גמילה מתיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מתיתולים
    אורית
    10/11/2008

שלום, בת שלי היא בת 2.4 . בגיל 2 התחלתי לגמול אותה מתיתולים, היא הראתה נכונות, תמיד הייתה הולכת לשירותים, יושבת על ישבנון או סיר, אבל אף פעם לא מבקשת, ז"א חוץ מקקי היא לא מודיעה שיש לה פיפי ועושה בתחתונים. מה לעשות האם לחזור לתיתולים? כבר 4 חודשים אין שום התקדמות. כל פעם שאני מזכירה לה ומבקשת שתלך לשירותים - היא הולכת ועושה - אבל היא לא תבקש. כנראה היא לא בשלה - אנחנו נכנסים לחורף ואני לא יודעת מה עושים במקרה כזה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מתיתולים

הוספת תגובה

• בשלות בגמילה מטיטולים

מיכל דביר קורן
    10/11/2008

שלום אורית,
    את שואלת האם בתך אינה בשלה עדיין לגמילה מטיטולים למרות שאתן עסוקות בתהליך כבר תקופת-מה. על מנת לסייע לך בהחלטה, נסי לחשוב האם בתך עונה על הדרישות ההתפתחותיות הבאות שהנן חיוניות לעיניין.
    ההחלטה כי ילד הוא בשל להפסיק את השימוש בטיטולים תלויה בגורמים התפתחותיים רבים: בין היתר, נדרשת בשלות פיזיולוגית (יכולת לשבת, הבנה לגבי תחושת התמלאות והתרוקנות שלפוחית השתן או המעיים); בשלות קוגניטיבית (זיכרון והבנה של רצף סדר הפעולות הקשורות בניקיון הגוף, יכולת שפתית לומר 'יש לי פיפי' כלומר בזמן עתיד, שונה מהאמירה 'עשיתי פיפי', או 'אני עושה פיפי' המתכוונים לעבר או להווה); וכן בשלות רגשית (רצון להיפרד מהרגלים של תינוק, רצון להתבגר). לרוב נדרשת תקופה ממושכת בה הילדים כבר מדברים על הנושא, מתעניינים בחדר השירותים ובמעשי האחרים בו, מסייעים בניקיון גופם כאשר מסירים להם את הטיטול וכדומה, כלומר מביעים עיניין בעשיית הצרכים בשירותים. גם אז נדרש תהליך הדרגתי הכולל את שלב הסיר/ ישבנון, והדרגתיות בקבלת האחריות על הנושא: תחילה רק ההורה/גננת מזכירים ומעודדים ללכת לשירותים, עד שהאחריות הופכת להיות של הילד עצמו והוא הולך לבדו. כמובן שהתהליך אינו רציף, כרוך בהצלחות ובנסיגות שהינן טבעיות וברורות, והקצב בו ילדים נפרדים לגמריי מהטיטול משתנה בין ילד לילד.
    ועתה, לבתך: האם בתך מסוגלת לקבל את האחריות בעצמה? האם היא מסוגלת לומר אם יש לה פיפי כשהיא נשאלת? האם היא מתנגדת להליכה לשירותים כי היא עסוקה במשחק ועל כן מפספסת? אומנם מקובל לקשור את תקופת הגמילה לעונת הקיץ כי קל יותר לאפשר לילדים להסתובב ערומים ולחוש את תחושת השתן, או פחות חוששים שירטבו, אך עונת השנה אינה הפרמטר לגמילת ילדים! ילדים נגמלים בקצב שלהם וישנם ילדים שהניסיון עבורם מוקדם מידי ויש לחזור לאחור ולשוב לטיטולים, זאת בתנאי ש"המחיר" הרגשי על הנסיגה אינו רב מידיי, כלומר שהם לא יחוו את ההחזרה הזו כעונש על אי הצלחה או כחוסר שביעות רצון של ההורה מהם.
    חשוב מאוד: מה חושבת הגננת שלה?
    אני מזמינה אותך גם לקרוא דיונים נוספים קודמים בפורום שלנו שעוסקים בנושא הגמילה מטיטולים.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אורית
    11/11/2008

אני מודה לך על תשובתך המהירה, אני דיברתי עם הגננת והיא חושבת להמשיך בגמילה. אבל אני קצת מודאגת כי כשישלה קקי - היא מרגישה את זה מודיעה לי ואף פעם לא מפספסת, לעומת זאת - פיפי לא. יכולה להיות כאן אולי בעיה פיזיולוגית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו