פחד מאסלה והתעלמות מעשיית הצרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מאסלה והתעלמות מעשיית הצרכים
    שירי
    03/10/2008

לבני ימלאו 4 שנים בעוד כחודש והוא התחיל השנה גן טרום חובה. בני עדיין לא גמול ובכל פעם שהוא עושה את צרכיו בתחתון גמילה קוראים לסבתא שלו לגן להחליף לו. ברצוני לציין כי הוא לא אומר שהוא עשה צרכים בטיטול אלא הגננת/הסייעת/הילדים מריחים ריח ואז מדווחים לנו. מיותר לציין כי הילדים לא רוצים להתקרב אליו וקוראים לו תינוק והטרחה לבוא כל הזמן לגן ולהחליף לו מיגעת ומייאשת. אך מה שהכי מעצבן בכל הענין זה שהוא מתנהג כאילו זה לא מפריע לו הוא אדיש למצב וזה למרות שהוא רואה סרטים בנושא וקוראים לו ספרים ומדברים איתו על כך. אני ממש אובדת עצות ולדעתי יסלקו אותו מהגן בקרוב והוא ישאר ללא מסגרת כי אני לא רואה אפילו התחלה של שינוי או רצון להיות בוגר ולהודיע לפחות על עשיית הצרכים בטיטול. אני רוצה לציין כי גם כשנתנו לו סיר הוא לא עשה דבר וכשהוא היה ערום בבית הוא עשה על הרצפה פיפי למרות שהסיר היה מטר ממנו. עוד אוסיף כי נותנים לו הרבה יחס והוא ילד מקסים ושלו וטוב, אבל מאוד ילדותי וגם קטן במראה מבחינת משקל וגובה, מילולית הוא בסדר גמור, מתקשר ומסתגל יפה למצבים ולא בכיין, ילד עם טמפרמנט נוח, לכן אני לא מבינה מדוע יש קושי בנושא הגמילה. אנא חזרו אליי עם הצעות/רעיונות/תשובות כי עוד מעט החורף מגיע ואז תהיה בעיה גדולה סביב הנושא. תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום שירי,

דפנה תייר
    03/10/2008

למקרא תיאורך ברור שגם בנך וגם אתם במצוקה עקב אי גמילתו.
    אני מאלה שמאמינים שילד בגיל ארבע אמור ויכול היה להיות גמול מזה זמן רב. צר לי שאנו כיום בעידן המקבל בסובלנות עיכוב התפתחותי שכזה, דבר המביא לכך שילדים בוגרים רבים עדיין סובלים מאי שליטה בעשיית צרכיהם.
    לעניות דעתי, לאור הסבל שבנך והסובבים אותו חווים, ומפאת הסכנה שהוא ישלם על כך מחיר חברתי ואולי אף יורחק מהגן - ניתן וצריך לטפל ולפתור את הבעיה ובדחיפות, וזאת על ידי התערבות מקצועית מאנשי מקצוע המתמחים בתחום, המאמינים שיש מקום להתערבות ואשר ידעו להנחות ולהדריך אתכם, ההורים, כיצד לפעול נכון בענין.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו