גמילה מהנקה והתחלת מתן תחליף חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה והתחלת מתן תחליף חלב
    עדי
    13/11/2008

שלום לכן ערב טוב ביתי בת 11 חודשים יונקת ואוכלת מוצקים באופן משביע רצון. אני מעונינת לגמול אותה מהנקה כיוון שההנקה כבר אינה ממלאת צורך תזונתי וכן הפכה לפחות נעימה לי. אני חושבת כי לא תהיה לה בעיה לוותר על ההנקות שכן יש רק שתיים כאלה במשך היום בבוקר ובערב כיוון שאם אכלה יפה לפני תוכל לללכת לישון ללא הנקה. הבעיה הנקת לילה/ לפנות בוקר שנובעת מרעב אמיתי (חמש או שש בבוקר) וכשאני מסרבת יש בכי קורע לב ואני נכנעת. והבעיה השנייה והמהותית יותר היא שהיא אינה מוכנה לקבל תחליף חלב אין לה בעיה לשתות מים בבקבוק או לאכול דיייסה בכפית על בסיס חלב פרה אך אינה מוכנה לשתות סימילאק/מטרנה ניסיתי את מגוון הדייסות והשיטות ושום דבר לא הולך. בהרגשה שלי לא אוכל לגמול אותה מהנקה עד שלא תאכל תחליף חלב שכן אני רואה בו חשיבות גדולה כהשלמה תזונתית בגיל זה(בני בן השלוש עוד אוכל מנה ביום...) אשמח לעצות תובנות... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערב טוב עדי,

דפנה תייר
    13/11/2008

ברשותך אפנה אותך לתשובה שנתתי ב- 8.11 לשאלה דומה.
    המכנה המשותף הוא לאו דווקא הענין התזונתי אלא משמעותה העצומה של הדרך בה את תופסת את המצב: מצד אחד את כותבת "ההנקה אינה ממלאת צורך תזונתי והפכה לפחות נעימה לי", ומצד שני את כותבת "לא אוכל לגמול אותה מהנקה עד שלא תאכל תחליף חלב".
    ובכן, אם הבעיה היא תזונתית גרידא, אציע לך לפנות לפורום העוסק בתזונת תינוקות על מנת שתוכלי לקבל שם תשובה ממומחים לנושא.
    אני מאמינה שתצליחי לגמול מהנקה ביום בו תגבשי את החלטתך ותהיי בטוחה בה. עלייך לחוש שהחלטה כזו טובה הן לבתך והן לך.
    התלבטויותייך באות לידי ביטוי בהתנהגותך הלאברורה:
    אם את מאמינה שהיא בוכה לפנות בוקר בשל רעב אמיתי - לשם מה לתת לה בכלל לבכות? תני לה לאכול מיד וזהו.
    ואם נתת לה לבכות, מתוך ניסיון לכאורה להציב גבולות, אז לפחות לכי עם זה עד הסוף ואל תישברי. מה הטעם סתם לתת לה לבכות ובסוף להיכנע?
    ולבסוף: ובודאי אם אינך חושבת שהיא זקוקה להאכלה הזו - אל תישברי, גם אם היא בוכה מרה!
    אני מקווה שתשובתי אכן תעניק לך תובנה כלשהי,
    ערב טוב, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו