מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי נשך ילד אחר בגןגלית15/11/2008
הבן שלי בן שנתיים ו4 חודשים. בין הצעירים ביותר בקבוצה הגילשלו בגן. חברותי מאוד. ביומיים באחרונים הסייעת בגן סיפרה לי שהוא נשך ילד אחר. בשתי הפעמים הוא ישב לידן בחצר ולא שיחק עם השאר (כעונש). בבית הסברנו לו שאסור לשנוך שזה כמו להרביץ ושאם מציקים לו הוא צריך להגיד לילד שמציק שאסור להציק וללכת לגננת ולהגיד לה שמציקים לו. (חשבנו שהוא מבטא כעס בגלל שהוא, יחסית לגדולים ממנו, מוגבל יותר מבחינה שפתית.) גם אתמול זה חזר על עצמו ואני מודאגת. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יהפוך להיות הרגל. אני ממש חוששת ששאר הילדים לא ירצו לשחק איתו בגלל זה וגם שהצוות יהיה פחות סבלני אליו בגלל ביטוי האלימות הזה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית,
דפנה תייר15/11/2008אני חושבת שעמדתך הפנימית נגד הנשיכות של בנך היא העמדה הנכונה והיא ראויה להערכה. למרבה הצער לא כל ההורים חשים שאט נפש מהתנהגות תוקפנית של ילדם ולמרבה הפליאה יש הרואים בכך אפילו דרך לגיטימית משהו להתמודדות חברתית.
כשהורה חש כמוך שזו התנהגות שאינו מוכן לקבל או להיות סובלני אליה - גדל הסיכוי שהתנהגות זו תיכחד. לכן עמדתך זו חשובה ביותר. ממנה גם עולה התגובה החיצונית הנכונה שלך אל נשיכות ילדך, וכפי שאת מספרת את מנסה להבהיר לו כיצד לנהוג. זוהי תגובה ראויה וטובה.
הסיבות לנשיכות, שהיא התנהגות שכיחה למדי בגיל זה ובעיקר בגנים המאוכלסים בילדים רבים (לעיתים מאוכלסים מדי), הן רבות ושונות: מצורך אוראלי לא מסופק, דרך יכולת שפתית מוגבלת ועד תוקפנות לשמה. חשוב להבין את הסיבה, אך חשוב עוד יותר להפסיק את ההתנהגות.
וכדי להפסיק את ההתנהגות יש להגיב אליה מיידית כשהיא מתרחשת, תוך הדגשת האיסור על ההתנהגות השלילית והרחקת הילד הנושך. התגובה יכולה להיות יעילה אף יותר אם מצליחים להתערב ולעצור את הילד הנושך שניה לפני שהוא מבצע את זממו - אז רישומה של ההתערבות הוא החזק ביותר.
בכל מקרה הדבר אומר שהמבוגר הנוכח הוא בעצם המשמעותי ביותר בהתמודדות עם הבעיה. וכשזה קורה בגן - זה הצוות המטפל. ולפי דברייך כך אכן נוהגים בגן. שבחי אותם על כך והבהירי להם שאת מצודדת בדרכם החינוכית.
את, שאינך שם, אינך יכולה לעשות כלום בנידון באותו הרגע. את אמנם יכולה להטיף לו מוסר על כך שעות רבות אח"כ כשאת איתו - אך עלייך להבין שההשפעה של זה היא מיזערית בגיל צעיר כל כך.
כמובן שאם הדבר קורה גם בשעות שאת איתו - הגיבי בחומרה, הבהירי לו בתגובה חד משמעית שאת אוסרת התנהגות זו: הווה אומר הרחיקי אותו מיידית מאזור המשחק, תוך כדי שאת אומרת "לא! אסור!" בטון כועס. אל תיגררי להסברים ומלל ארוך ומייגע אשר ממוסס את המסר העיקרי שהוא - אסור!. אם יש צורך - וותרי על הישארות במקום וקחי אותו הביתה תוך שאת מבהירה לו שההרחקה ניגרמה בשל נשיכותיו.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)