הנכד שלי זורק את הראש לפנים ולאחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנכד שלי זורק את הראש לפנים ולאחור
    עדנה
    11/11/2008

שלום אני סבתא לנכד בן 11 חודשים...מקסים וחייכן אך... אני מוטרדת...בימים האחרונים הנכד שלי זורק את הראש לפנים ולאחור בחוזקה, למשל אם הוא יושב בהליכון, לא פעם הוא גםחוטף מכה בפנים, לא תמיד הוא נינוח, התנועות שלו חדות, הוא זורק חפצים בעצבים.. התנהגות שלו החמירה בימים האחרונים אני רוצה לציין כי כבר שבוע וחצי הנכד והוריו עברו להתגורר עימי למשך חודש וחצי, אצלי בבית גרה גם ביתי עם שני ילדיה בני שלוש ושנה , חשבתי שאולי יש קשר להתנהגות של הנכד שלי עם השינוי בשיגרת חייו הקודמת אגב: הוא מאוד אוהב לשחק עם נכדיי האחרים, צוחקים המון ורבים על צעצועים המון.. לציין שבכל פעם שבה הנכד בוכה,צועק,או זורק את ראשו ...מייד כולנו רצים אליו מרימים ומחבקים האם זה בסדר? אנא תשובתכם......תודה תודה עדנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביטויי מצוקה אצל תינוקות

אודט בוקאי
    12/11/2008

שלום לסבתא עדנה היקרה

קודם כל אני רוצה להביע את התפעלותי מיכולתך לארח בביתך את ילדייך ונכדייך שמצויים בגילאים קטנים ומן הסתם דורשים המון תשומת לב וטיפול צמוד.
    בנוסף, אני מעריכה את פנייתך להתייעצות בפורום עבור נכדך ומבינה מכך שאת מוטרדת מאוד לגבי מצבו ובצדק-נשמע שהוא במצוקה. את מתבוננת בו ברגישות רבה ומכירה את הלכותיו. עם זאת, על מנת שאוכל להשיב באופן מלא יותר על שאלותייך ולכוון בהתאם, נדרשת פה אינפורמציה נוספת לגביו, כזו שבדרך כלל ניתן להשיג אצל הורים(כמו איזה טמפרמנט יש לבנם-סוער/רגוע, איך נוהג להירגע, איך ההתפתחות שלו עד כה, האם יש לו רגישות תחושתית). אשמח אם תוכלי להפנות אותם בהמשך באופן ישיר לפורום ובינתיים אנסה בכל זאת לכוון עם האינפורמציה שתארת:

הרשי לי לפתוח ולומר, למרות שלא נשאלתי, שהליכון ישיבה כמו שתארת, אינו מומלץ מבחינה התפתחותית מזה זמן רב ואף מפריע להתפתחות המוטורית של תינוקות.

את מתארת מצב שבו חלו שינויים רבים בעולמו של נכדך -הוא עבר דירה, שזה אומר מיטה אחרת, חדר אחר ואולי שותפים לחדר. למשפחתו נוספו דמויות נוספות גם אם אהובות-סבתא, דודה ובני דודים, מדי פעם נכנסים לבית אנשים לא מוכרים לו. מן הסתם, הסיטואציה אינה נוחה לאף אחד מחברי המשפחה-למארחים ולמתארחים, הפרטיות מועטה, יש יותר רעש והמתח באופן טבעי עולה אצל כולם. פתאום כולם חשופים זה לזה, יש השוואה מדוברת ולא מדוברת על אופן החינוך והגידול, על הרגלים, מה שמכניס את ההורים למתח. יתכן כי חלק מהתפקידים בטיפול בנכדך שעד כה היו שמורים להוריו עוברים כעת גם לדודתו ואלייך, מה שיכול לעורר בלבול אצל נכדך-מי מחליט עליי?בנוסף, עם כל הכייף שבמשחק עם בני הדודים, יש יותר תחרות על תשומת הלב, על צעצועים וכו'...

קווים מנחים וכלליים-רצוי להצמד לשגרת החיים של נכדך ככל שניתן-אם היה במסגרת חוץ ביתית להמשיכה, אם נהג לטייל בעגלה אחה"צ וכו'. חשוב שהוריו(ולא חבר משפחה אחר) ימשיכו וימלאו ככל שניתן את התפקידים ההוריים שמלאו עד כה, האכלה, השכבה, רחצה ושייצמדו ככל שניתן לסדר היום שהיה. מאחר שהבית צפוף רצוי לצאת מדי פעם לטובת כל הצדדים לבילוי בחוץ. אם יש צעצועים שנכדך קשור אליהם לא לאפשר לבני הדודים לשחק בהם-זה לא הזמן ללמד כיצד להתחלק בצעצועים. אם יש יותר צורך להיות על הידיים-לאפשר זאת, בכל זאת מדובר בתקופה לא קלה. והכי חשוב-כשהוריו יוצאים מהבית שייפרדו מבנם ולא ייעלמו לו בהנחה שבכל מקרה סבתא נשארת איתו.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לביטוי מצוקה אצל תינוקות

עדנה
    13/11/2008

אודט שלום מודה לך על תגובתך ואשתדל להוסיף אינפורמציה אז ככה: לגבי הטמפרמנט - הנכד שלי הוא ילד לא ממש רגוע, אם כי יש מצבים שהוא מתעסק בצעצועים זמן ממושך בהמון התעניינות וריכוז, כמו כן הוא יושב מול הטלויזיה עם תוכניות שהוא אוהב מרוכז מאוד ורגוע מאוד, לא ישן טוב מאז שנולד..לא אוהב להתכסות בלילה, הוא נרגע בדרך כלל כאשר מרימים אותו ומנדנדים בידיים, ההתפתחות שלו עד כה היא נהדרת..סקרן,שר ורוקד לצלילים מסויימים, הוא בן 11 חודש ולפעמים עומד לבד, כשאני שרה לו לדוגמא את השיר (נדנד )הוא חוזר אחרי בדיוק לפי המנגינה+נדנוד בגוף הוא אוהב להצחיק עם פרצופים ואוהב את התכונה סביבו,כמובן זוחל על 4 ומגיע לכל מקום ומוציא חפצים מהארונות ומגירות.....לדעתי הכל מצויין.. * נקודה לציון: הילד בגן עד 16:00 האמא בדרך כלל אוספת אותו, אך בשעות הערב - (לא בכל ערב)יש לה עבודה מחוץ לבית או בבית- אך לא בסביבת הילד * הילד שוהה עם אביו בשעות אלו אשר מפנק, מאכיל ,מקלח,משחק ומרדים מקווה שהאינפורמציה הזו תעזור במשהו. תודה עדנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודט בהמשך לבקשתך...ממתינה לתשובה

עדנה
    16/11/2008

מודה לך וממתינה לתשובה.. עדנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לעדנה

אודט בוקאי
    18/11/2008

אני מתנצלת על תגובתי המאוחרת, קשור לבעייה טכנית..

לפי תיאורייך נשמע כי נכדך מתפתח סה"כ בהתאם לגילו, מבחינה מוטורית, חברתית וקוגניטיבית. גם העובדה כי אמו נעדרת מהבית לעתים בשעות אחהצ אינה אמורה להשפיע באופן קיצוני על התפתחותו הרגשית, מאחר שהוא נמצא בידיו המסורות לדברייך של אביו ומקבל מענה מתאים לצרכיו וזה מה שחשוב.

העצה היחידה שאני יכולה לתת לך בשלב זה, ומתוך מגבלת המדיום של התייעצות בפורום והכרות שטחית עם נכדך ומשפחתו, היא לפנות לייעוץ של מרפאה בעיסוק באזורכם דרך קופת החולים, על מנת לברר את המקור לחוסר השקט שלו, ומתוך סימנים שנתת על קיום רגישות תחושתית-אינו אוהב להתכסות בלילה, ילד לא רגוע מהוולדו, מנענע את עצמו קדימה ואחורה וכו'... היא תוכל לתת להוריו הדרכה בשלב ראשוני לגבי צרכיו, מתוך פרופיל תחושתי שהיא תבנה על פי האינפורמציה שיספקו לה.

אם תרצי אוכל לכוונך לאשת מקצוע באזורכם, זאת כמובן בתיאום עם ההורים.

בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו