מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מצרכים בתחתוניםש12/11/2008
שלום, רציתי להתייעץ בקשר לבן שלי : בני בן 4 וחודשיים ,הוא כבר נגמל מפיפי לחלוטין מגיל 3. בנושא הקקי, הוא פשוט עושה בתחתונים ולא מוכן לגשת לאסלה. עכשיו הוא כבר בטרום חובה,כבר ילד גדול, וכנראה הוא מתאפק בגן ובבית קקי עושה בתחתונים. היה לו פעם או פעמיים שעשה בשרותים, לפני כחודשיים, אבל הוא במצב תמידי של לעשות בתחתונים. אני מאוד סבלנית ולא מלחיצה אבל בכל זאת הייתי רוצה למצוא לזה פתרון. לפני שבוע היינו בארוע והוא שוב עשה בתחתונים, וחשש להיכנס לאולם חזרה ואמר : שהוא לא רוצה שיראו שהוא עשה, זאת אומרת שזה מפריע לו גם. רציתי לציין שדווקא עכשיו יש לו הרבה שינויים בחיים : מעבר לדירה חדשה וסביבה אחרת וגן חדש. מה אפשר עוד לעשות כדי לקדם אותו? זה ממש מציק לכולנו, אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיית צרכים בתחתונים
אודט בוקאי12/11/2008שלום ש
מדברייך אני מסיקה כי בנך בתהליך גמילה מעל שנה וכי במהלך תקופה זו הוא עושה את צרכיו בתחתונים. זוהי אכן תקופה ארוכה מאוד של סבל לכל הצדדים וטוב שאת מבקשת לשים לזה סוף, אך חשוב להבין מדוע פניתם דווקא עכשיו לייעוץ ומדוע לא לפני כן.
לפני שאתייחס ספציפית לדברייך, אני מזמינה אותך לעיין בתשובות לשאלות דומות בפורום.מתוך השאלות את יכולה להבין שהתופעה של עשיית צרכים בתחתונים או לחילופין בקשה לחיתול לפני עשיית צרכים, היא מוכרת ויש לה מספר סיבות אפשריות, החל מפחדים שאופייניים לגיל (חשש מנפילה לאסלה,חשש מניתוק אברים מהגוף יחד עם הקקי, תחושת חוסר שליטה, פחד מרעש המיים וכו'' ) וכלה בקושי בהצבת גבולות. איני יודעת מה הסיבה במקרה של בנך, ולא פרטת מה ההסבר שלו לכך שהוא נמנע מלעשות את צרכיו בשירותים. האם הוא מודיע לפני שהוא עושה את צרכיו? ואחרי? האם הוא עושה זאת בהחבא?האם ישנם תחומים נוספים בהם בנכם מתקשה להגמל/לוותר על הנאות של תלות בחפצים ובכם כמבוגרים? האם וכיצד נגמל ממוצץ/אצבע/בקבוק? האם באופן כללי אתם מרגישים קושי להציב לו גבולות ולדרוש ממנו להתנהג באופן שתואם לגילו? האם הוא ילד עצמאי? האם אתם סומכים עליו שהוא מסוגל להיות עצמאי בתחומים שונים?
אם מדובר בקושי ספציפי בהצבת גבולות(לדברייך, את חוששת להלחיץ אותו), יכול להיות שהדרכת הורים קצרה בנושא יכולה לפתור את הבעייה. אם מדובר בקושי כללי שנוגע לשאר תחומי ההתפתחות החברתית והרגשית של בנכם, אני ממליצה לכם לפנות לטיפול של איש מקצוע יחד עם בנכם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)