בעית כעס אצל ילדי בן השנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית כעס אצל ילדי בן השנתיים
    ענבל
    15/11/2008

שלום שמי ענבל ואני אמא לנועם בן שנתיים,נועם ילד מקסים וחכם מאוד אך יש לי בעיה מכוון שנועם כועס בקלות על כל עניין רוצה שכל דבר יתנהל לפי רצונותיו וכאשר לא עושים כרצונו הוא מרביץ עם חפצים וזורק דברים צורח ומשתולל הדבר שהכי מפריע זה שהוא כל הזמן צועק ומרביץ ולא מוכן לקבל עליו שום מרות ק ש"המרדנות" הזו היא ברמה מאוד קיצונית,אודה מאוד לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ענבל,

דפנה תייר
    15/11/2008

התנהגות פעוטות מושפעת משלושה מרכיבים:
    האחד - השלב ההתפתחותי, שמשמעותו - מאפייני הגיל. מבחינה זו נועם מתנהג בהתאם לבני גילו שמתאפיינים בדעתנות יתר, מרדנות וניסיונות לעצמאות וכן בסף תיסכול נמוך. זהו גיל שנתיים של בדיקת הגבולות.
    המרכיב השני - מאפייני המזג של הילד. הטמפרמנט שלו: תכונותיו, קווי אופיו ואישיותו. את מתארת את נועם כ"כועס בקלות על כל ענין" וזו עשויה להיות דוגמה לתכונה אישיותית שמאפיינת אותו. צרוף שלה למרכיב הקודם - הופך את כל העסק למאתגר במיוחד, כפי שזה אצלכם.
    המרכיב השלישי - הוא הסביבה בה גדל ומתחנך הפעוט, ובעיקר השפעות הוריו עליו ועל חינוכו. הורים עשויים בתגובותיהם להעצים ולעודד התנהגויות לא רצויות, או לחילופין - למתן ולווסת אותן.
    מרכיב זה הוא הזמין ולעיתים גם היחיד, לטעמי, שניתן בעזרתו לטפל בבעיות מסוג זה שאת מתארת.

תיאורך מעלה בי חשש שאתם מתקשים להתנהל מול נועם באופן הנכון והבונה. יתכן שהוא מסוג הילדים המאתגרים יותר, ויתכן ולא, אך אני מתרשמת שאתם זקוקים בדחיפות לעזרה מקצועית הכוללת ייעוץ והדרכה הורית מתאימה, ובהמשך אם יהיה צורך יתכן ואף איבחון מעמיק יותר לנועם.
    אין לי ספק שקבלת עזרה שכזו תקל עליכם מאוד את ההתמודדות איתו.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לדפנה

ענבל
    15/11/2008

דפנה תודה רבה על המענה המהיר ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו