דעתנות התינוק למול רצונותינו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעתנות התינוק למול רצונותינו
    קרן
    11/11/2008

בני בן תשעה חודשים, תינוק פעלתן ומקסים. לאחרונה החל להביע את דעתו ורצונותיו לגבי נושאים שונים למשל הוא לא מוכן להוריד בגדים לפני המקלחת, ולא מוכן שישכיבו אותו להחלפת חיתול. הוא ממש מתנגד מזיז לי את הידיים, צועק קצת לפעמים בוכה, בקיצור מביע את מורת רוחו. אני פותרת את הנושא על ידי הלבשה והחלפת החיתול בעמידה, והסחות דעתו בשירים והצגות. האם אני פועלת נכון או שיש לנהוג אחרת? כמה צריך להתעקש על דרכנו בגיל הזה וכמה לוותר? שאלה נוספת באותו הענייין: אנחנו ישנים בלינה משותפת התינוק לצידנו, לאחרונה בלילה וגם בבוקר התינוק רוצה להיות בתנועה וזוחל לדפנות המיטה, הוא עדיין לא יודע לרדת ואני חוששת שהוא יפול ולכן לוקחת אותו חזרה למרכז המיטה, אך הוא שב וחוזר לקצה וחוזר חלילה, או שאני מחזיקה אותו שלא ימשיך בהתקדמות כאשר הוא כבר בקצה המיטה, אך הוא ממש מתרעם על כך שאני לוקחת/ מחזיקה אותו. הוא כמובן מתרעם על כך שאני "פוגעת" ברצון שלו לזוז למחוזותיו. כיצד נוהגים במצב הזה? אני מרגישה כאילו שאני פוגעת בחופש שלו שאני מחזירה אותו למרכז למורת רוחו, מצד שני אני רוצה שישאר במרכז המיטה. כיצד נכון לנהוג? ומהן ההשפעות הפסיכולוגיות כאשר אנו "מכריחים" את התינוק לעשות מה שאנו רוצים? אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצבת גבולות-ממתי?

אודט בוקאי
    11/11/2008

שלום קרן

אכן התינוק שלכם גדל והוא כבר לא תינוק פסיבי שמעבירים ממקום למקום אלא תינוק מוטורי בעל יצרים, דחפים, סקרנות ורצון לגלות עולם -הוא גילה את יכולתו להשפיע על העולם ועל האובייקטים שבו- צעצועים, חפצים ובמיוחד-ההורים שלו..
    אני מרגישה שאת ככל הורה מוקסמת מהתהליך היפה הזה בהתפתחות שלו ובכל פעם שיש אילוץ מהמציאות ש"מפריע לו" בדרך לגלות עולם, את חוששת שאת פוגמת בתהליך ובחופש של בנך להתחבר ליכולות המדהימות שלו.
    אענה לשאלתך בצורה הכי פשטנית -כבר מגיל מאוד מוקדם תפקידכם כהורים הוא לייצג את המציאות והאילוצים שהיא מכתיבה ולעצור את בנכם במקומות המתאימים. זו לא עקשנות מצדכם שיענה לגחמות שלכם, מדובר בכורח המציאות! אל תוותרו לילדכם מתוך חשש שאתם מגבילים אותו ומתסכלים אותו ללא צורך-כשילד צריך להוריד בגדים כדי להכנס לאמבטיה- אין ברירה, כשצריך להחליף חיתול-כנ"ל. הסחת דעת והצגות הם רעיון טוב להפיג את האווירה המתוחה, אך לפעמים לא יהיה להם מקום ותצטרכו להיות מאוד ענייניים ולקבוע עובדות בשטח. את יכולה להראות לבנך שאת מבינה את התסכול שלו ולהשתתף בצערו ועם זאת-אל תהססי לרגע והמשיכי עם מטרתך. תני לכך ליווי במילים "אני מצטערת שזה לא נעים לך עכשיו לעשות הפסקה אבל אין ברירה חמוד-צריך להתקלח". הוא לא יבין אולי את עומק העניין אבל את הטון הרגשי שלך הוא בהחלט יקלוט.

לגבי נושא השינה- לא ברור לי מה עמדתך בנושא והאם בנך ישן עמכם כחלק מאמונה בשינה משותפת או כאילוץ שהפך להרגל עם הזמן. אני אישית מאמינה שילד זקוק לשינה במיטה משלו וכשילד ישן במיטת הוריו מתחילים להיווצר תהליכים לא נכונים בכל מיני כיוונים. תארי לך שהיה מתעורר במיטתו, שם היה יכול לנוע מצד לצד בשקט, בלי לסכן את עצמו בנפילה, מבלי להפריע לאף אחד ומבלי שיפריעו לו. בכל מקרה בשלב מסוים הייתם נאלצים לקום לקראתו כי היה דורש את נוכחותכם, אך עד אז הוא חופשי ומאושר לשחק מספר דקות במיטתו.

בהצלחה

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו