העברות למיטה באמצע הלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברות למיטה באמצע הלילה
    אני
    09/11/2008

בני בן 3.7. הוא מרבה להתעורר באמצע הלילה ולעבור למיטה שלנו. החזרה למיטה שלו כרוכה בהתנגדויות ובצעקות. לאחר ששמים אותו במיטתו הוא חוזר חזרה למיטה שלנו או לעיתים ישן על הרצפה ליד המיטה שלנו. הצבנו גבול: "כל אחד ישן במיטה שלו" אך הגבול לא נשמר. הוא רוצה "לישון עם מבוגר" במיטה שלו או שלנו. הסברתי לו לפני השינה שהוא בטוח במיטה שלו, שאני שומרת עליו מהחדר ליד ושיש לו את הבובה שלו איתו (חפץ המעבר שלו) וכו'. הוא עדיין ממשיך לעבור. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העברות למיטה באמצע הלילה

הוספת תגובה

• מעבר למיטת ההורים בלילה

מיכל דביר קורן
    10/11/2008

שלום תמי,
    אומנם ילדים רבים נוטים לעבור למיטת ההורים בלילה מסיבות שונות, אך לכל אחד "סיפור" משלו.... לעיתים ישנה סיבה "לילית" לעיניין (הרגלי שינה והשכבה, דפוסי שינה ויקיצה) ולעיתים סיבה שאינה קשורה ישירות ללילה אך גורמת להפרעות בלילה (למשל, פחדים, צורך מוגבר בקרבה אל ההורה מסיבות שונות שעולה דווקא בלילה). מכיון שלא תארת את בנך בתחומים אחרים (התנהגות, הרגלים, מזג, יחסים איתכם), אנסה לכוון אותך בשאלות שאולי יסייעו לך להבין מה מקור הקושי שלו: מהתיאור שלך אני מבינה שבנך עובר במהלך הלילה ממיטתו אל מיטתכם, אך כיצד הוא חוזר לשם? האם מישהו מכם קם ומלווה אותו למיטתו? האם נדרש טקס השכבה מחודש עד שירדם בשנית? כמה פעמים המעברים הללו מתרחשים? האם ישנו הורה קבוע שמחזיר אותו למיטתו? אם כן, האם זה אותו הורה שהשכיב אותו בערב? תארת את ההחלטה כ'הצבת גבול': האם בנך מציית לגבולות אחרים שהוצבו בבית (משמעת, סדר וניקיון, סדר יום...) ורק הנושא הזה נותר טעון ביניכם? האם יש ילדים נוספים בבית? אם כן, היכן הם ישנים?
    כתבת: "הוא עדיין ממשיך לעבור - מה עושים"....ובכן, זה מאוד תלוי במה גורם לו לעבור בלילה, מדוע השינה לא שלווה ובטוחה. אם לא מדובר בהרגל שניתן לפתור על ידי הסברים והחזרות חוזרות ונשנות לאורך תקופת-מה עיקבית, הרי שיתכן כי הצורך שלו בקרבתכם בלילה עמוק יותר ויש להכיר אתכם יותר על מנת לסייע.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו