מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הרדמותnl2210/11/2008
שלולם רב, אני אמא לבת 9 חודשים (היום!) וילדה נוחה מאוד. כיום כהיא ישנה בשעות הבוקר אצל המטפלת - המטפלת שמה אותה בלול עם שמיכה ובקבוק כשהיא מתחילה לנג'ס ולהיות ממש עייפה והילדה נרדמת. ובכלל, גם בשישבת, כשהילדה איתי, היא נרדמת באמצע היום די באופן ספונטני. אני עושה לה "טקס לילה" רק בלילה: הכולל ארוחת ערב, מקלחת ארוכה עם צעצועים ופאן ואז בקבוק ושיר ערש כשהיא על הידיים שלי מלוטפת ומנודנדת, ואז היא נרדמת בד"כ די מהר. עם זאת, וזו שאלתי בעקבות מה שקראתי היום: באיזה גיל צריך לוותר על הידיים בלילה ולתת לה להרדם לבד? יש לציין שאני שמה אותה במיטה, לא כשהיא ממש עייפה, אלא כמה שניות אחרי שהיא סוגרת את העיניים. ואז כשאני מניחה אותה במיטה, היא פוקחת עיניים, רואה שהיא במיטה ונרדמת שוב. בקיצור, האם אני צריכה להתחיל להרדים אותה במיטה בלי "ידיים"? ואם לא עכשיו, אז מאיזה גיל? ואיך עושים את זה בהדרגה? כי לעשות את זה בבום נראה לי די התעללות, בילדה שהיא סך הכל מאוד נוחה (טפו). אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסי הרדמות של תינוקות
מיכל דביר קורן10/11/2008שלום רב,
תינוקות קטנטנים שזמני השינה שלהם אינם סדורים עדיין, ישנים ומתעוררים לסירוגין ופעמים רבות ההרדמות היא תוך כדי יניקה או אכילה מבקבוק. בהדרגה, כאשר זמני העיירות הופכים ארוכים יותר ומתחילים להיווצר זמני שינה קבועים, מתחילים להתפתח טקסי הירדמות שאינם תלויים באכילה ומותאמים יותר לגיל הילד. תינוקות נרגעים על הידיים ובנדנוד כיון שמערכת העצבים הבלתי בשלה שלהם זקוקה לוויסות חיצוני על מנת להיכנס למצב רגיעה ולהירדם. הם עדיין לא מסוגלים להתרגע בעצמם או לעצום עיניים על מנת להיכנס למצב שינה, לפעמים תנועות הגפיים הנובעות מהרפלקסים מעירות אותם, והם זקוקים להחזקה החיצונית שהנדנוד והאחיזה מקנים.
לפעמים הרצון לויתור על הירדמות על הידיים מתחיל אצל הורים כאשר משהו מתחיל להשתבש ולהפריע: הטקס מתארך מידיי, התינוק הופך כבד ופחות נעים להחזיק אותו וכדומה ואז מנסים למצוא חלופה לטקס. עדיין, גם אצל תינוקות קטנים ניתן לפתח טקסי הירדמות עצמיים, והורים רבים מדווחים ש"בילד השני" זה התחיל מוקדם מאוד...כלומר, מה שהיה מתאים בבית כשהיה ילד אחד בלבד, כבר פחות מתאים כשיש יותר ילדים, יש פחות זמן, הטקס של הילד הגדול ממושך יותר, ואז גם קטנטנים נרדמים לבדם ומצליחים להתרגל לזה.
כלומר, בעצם אין "גיל" שבו "צריך" לוותר על ההירדמות על הידיים, זה יותר קשור להרגלי הבית של כל משפחה ולמה שמתאים להורים ולמזג של הילד. אבל חשוב מאוד לזכור שמה שמאפשר הירדמות בתחילת הלילה, הוא גם מה שיאפשר אותה בהמשך, כאשר מתעוררים באמצע הלילה. אם בתך התרגלה להירדם על הידיים בשעת הערב, הרי שגם באמצע הלילה, כאשר תתעורר, תתקשה להירדם ללא הרגל זה (האם זה קורה כבר עכשיו?), ועל כן כדאי לצייד אותה בהרגלי הירדמות עצמיים, שאינם תלויים בכם.
אין צורך לעשות את המעבר פתאומי או "בבום" כפי שציינת, ניתן לעשות את הטקס בדיוק באותו אופן בו הוא מתנהל כיום, אך להניח אותה במיטה כשהיא מנומנמת אך עדיין ערה ולהישאר לידה, לשיר, ללטף ואת ה"החזקה" הפיסית שעשית על הידיים עד כה, להחליף ב"החזקה" חיצונית, תומכת יותר רגשית שתקנה את הליווי וההתרגעות ללא האחיזה על הידיים.
ליל מנוחה...
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)