מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות מדאיגה מילדה בת שנתייםאורית14/11/2008
שלום, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים מתנהגת מאוד מוזר לאחרונה. תחילה הקדמה קצרה: היא נכנסה למסגרת של גן רק השנה (לפני כן היא הייתה אצל סבתא) ונולדה לה אחות לפני חצי שנה. ראוי לציין שהילדה היא ילדה מקסימה, חכמה, מבינה אוהבת לעזור ונבונה. לאחרונה היא מתנהגת מאוד מוזר: "דבוקה" אליי ולא מרפה, כשאני אומרת שאני צריכה להפסיק לשחק איתה כי אני צריכה להאכיל את אחותה היא אומרת שלא צריך להאכיל, וכשאני אומרת שצריך להחליף חיתול היא אומרת שגם לא צריך להחליף חיתול. שתי ההתנהגויות האלו לדעתי נגרמות מקנאה אך אשמח לקבל את חוות דעתכם. אבל ישנה התנהגות מוזרה אחת שמטרידה אותי ואת בעלי בעיקר! בשלושה לילות האחרונים, היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו למיטה אך לא רוצה לישון על המיטה אלא על הריצפה. ובכל הנסיונות לשכנע אותה לישון על המיטה יחד איתנו או לחזור למיטה שלה לא מצליחים. היא בוכה וצועקת "לא מיטה, לא מיטה"! ראוי לציין שבגן הילדים ישנים על מזרנים האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? אני ובעלי ממש דואגים ומתוסכלים מהמצב. בבקשה עיזרו לנו. תודה רבה, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית,
דפנה תייר14/11/2008ברשותך, אחלוק על הגדרתך את התנהגותה של בתך כ"מאוד מוזרה".
את מתארת את הרקע ואת הנסיבות בהן מופיעה ההתנהגות של ביתך הפעוטה, ואכן נראה שזו פשוט התנהגות אשר מבטאה את רצונה לקבל את תשומת הלב ואת הטיפול היחידני שהיא זקוקה להם. אין לשהתעלם מכך שזו פעוטה שעד לא מזמן זכתה להרבה תשומת לב בהיותה בת יחידה ומטופלת על ידי סבתה עד גיל שנתיים. והנה פתאום עליה לחלוק את מקומה עם עוד פעוטות רבים בגן ועם אחות תינוקת בבית. לא מוזר הוא, אם כך, שהיא מנסה לסחוט כל טיפה של "עוד קצת אמא רק לעצמי".
המלצתי: הביני אותה ונסי להעניק לה בשעות שאת איתה כמיטב יכולתך חום, מגע, תשומת לב ואהבה.
ועם זאת, וכאן אני עוברת לחלק השני של שאלתך, אין זה אומר שעליכם למעול בתפקידכם ולהפסיק לשים לה גבולות. לפיכך, כשהיא מופיעה באמצע הלילה בחדרכם אין זה הזמן לנסות "לשכנע" אותה לחזור למיטתה (ובטח ובטח שלא לשכנעה להכנס למיטתכם!). זה הזמן ל ק ח ת אותה למיטתה, חד וחלק. הצבת גבולות אינה הסבר, שיכנוע, הצעה, משא ומתן. הצבת גבולות הינה החלטה חד משמעית שההורים קיבלו ושהם דואגים שתתבצע, גם אם ילדם לא ממש מרוצה מכך או מסכים .
אז אולי היא תבכה לילה או שניים, ואולי תנסה את מזלה עוד כמה פעמים ותופיע לצד מיטתכם - לכל אלה קוראים "בדיקת גבולות" - אך אתם תהיו עקביים בתגובתכם, תבהירו לה ברוך אך בתקיפות שמקומה במיטתה ותחזירו אותה לשם.
לילה טוב, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)