מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה שליטה ועידודמיכל13/10/2008
שלום מיכל, תודה רבה על ההתיחסות והתשובה שמרגשיה לי רגישה ומקיפה. רוצה לשאול עוד קצת בקשותך. עליתי על עוד בעיה שלי. אני מתשקה לראות איך אני יכולה לדרוש מהבן שלי משהו לגבי תהליך היציאות שלו. איך אני "יכולה להעיז" להתערב בזה, מעבר לעידוד ושמחה. אני יכולה לדרוש בתקיפות ולמנוע ממני להרביץ, לעצור אותו פזיית כשהוא עושה משהו שממש לא מקובל בבית שלנו אבל בכל מה שנוגע להפרשות אני קצת ניצבת חסרת אונים. כשאתן כותבות בפורום לדרוש בתקיפות ולא בתוקפנות- לא מצליחה להבי איך עשים את זה אופרטיבית בנושא שהוא ככ אישי. כניסה לאזור של קקי- פפי, נחשב אצלי לחודרני. וכן, אני נזכרת מיד שקשה לי לתת לאביתרתרופות ולגזור לו ציפורניים ובעלי עושה את זה. יש לי רגישות בגוף, ולא אוהבת כנכנסים לי , זקוקה, אני להרבה מרחב,גם בפייז. אני מבינה את התפקיד ההורי שלו בלעזור לו לעבור שלב ולהתמודד, חינך לניקיון ובאמת רוצה וחושבת שמסוגל להיגמל. פשוט לא סגורה על עצמי על התפקיד ו"הרשות" שיש לי להציב לו באמת דרישות בתחום הזה. התוכלי להאיר את עיני? הרי גם באוכל או משהו אחר שנכנס לו לגוף אני לא מציבה דרישות, יש לו אוטונומיה מסוימת. ואגב, כשכתבתי התעייפתי, זה בעיקר התעייפתי מעצמי, מלא לדעת, לחפש תשובות, להתמודד עם הסביבה בזה שאני לא בטוחה ככ שהדרך בה אנו נוקטים של דיאלוג ורק עידוד היא נכונה , והיא דרך שתאפשר לו לגדול. אולי אני עם הרגישות וחוסר הביטחון שלי לנושא של גבולות גוף, לא ממש עוזרת לו להתמוד ודווקא עוזרת לאמביולנציה הטבעית שלו? מרגשיה שאני צריכה ללמוד איך לדרשו באופן כללי. אני יותר טובה בלבקש ולשכנע, כשאני דורשת זה רק בדברים שנוגעים בציפור נפשקי ( שינה במיטה בלבד, אחרי 8 בחדר שלו ולא להסתובב בבית, בטיחות, מספר מסוים של ממתקים , גבולות בסיסיים יותר). איך להיות "סגורה" על זה שזה בסדר לדרוש, גם בנושא חינוך לניקיון,ואיך אופרטיבית לעשות את זה בתקיפות, באמצעות טון דיבור או זה יבוא לבד כשאני פשוט אהיה יותרבטוחה? דברים אחרים שהיה צריך לעבור- עזר לו ולנו תהליך הכנה ארוך, שנגמר ב"לחתוך" ערב בלי שתית לילה למשל, כמה לילות של מלחמה עיקשת ואז הרגל חדש, ככה גם המעבר למיטת נוער ממיטת תינוק. דווקא המעבר מגמילה של צצי, לתחליףחלב בגיל נשה היה קל לו. טוב, תודה וחג שמח מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטים והתחבטויות - למיכל
מיכל דביר קורן14/10/2008מיכל, את מעלה הרבה שאלות ולבטים בדברייך העוסקים בדורשנות מול סמכות, בזכות לפרטיות של ילדים צעירים ובכלל במידה בה הורים צריכים/רשאיים/יכולים ל"נהל" את חייהם של ילדיהם. אני מניחה שזהו דיון שמלווה שלבים התפתחותיים רבים, ועולה ביתר שאת בנושא כמו החינוך לניקיון שהינו תחום המחייב סיוע של ההורים את ילדיהם וליווי, ולא ניתן לצלוח אותו ללא העזרה הזו.
את שואלת "מתי אוכל להיות "סגורה" שזה בסדר.....אני חוששת שאצל אנשים הנוטים ללבטים ולהיסוס, אנשים הנוטים להתחבט ולשאול שאלות, לא קיים מצב בו בתחום של גידול ילדים - או בתחום של יחסים בינשאישיים בכלל - שיש משהו עליו ניתן להיות "סגורים" או לגמריי בטוחים. אני מניחה שתמיד יהיו שאלות, שאלות הנכונות לכל שלב ושלב. לעיתים תרגישי שקל יותר לקבל החלטה, שתרגישי שקל לך יותר לדעת מתי "לחתוך" ולעיתים פחות. לעיתים קל יותר כאשר ישנו הורה אחר שעושה זאת ביתר קלות (פחות מתלבט...) או כאשר הילד עצמו מסמן באופן ברור על הכיון.
בכל מקרה, נראה שצמתים התפתחותיים רבים של בנך יעלו את הלבטים האלה ואני ממליצה לכם לפנות לקבלת ייעוץ או ליווי של איש מקצוע בתחום. סיטואציה טיפולית-ייעוצית של הדרכת הורים תוכל לסייע בכיווני מחשבה ובגיבוש 'אני מאמין' הורי על פי מה שמתאים לכם ולבנכם. חשוב לי לומר שלשאול שאלות זה חשוב וטוב ואני מאמינה שעבור ילדים עדיפה מציאות של לבטים ושל גמישות מחשבתית על פני נחרצות שעשויה לעיתים להיות מקובעת ונוקשה יותר.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)