בריחת שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בריחת שתן
    ליאת
    07/10/2008

    אחיין שלי בן 4 ותשעה חודשים.בלילה ישן עם תחתול ומתעורר רטוב בבוקר.לאחרונה תדירות בריחת השתן עלתה גם במהלך היום,התחיל גן חדש.יש לציין שגם בגן הקודם זה קרה אך רק בשנת הצהריים.מידיי פעם יש גם בריחת צואה.צריך כל הזמן להזכיר לו להכנס לשירותים. יחד עם זאת נוגע כל הזמן באיבר מינו(אולי כי מתאפק?מעיד על לחץ נפשי?).האם כדאי להגיע לייעוץ או שהתופעה נורמלית? מעבר לזאת הילד מאוד מאוד חכם יחסית לגילו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בריחת שתן וצואה בגיל ארבע

    אודט בוקאי
    07/10/2008

    שלום ליאת

    על מנת שאוכל לענות לשאלתך יש צורך בהשלמת אינפורמציה הכרחית. מתי לראשונה החל תהליך הגמילה של אחיינך? האם הייתה תקופה של חודשיים לפחות מאז תחילת הגמילה שבה לא היו כלל פספוסים במשך היום? האם בריחת הצואה הייתה מאז ומתמיד? חסר גם רקע חשוב בנוגע לבשלותו הרגשית ותפקודו החברתי של אחיינך.

    באופן כללי נהוג להפריד בין בריחת שתן/הרטבה "ראשונית" ו"משנית". הרטבה ראשונית היא כזו בה הילד מעולם לא השיג שליטה מלאה ( שליטה מלאה= היה "יבש" במשך היום לתקופה של חודשיים לפחות) על הסוגרים. הרטבה משנית מתייחסת למצב בו ילד השיג שליטה למשך תקופה ואח"כ חלה רגרסיה והוא שב להרטיב.

    הטיפול הוא שונה בשני המקרים. במקרה של הרטבה ראשונית, החל מגיל חמש ניתן לטפל בשיטה התנהגותית, באמצעות הפנייה של רופא הילדים. במקרה של הרטבה משנית, נוטים לייחס את התופעה למצוקה רגשית ואז מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לברר את מקור המצוקה. ידוע כי שינויים בסביבה כגון מעבר לגן חדש, הולדת אח, אווירה מתוחה בבית וכו', גורמים לרגרסיה בהישגים התפתחותיים.

    בין גיל שנתיים לשלוש שנים מרבית הילדים משיגים שליטה בסוגרים במשך היום. שליטה בסוגרים במשך הלילה יכולה להמשך תקופה ארוכה יותר. במקרה של האחיין שלך, עולה שאלה אם אכן נגמל באופן מלא ולא נראה כי מדובר רק ב"פספוסים". הצורך להזכיר לו מספר פעמים להתפנות, גם לצורך פיפי וגם לצורך קקי, מרמז על קושי פיזיולוגי לקרוא את איתותי הגוף, כגון לחץ על השלפוחית, לחץ בפי הטבעת וכו'. תופעה זו מאפיינת לעתים ילדים עם קשיי קשב וריכוז אשר שקועים במשחקם יתר על המידה ומתקשים להפנות קשב לתחושות הגוף.

    חשוב לי לציין כי בריחת צואה עלולה להתקשר גם למצוקה רגשית קשה ולאירוע טראומתי, ויש לפנות בדחיפות לייעוץ מקצועי. לכן יש צורך לברר האם מדובר בתופעה שהחלה לאחרונה או שהיא חלק מקשיי הגמילה מאז ועד היום.

    דאגתך לאחיינך מעוררת הערכה, עם זאת אני ממליצה להפנות את הוריו של אחיינך להמשך ייעוץ בפורום, או אם ירגישו בנוח, לפנות באמצעות כתובת הדואר האלקטרוני המפורסמת בפורום.

    בברכה
    אודט

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו