זהות מינית בבן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית בבן 3
    אור
    15/10/2008

בני הבכור בן שלוש ושלושה חודשים, מזה כחודש עסוק באופן אובססיבי במי בן ומי בת ואף מצהיר ללא הרף על רצונו להיות בת, שיהיה לו פות ואף בכול מגע עם הפין (מקלחת ,הלבשה) דוחף אותו ומבקש שיהפוך לפות. בנוסף מתעקש שיש לו בטן שמנה ושהוא רוצה להיות בהריון כמו בת. הוא מתעקש על היתיחסות שלנו לנושא ולא מרפה. לציין שאחיו הצעיר נולד לפני 8 חודשים. כיצד נכון להגיב? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית בבן 3

הוספת תגובה

• זהות מינית בבן 3

אודט בוקאי
    16/10/2008

שלום לאור

בנך עסוק בנושא הזהות המינית ביתר שאת וזהו אכן גיל בו ילדים מתחילים לעמוד על ההבדלים בין המינים ועל התפקידים שכרוכים בזהות המינית: הבן יהיה אבא כשיגדל והבת-אם שתוליד ילדים. עם זאת, בגיל הרך יש קושי בקביעות אובייקט, כלומר, הידיעה שאני בן ואשאר בן גם כשאגדל ויהיה לי עדיין אבר מין זכרי ולא נקבי-עדיין אינה מבוססת.

בשלב זה של ההתפתחות הזהות המינית של בנך וכן מעצם העובדה שאני לא מכירה אותו ואתכם , קשה להגיד מה מנסה בנך לבטא בהתנהגויותיו ואמירותיו. אפשרות אחת שאני יכולה להציע היא שבנך מאוד עסוק בהריון שעבר עלייך, ורואה בך בשלב זה מודל לחיקוי-את אישה, יש לך פות ונכנסת להריון והוא רוצה להיות כמו אמא. בגיל שלוש, בנים עדיין מאוד מחוברים לאמם ותהליך ההזדהות שלהם עם אביהם כדמות גברית רק מתחיל ומגיע לשיאו בגיל חמש (תסביך אדיפוס-כדאי לקרוא בספרות).

האם יש התנהגויות נוספות בהן בנך מגלה עניין בזהות הנשית, למשל פרטי לבוש-מעדיף בגדי בנות, קישוטים בשיער, צבע ורוד, משחק בבובות, משחק רק עם בנות וכו'?הם הוא מתעקש שיקראו לו בת? משתין בישיבה?או, שיש לו התנהגויות טיפוסיות של בנים?
    עד כמה הוא מבלה עם אביו לעומת הזמן שהוא מבלה איתך?

בנך חכם ולכן הוא מתעקש על תשובות, במקום בו הוא מרגיש אתכם אולי מבוהלים ואת עצמו חריג ומוזר. ללא ספק בחברה שלנו כיום יש עדיין רגישות מאוד גבוהה בנושא של זהות מינית ובעיקר כלפי בנים (לא אותו כנ"ל כלפי בנות שרוצות לשחק כדורגל או ללבוש רק מכנסיים ולהשתין בעמידה, נכון?)
    להרגשתי, בנך מבקש מכם תשובות ברורות. אני הייתי מציעה לומר לבנך שיש לו פין כי הוא בן וגם כשהוא יגדל יהיה לו פין כמו לאביו. לגבי ההריון הייתי אומרת אותו דבר באופן ברור-בנים לא יכולים להכנס להריון כי אין להם רחם. רק בנות יכולות להכנס להריון. כשהוא יגדל הוא יתחתן עם בת והיא תוליד לו ילדים וכו'.. אגב, מה היחס שלכם לבנים בבית? האם הייתה משאלה לבואה של בת?
    בנוסף, הייתי ממליצה על הגדלת משך הזמן בה בנך מבלה עם אביו, או עם כל דמות גברית קרובה.

אם ההתנהגות האובססיבית ממשיכה, הייתי פונה לייעוץ מקצועי על מנת לנסות להבין את פשרה ולקבל כלים כהורים כיצד להתמודד עמה.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו