מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלבות ילדתי בגןאלי30/10/2008
ילדתי היא בת 5 ילדה מקסימה וטובה ,אך בשיחות שלי איתה וגם בצפיה בה בחברה חדשה אני מתרשם שקשה לה מאד להשתלב היא מאד ביישנית למרות שהיא אוהבת מאד חברה. אני חושש שלא טוב לה בגן החדש ושהיא די בודדה ,אציין שבשיחות שלי עם הגננת לא הצלחתי להבין מה באמת קורה . שאלתי- כיצד לחזק את ביטחונה העצמי ? ומכיוון שהיא כן חברותית האם כדאי להעבירה לגן אחר בו היא כן תימצה את מקומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלי,
דפנה תייר30/10/2008אתה מגלה רגישות רבה למצבה החברתי של ביתך.
ככלל כהורים, אנו מאוד רגישים להשתלבותם החברתית של ילדינו. לעיתים , כאשר זכרונותינו מחיי החברה שלנו בתקופת ילדותינו אינם חיוביים, רגישות זו גבוהה במיוחד. במקרים כאלה כדאי שנהיה מודעים לכך ולא "נלביש" על ילדינו עיניינים לא פתורים שלנו מהעבר. כשזה המקרה - יש להיזהר שלא להביא את הרגישויות המוגזמות שלנו אל תוך שיחותינו עם הילד על מצבו החברתי, וכשאנו צופים בו בחברת ילדים אחרים כדאי להיות מודעים לכך שלא פעם אנו נוטים לפרש מצבים חברתיים רגילים ושכיחים ברגישות יתר, כשלמעשה הילד מתמודד איתם טוב למדי.
במקרה של ביתך, הדרך לקבל עדות אובייקטיבית ומקצועית יותר לגבי מצבה החברתי - היא דרך שיחה בנושא עם הגננת. לכן כדאי שתשוב ותבקש שיחה עם הגננת (ולא על-רגל-אחת בזמן שהגן הומה ילדים והגננת עסוקה) ותברר כיצד הגננת מתרשמת ממנה. הייה פתוח לשמוע ממנה את התרשמותה ה"נקייה", מבלי שתקדים ותביע את דעתך בנושא. חוות דעתה של הגננת תוכל לתמוך בדעתך או מאידך - להרגיע אותך שמצבה החברתי תקין. במידה והגננת חושבת כמוך - בקש לשמוע ממנה מה צוות הגן יכול לעשות לשיפור וקידום השתלבותה החברתית של בתך.
אתה מספר שבתך ילדה מקסימה, טובה וחברותית. מכאן - שיש לה את התכונות הדרושות על מנת להתערות היטב בחברה. עם זאת ביישנותה, ואולי חוסר בטחונה העצמי, מונעים ממנה ליזום ולהשתלב יותר. אינך מספר מה היה המצב בשנים עברו, בגנים הקודמים. האם היא נפגשת בשעות אחה"צ עם ילדים בכלל ועם ילדי הגן בפרט? האם היא מזמינה או הולכת לילדים אחרים מהגן? האם היא מתחברת עם ילדים בחוגים שאחרי הגן או בגן המשחקים? עד כמה אתם כהורים מעורים בקהילה ויוצרים קשרים עם הורים אחרים מהגן ועם שכנים? האם אתם עצמיכם אנשים אוהבי חברה ומדגימים לבתכם חיי חברה פעילים וטובים?
ילדים שונים נולדים עם פוטנציאל שונה של בטחון עצמי. בטחון עצמי מושפע גם מסביבת הילד וחוויותיו וניתן לחזקו בדרכים רבות, שהמשותף לכולן הוא העלאת תחושת הערך העצמי של הילד - אם על ידי הצלחות מצטברות במשימות שונות ואם על ידי חיזוקים ושבחים בעיתוי ובכמות המתאימים.
ולשאלתך האחרונה - לא הייתי ממהרת להעבירה לגן אחר. ראשית - במעשה שכזה אתה לא מאפשר לה ללמוד להתמודד ולהתגבר על קשיים. שנית - מי מבטיח לך ששם היא תמצא את מקומה? ואם לא - האם תעביר אותה פעם נוספת? בודאי שאין זה רצוי.
תן לה, בעזרת צוות הגן ובעזרתכם ההורים, את ההזדמנות להתחזק ולהשתלב מבחינה חברתית.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
