היכן בבית הוא עושה את הצרכים כשהוא בטיטול: האם יש מקום מסוים אליו "בורח" או האם זה מתבצע בשירותים-עצמם? האם הוא "מודיע" כשהוא מסיים ומבקש שתנקי אותו? האם מסייע לניקיון בעצמו על ידי ניגוב בנייר או במגבונים? מה הוא אומר בתגובה כשאתם מציעים לו לשנות את ההרגל ולעבור לשירותים?
אני ממליצה לעשות את השינוי בשלבים: החל מעשיית הצרכים בתוך טיטול בתוך חדר השירותים, בהמשך ניתן לעבור לישיבה על האסלה עם טיטול ועד להסרתו ולשימוש המלא באסלה. תהליך זה עשוי לקחת מספר שבועות ונדרשת כאן עיקביות, תמיכה גדולה מצד ההורים והרבה עידוד ואמפתיה.
אני מציעה לכם לקרוא גם תשובות נוספות שנכבו בפורום בנושא זה, ולפנות לקבלת עזרה מקצועית אם הבעיה לא נפתרת בקרוב.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
