מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילת לילה מחיתולים-בת 3מיטל23/10/2008
שלום, ביתי הגדולה בת שנתיים ו-11 חודשים נגמלה מחיתול במשך היום..דאגתי לגמול אותה לפני שילדתי את ביתי השניה (כיום בת 3 חודשים) העניין הוא שמגמילת הלילה עדיין לא נגמלה..היא ישנה עם חיתול בלילה והיא כמה עם חיתול מלא פיפי..היא גם ככה רצה הרבה לשירותים וגם שותה בקבוק מים לפני השינה..גם שוטף לה את הפה וגם היא התרגלה לאחרונה. העניין הוא שהגננת שלה אומרת לי שהיא מוכנה לגמילת לילה ושאני סתם מבלבלת אותה. אך שאלתי אותה בעניין והיא לא רוצה. גם לדעתי זה סתם יפריע לה לקום בלילה לפיפי וסתם ישבור לה את השינה מה גם שיש לה אחות טריה. חשבתי שנחכה עםגמילת הלילה לאביב הקרוב.למרות שמגמילת יום היא נגמרה טוטאלית . אשמח לשמוע מה דעתך בעניין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל,
דפנה תייר23/10/2008טוב עשית שגמלת את ביתך מחיתול במהלך היום ואני שמחה שהתהליך הסתיים בהצלחה.
לגבי גמילת הלילה נדמה שהדחיפות פחותה יותר, ואת נותנת לדעתך זו ביטוי בהסבירך מדוע לא כדאי לעשות זאת כעת. שיקולייך לגיטימיים,כמובן, ואפשר להבין שידייך מלאות בתעסוקה עם התינוקת הקטנה, שמין הסתם את קמה אליה בלילה. אך עלייך לקחת בחשבון שיתכן וגם באביב יעמדו בפניכם אותם הקשיים (שבירת רצף השינה וכו'). כמו כן קחי בחשבון שאם את לא מעוניינת כרגע בגמילה סביר שביתך קולטת ממך את תחושותייך אלו ולכן גם היא לא נלהבת במיוחד. לכן, כשיגיע היום בו תחליטי כן לגמול - חשוב שתדביקי בהתלהבות שלך למשימה גם אותה ושתגייסי את המוטיבציה שלה, כילדה בוגרת בת 3+, להיגמל.
אדגיש כאן, שלתפיסתי, אין מקום להתייעץ עם פעוטות על עיניינים שכאלו, וכשההורה חושב על סמך שיקוליו שהגיע הזמן להתחלת התהליך - הוא זה שמחליט על כך ולא הילד!
אגב, איני יודעת על סמך מה הגננת קבעה שהילדה בשלה לגמילת לילה (האם ביתך כבר גמולה במהלך שנת הצהריים?), ומה את עושה שלדעת הגננת מבלבל אותה (לא מעודדת אותה? נותנת לה לשתות הרבה מדי לפני השינה?). אשמח לדעת.
אם את בכל זאת מחליטה לדחות את התהליך עד האביב, יש מספר דברים שהייתי מציעה בכל זאת לעשות כהכנה מסויימת מראש:
ראשית - גמילה מחיתול בשנת הצהריים (במידה ואינה גמולה עדיין).
כמו כן הייתי מציעה לגמול את הילדה מהרגל השתייה המרובה בצמידות להליכה לישון. תני לה לשתות עד כשעה לפני השינה, הקפידי שתתרוקן ממש לפני ההליכה לישון, ואם תרצה להרטיב את הפה - שתשתה רק כמות קטנה ביותר של מים (בכוס ולא בבקבוק). כמו כן אימרי לה שאם תחוש במהלך הלילה שהיא צריכה פיפי - זה יהיה נהדר אם תקרא לך ואת תעזרי לה לרדת לשירותים.
אפשרות נוספת של נקיטת פעולה אקטיבית יותר מצידך לקראת גמילה - שתנצלי את פסקי הזמן שבהם את ממילא ערה בלילה ותעירי את ביתך לקום ולעשות פיפי. אם אכן תחליטי לעשות כך, הודיעי לה מראש שזו כוונתך ושהמטרה היא שתקום עם חיתול פחות ספוג.
לילה טוב ויבש,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל23/10/2008תודה על התשובה והעצות הטובות אכן בשנת הצהריים ביתי ישנה בלי חיתול וקמה לפיפי בשירותים. בגן אני לא יודעת את כמות השתיה שלה..מה שבטוח שבבית היא שותה יותר. לדעת הגננת מי שנגמל ביום יכול לשלוט טוב על עניין הפיפי ולהתאפק וגם לקום לשירותים. אבל ביתי נהנת עדיין ממשהו שגורם לה גם להיות תינוקת וזה החיתול. היא גם לפעמים מבקשת מוצץ כמו התינוקת למרות שהיא בכלל לא היתה מחוברת למוצץ..ובגיל שנה היא כבר היתה בלי מוצץ ובלי צורך במוצץ כך שלא עברה גמילת מוצץ כלל. היא גם תמיד אוהבת לשחק איתי ..בתינוקת שלי ..אני תינוקת היא אומרת לי ואנחנו משחקות בכאילו שהיא תינוקת וגם כשאני אומרת לה שהיא בכאילו תינוקת אז היא אומרת לי..לא אני באמת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי התיינקות
דפנה תייר24/10/2008משחקי ה"כאילו" מאוד אופייניים בגילה של ביתך, בינהם גם המשחק ב"להיות תינוק/ת", ובהחלט ניתן לשתף פעולה איתם. יחד עם זאת יש מקום להזכיר לילד שזהו רק משחק, ששניכם יודעים את זה ושהוא מוגבל בזמן - בסופו חוזרים אל החיים האמיתיים ואל הגיל ושלב ההתפתחות המציאותי של הילד.
את המשך ההחתלה של ביתך אני רואה אחרת: זהו איננו משחק - את באמת מחתלת אותה, והיא באמת עשויה לחוש בשל כך שהיא תינוקת.
אני מאמינה שניתן ורצוי לגמול פעוטות מחיתולים בגיל מוקדם ואיני תומכת בהמשך החתלה שמתמשכת אל תוך הילדות המוקדמת. אני מאמינה שזה תלוי בנו ההורים, לא להעביר לילד את המסר שהוא אכן "תינוק", ואחריותינו לשדר לילד כי אנו רואים אותו כילד בוגר שאנו מאמינים ביכולתו ובמסוגלותו לעבור לשלב ההתפתחות הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)