מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הרדמות ועוד...דנה05/10/2008
שלום וישר כח על הפורום.לבני בן ה 3 מאז ומתמיד היה קושי בהרדמות . כשכבר במיטה מתחילות הבקשות-פיפי,קקי,מים,לא מכוסה.סיפור שיכול להמשך גם שעה,הצלחנו להפסיק עם הרגל זה,אך לאחרונה יש רגרסיה מסויימת.יש לציין שנוסף אח לפני 5 חודשים,הפסיק מוצץ ובקבוק חלב והאח הצטרף לחדרו(יותר מידיי שינויים?). בתהליך ההרדמה היום מבקש שנלטפו,לתת יד,שנשמור עליו.אנו רגישים לעניין וממלאים את בקשתו,אך זה אף פעם לא מספיק ושכבר יוצאים מהחדר מתחיל לבכות וכל הסיפור חוזר חלילה על אף בקשתי שיהיה בשקט כי מעיר בצעקות אלה את האח.ממש עושה דווקא.מעבר לזה במהלך היום אני מוצאת עצמי מתווכחת איתו על כל דבר.לא רוצה לצחצח שיניים,לנעול סנדלים,להתלבש...! הרבה פעמים כדיי שיתרצה אני מבטיחה לו הפתעות האם זה נכון? חוץ מזה עצמאי מאוד,חברותי ורוצה הכל לעשות לבד ומצליח... אשמח לעזרתכם כי אני כבר מתוסכלת... שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויכוחים ומשא ומתן עם בן 3
מיכל דביר קורן05/10/2008שלום לדנה,
ובכן נשמע לי שבן השלוש שלך מגיב בדיוק בהתאם למצופה....הוא ילד מפותח ועצמאי (ונהדר שכך!) ועד כה מאוד נהנה להיות בתפקיד הזה, אבל עכשיו, כשיש גם אופציה אחרת בבית - להיות תינוק - וגם על זה מתוגמלים, אולי כדאי לבדוק איך זה??
ועכשיו ברצינות: כמו שאמרת, הרבה שינויים התרחשו לאחרונה, ואם נוסיף לזה גם חזרה אל מסגרת גנית (ישנה או חדשה) לאחר חופשת קיץ, הרי שבאמת יש הרבה דרישות וציפיות ממנו והוא בודק מה אפשר לעשות עם זה, איפה אפשר להגמיש קצת את הכללים ואת החוקים. נשמע שהוא מציג ניסיונות שונים לכך: איך אימא תגיב אם אני לא אצחצח שיניים, מה אבא יעשה אם אני אצרח בזמן ההרדמות וכו' וכו'. הוא לא עושה את זה בצורה מודעת, כלומר זה לא "דווקא", אלא ניסיונות להשגת שליטה רבה יותר בעולם החיצוני (והפנימי) שהשתנה לו כל כך בבת-אחת. אני חושבת שכדאי להמשיך כמה שניתן לנהוג ברגישות ובהבנה כלפיו (למשל בהרדמה), ולעזור לו להחזיר את תחושת השליטה איפה שאפשר. נסו למצוא דברים שהוא כן יכול לקבוע לצד אלא שאתם "מחליטים עליו" ולהשיג את שיתוף הפעולה שלו. נסו למצוא אפשרויות בחירה עבורו או לקיים משא ומתן על מה שאפשר (למשל, "עד כמה לספור עד שאתה נועל סנדלים?" - ואם הוא אומר "100", לעשות זאת!). כשקצת מיואשים כדאי לנסות להשתמש גם בהומור שכבר עוזר בגיל הזה.
לגבי הפתעות: אני חושבת שאפשר לתת הפתעות על שביעות רצון ממנו, אך פחות כדאי להשתמש בזה על דברים טרוויאלים. כלומר, לא מומלץ לתת הפתעה על זה שהוא נעל נעליים או התלבש, אך אם היה אחר-צהריים בו הדברים זרמו והיה נעים איתו, אפשר לתגמל (להגיד במהלך היום - "הערב תוכל לבחור הפתעה כי אתה מתנהג נהדר ולאימא מאוד נעים איתך" ואז באמת לתת).
שנה טובה גם לכם, ותודה על המחמאות לגבי הפורום - זה חשוב לנו שיש קוראים מרוצים....
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,תודה,תודה למיכל
ליאת06/10/2008את אשדודית לשעבר? מאוד מוכרת לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)