מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס יחסדידי25/09/2008
בס"ד שלום הבן שלי כיום בן כמעט 4. ןמדי יום אני לומדת עוד ועוד להכירו ולגלות עוד דברים חדשים באישיותו. ישנה אצלו מין כמיהה עזה לקבלת תשומת לב. אינני יכולה לבצע שיחת טלפון ולדבר בנחת עם חברה מבלי שיפריע לי או שיבוא לשבת עליי וכו'. וזה בא לידי ביטוי בכל מיני מקרים שונים.אני קצת מתייחסת לאחותו הוא כבר מתחיל בצורה מניפולטיבית של פתאום להשתלל או לילל וזאת למרות שהייתי איתו לפני 5 דק ונתתי לו את כל התשומת לה הראויייה. בנוסף אנחנו באמת מרבים לתת לו אהבה וחיבה משוחחים איתו בכל מיני עינינים שונים (וחשבתי וככה גם הבנתי מקריאת מאמרים..) שילד שמקבל המון אהבה מהוריו ויחס לרוב הוא מסופק בנפשו ופנוי להתעסק עם ענייניו ולא מחפש כל הזמן בכוח עוד ועוד... אז איך ניתן להסביר זאת שהוא לעולם לא מסופק ועדיין צמא לאהבה כאילו לא קיבל כלום. בנוסף , אנו משתדלים ברוב המקרים לפנות אליו בכבוד ולדבר אליו בנחת ובשקט (כמובן גם שבצורה אסטרטיבית) אבל אם פתאום אנחנו נרים את הקול או נהיה קצת יותר נוקשים בגישתנו אליו פתאום יתחיל למרוד ולעשות הכל דווקא ויתחצף... איך מפסיקים עם זה ומעבירים לו את המסר שלא כל הזמן אמא/אבא יכולים להיות איתו קוצי מוצי ולעיתים אנחנו ממהרים או כועסים ואין ברירה אלא לשנות את טון הדיבור. מחמאות מאיתנו מאוד מניעות אותו לפעול... זה מאוד מדרבן אותו וזה כבר מטריד כי לא כל החיים אנשים יתנו לו מחמאות ופידבקים, יהיו לעיתים מקרים בהם יצטרך לבצע מטלות בלי כל הנחמדות מסביב איך אפשר לשנות את זה אצלו? תודה בברכה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא,
דפנה תייר26/09/2008אני משערת שאמהות רבות תוכלנה להזדהות עם הדברים שאת מעלה: לא פעם אמהות עשויות לחוש ש"המצבר " שלהן התרוקן, שאין להן יכולת לתת עוד ועוד, שהן חנוקות וזקוקות שהילדים יניחו להן מעט ויתנו להן קצת אויר לנשימה. כל התחושות הללו נורמליות ולגיטימיות וגם אמהות טובות חשות אותן מדי פעם.
וזו באמת השאלה: באיזו תכיפות מופיעות התחושות הללו שאת מעלה בהקשר לבנך? באיזו עוצמות? מה מעורר אותן - האם, אובייקטיבית, זהו באמת צורך מוקצן שלו בתשומת לבך, או שמא זוהי חוסר פניות סובייקטיבית מסויימת שלך אליו? האם התופעה חדשה (ואם כך - מה עורר אותה?) או שזוהי הדינמיקה בינכם מזה זמן מה? מה מיקומו בין אחיו, גם מבחינת סדר לידה, וגם מבחינת משאבי הזמן, הטיפול, הרגש - המופנים אליו?
התשובה הפשטנית ביותר שאוכל לתת לך: תני לו כמה שהוא צריך. אל תחששי שזה "יקלקל" אותו או לא יכינו כהלכה לחיים האמיתיים. נהפוך הוא: סיפוק צרכיו הרגשיים הללו יתרום לבניית הדימוי העצמי החיובי שלו והבטחון העצמי שלו. מחמאות מוצדקות הן דבר חשוב וחיובי ביותר, ואת בעצמך נוכחת ומעידה לגבי ההשפעה הטובה שיש להן עליו. לפיכך - אל תקמצי בהן: הן לא עולות כסף, אך הן שוות יותר מזהב! כולנו זקוקים למילה חמה ולפינה חמה, לבטח ילדים צעירים. תני לו ככל יכולתך. אני מאמינה שככל שתהיי סובלנית יותר לצרכים שלו ותעני להם - הם בסופו של דבר ימולאו והוא ישבע. אך זה עשוי לקחת זמן רב.
את התשובה המורכבת יותר לשאלתך - חוששתני שקשה לתת במסגרת המצומצמת שלפנינו. זוהי שאלה שאת יכולה לחקור אותה במפגשים אישיים עם איש מקצוע, שילמד להכיר אותך, את הילד ואת הדינמקיה שבינכם. היכרות עמוקה שכזו תוכל, אולי, להניב הבנה לקושי שלך לקבל את דרישותיו וצרכיו ולאפשר עבודה על שינוי בתחושותייך ובהתנהלותך איתו.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)