מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שלי עדיין מקנאנארימאן31/10/2008
יש לי ילד בן ארבע שהיה גם הנכד היחיד במשפחה, לפני עשרה חודשים ילדתי אחות בשבילו, מאז הלידה הוא השתנה מאד, בהתחלה הוא היה מנסה לשחק איתה אבל הוא עושה זאת בכוח ומכה אותה , ואני כל הזמן מסבירה לו שצריך לשחק איתה בעדינות, ניסיתי כל מיני דרכים להרגיע את הקינאה שלו, הקדשתי לו יותר זמן ביום, אפילו עזבתי את העבודה שלי על מנת להישאר יותר זמן עם הילדים, כל עת שאני נמצאת איתו ואחותו ישנה או נמצאת בחדר אחר עם אבא, הוא מתנהג בצורה טובה ומשחק יפה, ברגע שאחותו נכנסת לתמונה הוא מיד מתחיל להתפרע, ולעשות פרצופים. למשוך אותה ברגליים, ולאחרונה הוא חזר להכות אותה ,כך שאני מפחדת להשאיר אותם אפילו דקה אחת לבד ללא השגחה, וזה מוציא אותי מדעתי, אני מרגישה שהוא כועס עליי שהבאתי לו אחות, שהוא כאילו רוצה לאכול אותה, שהוא מפנים משהו בתוכו ומתקשה להוציא אותו, . מן הראוי לציין שמתחילת השנה הוא עבר לגן חדש בבית ספר.(לפני זה היה בגן פרטי שם הוא היה בסדר גמור) בהתחלה הוא היה ביישן , עכשיו המורה בגן טוענת שהוא אינו מנסה להכיר חברים חדשים, שאינו משחק עם ילדים חדשים, כל הזמן רוצה לשחק עם אותו חבר שהיה גם חבר שלו בגן הישן. היא טוענת גם שתנועתו איטית ולא מאוזנת, שצריך לעשות לו תרגילי הליכה האם זה נחוץ?,מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
דפנה תייר01/11/2008לעיתים קרובות הורים המביאים ילד נוסף לעולם חשים שעשו עוול לילדם (או ילדיהם) הראשון. הם יוצאים מתוך נקודת הנחה (שהיא כבר אקסיומה בתפיסתינו) שהילד הגדול יפתח קנאה כלפי התינוק, ולא פעם זו נבואה שמגשימה את עצמה (או כפי שאת כותבת "אני רגישה שהוא כועס עלי"): זאת אומרת שמכיוון שכך הם סבורים הם מפתחים רגשי אשמה שמקשים עליהם להגיב באופן מאוזן ואסרטיבי להתנהגויות שליליות של הילד הגדול. ההורים חשים שהם צריכים "לפצות" את הגדול על העוול הנורא ואיום שנגרם לו, ומפייסים אותו בדרכים לא מתאימות - למשל על ידי קניית מתנות רבות או על ידי ויתור על הצבת גבולות נאותה.
במסגרת המצומצמת העומדת לרשותינו כאן הייתי מציעה לך לעבור כעת משלב ההסברים (שאת נותנת כל הזמן, אך ראה זה פלא - הם אינם עוזרים) לשלב הצבת הגבולות. פירוש הדבר שעלייך לקבל החלטה שישנן התנהגויות שאינך מוכנה לקבל בשום אופן (אני ממליצה שכל התנהגות אלימה שלו כלפי אחותו תחשב התנהגות שבשום אופן אין לקבלה) ואת תעשי כל מה שצריך על מנת שהוא יבין זאת ויפסיק זאת.
המשיכי להיות חמה, אוהבת, מבינה, מסבירה ואפילו מפנקת, אך כשהילד מתנהג בתוקפנות - היי תקיפה, ממוקדת וחד משמעית בתגובתך.
לגבי שאלותייך על השתלבותו בגן - ראי תשובתי לשאלה הקודמת בפורום זה.
לגבי המלצת הגננת - בקשי מרופא/ת הילדים הפנייה לשם איבחון למרפאה בעיסוק ו/או לפיזיותרפיסטית התפתחותית. אל תתעלמי מדברי הגננת ואל תזניחי ענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)