מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקה לבן שנה וחמישהי.ר.07/11/2008
הוא יונק לפני שהוא נרדם בערב, וגם בחודשיים האחרונים באובססיה לציצי כל הלילה. הוא מתעורר הרבה מאוד פעמים - הלילה זה היה 5 פעמים. הוא מתעורר בבכי קל אומר אימא ואז אני מרימה אותו ומיד הוא נשכב לצידי לתנוחת הנקה מושך אותי אליו ואומר ציצי... אם אני לא נותנת לו הוא בוכה. בהתחלה חשבתי שאולי הוא רעב, אז הצעתי לו גם בקבוק חלב, ואכן הוא שותה אותו, לפעמים הוא נרדם אחרי זה ולפעמים הוא בכל זאת רוצה ציצי. אני רוצה להפסיק כי אני רואה שזה קטע פסיכולוגי יותר מאשר התזונה עצמה. השאלה היא איך אני מפסיקה. מה אני אומרת לו? יש לציין שהוא נרדם או על הציצי או בידיים-בעמידה. זה מאוד קשה לנו! אני יודעת שאנחנו פינקנו אותו. והוא מקבל מאיתנו המון חום ומגע ואהבה. אבל בכל זאת אני מרגישה שהוא צריך אותנו. מה לעשות? אשמח לקבל עצות מעשיות אם זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודית,
דפנה תייר07/11/2008בנך, ללא ספק, נהנה מההנקה הממושכת שאיפשרת לו, ומוכן להמשיך בכך. בך, לעומת זאת, מתחילה להבשיל ההכרה שההנקה כבר איננה עונה על אותם צרכים מקוריים שבשבילן החלה, ולמעשה היא חלק מפינוק. היא הפכה מהרגל חיובי להרגל מגונה, שכן הוא עושה בה שימוש לסיפוק רצונותיו ולאו דווקא לסיפוק צרכיו.
את מספרת שצרכיו לחום ואהבה ומגע נענים במשך היום, צרכיו לתזונה נענים גם הם מן הסתם במהלך היום, והוא אף מוכן להתפשר על תחליף בקבוק.
האם שאלת את עצמך כיצד היית מתמודדת לו היה לך עוד תינוק כיום? האם היית ממשיכה לפנק כך את בנך? אני חוששת שהיית מתמוטטת מעייפות. האמת - אני חוששת שגם בנך אינו זוכה לשנת לילה טובה ומספקת משום הרגלו לקום ולאכול במהלך הלילה. ומה על הזוגיות שלכם? האם אטעה אם אשער שבן זוגך אינו מתלהב ממה שמתחולל אצליכם בלילות?...
אני חושבת שאת צודקת בתחושתך שהגיע הזמן לעשות קצת סדר בעיניינים. שכן ענין אחד שלא מנוהל נכון גורר אחריו ענינים נוספים: הירדמות בידיים, התעוררויות מספר בלילה, שינה במיטת ההורים, יניקה או שתיה במהלך הלילה... כל אלו דברים שמזמן היו יכולים להתנהל באופן אחר שהיה טוב יותר הן עבורכם והן עבורו.
אני רואה בשאלתך למעשה שאלה שנופלת בקטגוריה של הצבת גבולות. לכן אתן לך עיצה שאולי לא תישמע לך מעשית בתחילה, אך בעיני היא העיצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך:
ביום בו תחליטי שסיפור ההנקה הזה לא נכון, לא טוב, לא מתאים - לא לכם ולא לבנך - זה היום בו תצליחי לחולל שינוי בהתנהגותך ובהתנהגותו. ביום בו תהיי משוכנעת בעימקי לבך ונפשך, כי בהיענות שלך לרצונו (ולא לצרכיו!) והכניעה לבכיו את למעשה לא מקדמת את התפתחותו של בנך ולא עושה את מה שנכון לו באמת - ביום הזה את תמצאי את הכוחות לעמוד מול דרישותיו ולא להכנע להן. שמעתי אמהות לא מעטות מספרות איך עשו זאת (את יכולה להיכנס לפורומים שעוסקים בשאלתך ולשאוב משם רעיונות). לכל אחת סיפור מעט אחר. אך מה שמשותף היתה ההכרה שהן עושות את הדבר הנכון וההכרחי, והבנה זו היא שעזרה להן לצלוח את הלילה-שניים הקשים.
ולסיום, אספר לך אנקדוטה המציגה את האמת הפשוטה הזו:
אחת האמהות בקבוצות שאני מנחה היתה קמה, כמוך, מספר פעמים בלילה להאכיל את בנה בן השנה וחצי. כששוחחנו על כך בקבוצה טענה שהוא יודעת שהוא רעב ולכן לא יכולה לסרב לו, למרות שהיא מתמוטטת מעייפות. אני טענתי שהוא לא רעב, הוא פשוט רגיל להתעורר על מנת לאכול, וכל עוד יקבל חלב כשהוא מתעורר - הוא ימשיך בכך. חלפה עברה לה שנה תמימה עד שקרה מה ששכנע אותה להסכים שהוא סתם פיתח לעצמו הרגל מגונה: באחד הלילות שהתעורר ובכה, היא ניגשה למטבח ואוטומטית הכינה לו את בקבוק החלב שלו. כשניכנסה עם הבקוק לחדרו והילדון בן השנתיים וחצי ראה את הבקבוק, צעק: "לא רוצה חלבי, רוצה שניצל!"...
באותו הלילה הבינה האמא שאין לה שום כוונה לפתוח את המטבח בשלוש לפנות בוקר, ומיום למחרת גמלה את הפעוט מהרגלו המגונה.
בהצלחה!
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו ממש תודה
י.ר.08/11/2008אני עדיין לא יודעת מתי יגיע היום הזה, אך אין ספק שזה יותר עניין שצריך לבא ממני בעניין הצבת הגבולות. אני מאוד רגישה לבכיו של כל תינוק ובטח לשל בני תמיד זה נראה לי כאילו הם סובלים קשות, ומוזנחים וכאלה... אתמול נסענו עם בננו והוא בכה כהרגלו - רצה לצאת מכיסא הבטיחות, פעם קודמת שבכה ישבתי לידו ולא יכולתי - פשוט הרמתי אותו וכך נסענו בעלי נהג (אני יודעת שזה נורא). פעם אחרת שזה קרה המשכתי ליסוע למרות בכיו - אבל הוא הקיא מרוב בכי ואז כמובן שעצרתי, החלפתי לו בגדים ואז אחרי שנרגע ושיחק קצת בערך רבע שעה, חגרתי אותו בלי בעיות. אתמול שוב זה קרה לא ישבתי לידו כי ידעתי שיגיע סרט כזה... וכמובן הוא בכה בהיסטריה הוא היה עיף מאוד ורצה בידיים. אך בעלי אמר לי אל תתייחסי אליו. הוא ירגע - הוא בכה איזה רבע שעה עד שנרגע ואח"כ נרדם. אני רוצה להגיד לך שאם הייתי לבד איתו או ישבתי איתו מאחור. בטוח הייתי מרימה אותו. אני כזאת חננה! אני חייבת לתפוס את עצמי ולא לוותר לו. זה יהיה קשה!! בכל אופן תודה על התשובה העמוקה והאמיתית. אין פתרונות קלים הא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ועוד כמה משפטים...
דפנה תייר08/11/2008למקרא תשובתך אני מוצאת את עצמי גם מוטרדת אך גם אופטימית.
אני מוטרדת משום שהדוגמאות שאת הבאת, בגילוי לב ראוי להערכה, מעידות עד כמה לוקה כל נושא הצבת הגבולות בטיפול ובחינוך בנך. אני נסמכת בהערכתי זו על מה שאני מכנה "מדד כסא הבטיחות", הווה אומר: הורה, שלמרות החוק ובעיקר למרות שהדבר מסכן את ביטחונו של ילדו ("אני יודעת שזה נורא" את בעצמך כותבת!), מוותר לילד על ישיבה, בטוחה וכחוק, בכסא הבטיחות - צריך לדעת שיש לו בעיה אמיתית בכל הנושא של הצבת גבולות וסמכות הורית, וכדאי מאוד שיחפש בדחיפות ייעוץ והדרכה הורית מתאימה על מנת לחזק תחום חשוב זה בהורות שלו.
אך אני גם אופטימית, משום שניכר שאת מבינה היטב מה חלקך בבעיות שאת מעלה בקשר לבנך, ואת מבינה כי חייב להגיע היום (ורצוי כמה שיותר מהר) בו תצטרכי לקחת אחריות ולתקן את חלקך זה. תשובתך מעידה על כך שאת מודעת לעצמך, ביקורתית במקומות הנכונים ויודעת שאת צריכה לתפוס את עצמך, כדברייך, ולעבוד על שינוי מהותי בתגובותייך.
זיכרי: לא ניתן לגדל ילדים רק בדרכי נועם, כשחיוך של אושר מרוח על פניהם מבוקר עד ערב. זה לא מציאותי. ילדים לומדים, מתפתחים וצומחים גם מאותם מקומות פחות נעימים ואף מתסכלים. זיכרי שחובתך (ולא זכותך) להנהיג את בנך וללמדו להבחין בין מותר ואסור.
בהצלחה בהמשך דרכך ההורית,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה
י.ר.09/11/2008אני חושבת באמת לחפש כזה ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)