מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים - הולדת אחותmoran13/11/2008
שלום לכן , אני אמא לפעוטה בת כמעט שנתיים , לפני 10 ימים נולדה לנו תינוקת חדשה שכמובן הביאה עימה המון שמחה ואושר אבל גם עוררה משברון אצל אחותה הגדולה ואני חייבת להודות שגם אני חשה במעין משברון רגשי. כמובן שאנחנו משתדלים לתת לגדולה כמה שיותר תשומת לב , אבל עדיין הזמן שנהגתי לבלות איתה ירד באופן משמעותי בעקבות ההנקה והטיפול בגוזלית הקטנה . הבעיה מתעוררת בעיקר בשעות הערב בזמן ההשכבה וגם בלילה עצמו . כאשר מגיע זמן ההירדמות היא רוצה שאני אאכיל אותה , אחזיק אותה על הידיים , אשכב איתה במיטה עד שהיא נרדמת ועוד בקשות דומות , הענין הוא שבו זמנית יוצא שהתינוקת פתאום רעבה ואני חייבת להניק אותה , הגדולה לא מסכימה ואז מתחיל הבכי ... השאלה שלי היא כיצד עלינו לנהוג עם הגדולה על מנת שלא תיפגע , האם להיענות בחיוב לבקשותיה ולהרדים אותה , או שעדיף לנסות כמה שיותר לשמור על השגרה שאליה הייתה רגילה ? אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית בנושא זה . תודה רבה ! מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן,
דפנה תייר13/11/2008מזל טוב!
כפי שאת כותבת הלידה הביאה איתה אושר רב אך גם מציבה אתגרים חדשים.
ראשית ארצה להתייחס דווקא ל"משברון הרגשי" שאת עוברת. אינך מפרטת, לכן אוכל רק לשער שאולי את מתכוונת לאותן תנודות רגשיות שאמהות רבות חשות כשנולד להן תינוק נוסף. אם עד כה שטת לך על מים שקטים מבחינה רגשית, הרי שהתינוקת החדשה יצרה אצלך מעט גלים שמטלטלים את רגשותייך, ואת כבר לא בטוחה לגמרי מה וכמה עד חשה כלפי בתך הבכורה וכלפי התינוקת. או במילים מאוד פשוטות: האם אני מסוגלת לאהוב את שתיהן? האם אני אולי אוהבת אחת מהן (את התינוקת?) כעת יותר?
באם זהו המשברון אליו התכוונת אזי ארגיעך שהיציאה מהאיזון הרגשי שהופיע אחרי הלידה הוא נורמלי וטבעי, גם אם לא הרבה אמהות מודות בו. אמהות לתינוק נוסף עשויות לחוש את התזוזות הרגשיות הללו ולהיבהל מהן: איזו מין אמא אני אם כך אני מרגישה? אז אשוב וארגיעך - זה לגמרי בסדר לחוות משברון שכזה, בהנחה שתוך פרק זמן לא ארוך יווצר איזון ריגשי חדש ודאגתך לגבי ריגשותייך האמהיים ירגעו.
כמובן שאם הזמן לא יעשה את שלו, ואת תמשיכי לחוש במשבר - אמליץ לך לפנות לעזרה מקצועית.
לגבי ביתך: טבעי שגם היא תעבור יחד אתכם טלטלה מסויימת. היא זקוקה לתשומת הלב שמגיעה לה, מה גם שהיא בעצמה עדיין קצת תינוקת. תנו לה ככל יכולתכם חום ואהבה ומגע. אך אין זה אומר שהופעת התינוקת בחייכם היא סיבה לפריצת גבולות ולשינוי הרגלים טובים שהיו (ואני מקווה שהיו, ושגם לפני הלידה הקפדתם שלא לנהוג בה כבתינוקת חסרת אונים שצריך להאכילה, להחזיקה על הידיים ולשכב לידה). לפיכך אכן חשוב שתשמרו כמה שיותר על השיגרה - זיכרי: לא רק ששמירה על השיגרה לא פוגעת בה, נהפוך הוא: השיגרה הברוכה והמוכרת מסמלת לה את ההמשכיות ואת הביטחון, שלמרות השינוי שהמשפחה עוברת - בכל זאת העולם שלה כמנהגו נוהג והיא יכולה לשאוב מכך בטחון ושלווה שהכל בסדר.
ושוב ברכותי, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה , תודה רבה על התשובה המפורטת
moran14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)