מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים מרביצהאמא וחצי02/11/2008
בתי בת שנתיים וארבע.היתה אתי שנתיים בבית ועכשיו נקלטה בגן והולכת בשמחה. מאוד חברותית, אוהבת, משחקת עם ילדים אחרים, משתתפת, שמחה - על פי הגננת וגם מהתרשמותי.מה שכן, היא מדברת בצורה מאוד מפותחת לגילה והילדים האחרים עדיין לא ממש. הבעיה היא שכשהיא בבית, היא מרביצה לנו , מרביצה לכלבה, בועטת כשמחליפים לה, משליכה חפצים ומייללת. ההתנהגות הזאת מופנית בעיקר כלפי. כשהיא רואה שהכאיבה לי (אני לא מסתירה) מיד מחבקת אותי ואומרת שהיא אוהבת אותי. כשהיא מרביצה אני עושה לה holding והיא מיד אומרת אני מבטיחה לא להרביץ וחוזר חלילה. לפעמים אני מונעת ממנה סיפור לפני השינה כעונש (אבל כן יושבת לידה ומלטפת אותה). היא גם מבקשת ממני לפעמים לבכות וכשאני עושה כאילו אני בוכה, היא כמעט בוכה באמת, מה שגורם לי לא לרצות לשחק במשחק הזה. אני חושבת שאולי זה סוג של רצון להיפרדות,או הוצאת תסכולים במקום הכי בטוח אבל יכול להיות שהיא כועסת עלי? אולי אני עושה משהו לא נכון?הגננת אומרת שאין זכר להתנהגות הזאת בגן. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטות שמרביצים להוריהם
מיכל דביר קורן03/11/2008את מתארת את בתך כפעוטה מפותחת וחיונית ובדברייך תהייה על התנהגותה בבית: אם למרות שהכל כל כך טוב היא מרביצה לנו, בוודאי אני (כלומר - את) עושה משהו לא נכון, איפה אני בוודאי טועה.....ובכן, לא בהכרח....
פעוטות בני גילה אכן עסוקים מאוד בנפרדות ובפיתוח עצמאות ושליטה (מכאן גם המושג "גיל שנתיים הנורא") כלומר, בניסיון להיות עצמאיים, מתוך הרצון להתנסות בכל דבר, בגלל האגוצנטריות והבטחון שלהם, בני שנתיים נאבקים בהוריהם על הרבה מאוד דברים. הם מנסים להפגין את יכולותיהם ולהתמרד, וכשזה לא מצליח, או כאשר ההורים מעמידים אותם על מקומם, הם הופכים מתוסכלים מאוד ואז באמת מכים ומשתוללים. בדברייך לא ציינת מתי האירועים האלה מתרחשים, והאם ישנם אירועים מקדימים - אפילו קטנים - שקדמו להם. לרוב ישנו אירוע קל מאוד שגורם להתפרצות הזו, אך לעיתים ההתקפות גם מתרחשות ללא כל סיבה נראית לעין, סתם כדי לבדוק האם אימא תעמוד באתגר הזה :"אני אתנהג בצורה איומה ונוראית אבל אימא תשרוד ועדיין תאהב אותי"...וזה חוזר על עצמו שוב ושוב. וכמו בתהליך של חינוך בכל תחום, גם כאן נדרשות חזרות רבות מאוד עד שהחוויה הופכת מופנמת, הן במובן הקונקרטי (אסור להכות את אימא, את הכלבה, אסור להשליך חפצים) והן במובן הרגשי (מה אני מסוגלת לעשות ומה לא, אימא שומרת עלי כדי שאני לא אעשה משהו מסוכן).
אני חושבת שחשוב מאוד להגדיר לה מה מותר ומה אסור (ולהכות את אימא זה אסור!), אפשר להשתמש ב holding או ב'פסק זמן' (לא יותר מ 2-3 דק') אם את מוצאת שזה עוזר לך, וכן אפשר למנוע דברים כמו סיפור או ממתקים, אבל בעיקר מאוד חשוב להסביר את הסיבה שאת עושה את זה ולנסות להצמיד את התגובה לאירוע ולא לאחר מכן (למשל, מניעת סיפור תהיה יעילה לאירוע שקרה בזמן ההשכבה, האמבטיה או ארוחת הערב אך לא הרבה קודם).
לגבי תגובות הכאב שלך: חשוב מאוד להראות לה שזה כאב אם היא הכאיבה לך אבל חשוב להראות לה שאת לא "מתפרקת" ונשארת עדיין אימא שלה. למשחק בו את בוכה בכאילו יש הרבה יתרונות בתור משחק דימיוני, למשל עם בובות, אבל חשוב להדגיש שזה בגלל שמשחקים עכשיו ושזה לא באמת. כדאי לעזור לה להשתמש במשחק כאמצעי לביטוי הרגשי שלה ואפשר גם להתחיל לשחק את מה שקורה בניכן, עם בובות.
ועדיין, חשוב מאוד להיות בקשר עם הגננת על מנת לוודא שאכן ההתנהגות הזו אינה מופיעה בגן (כי אז כבר נכנסים גורמים נוספים) וגם כדי לוודא שהקליטה שלה במסגרת ממשיכה במגמה החיובית כיון שיתכן מאוד שהתנהגותה בבית גם מושפעת מהשינוי המשמעותי שבמעבר מהשהות איתך בבית אל הגן (כלומר, היא מגיבה לפרידה ממך, מתאבלת על אובדן השהות איתך בבית ובטווח הרחוק זה תהליך חיובי עבורה ממנו תוכל רק לגדול...). חשובה גם עיקביות בתגובה בין שני ההורים, וכדאי, ברגעים הקשים, גם קצת להתחלף ביניכם, אם כי חשוב שההורה ה"מחנך" הוא גם ה"מפייס"...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא וחצי04/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)