מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן 4 ו 10 חודשיםלירון15/11/2008
בני ילד רגיל וחכם אך שנה שעברה פנו אליי מהגן בטענה כי הוא עובר ממשחק למשחק ואינו יושב בכל הפעילות בגן של הגננת ורוצה ללכת לשחק ואינו יודע להתחבר לילדים ומציק להם ומרביץ וצועק אמרו לי ללכת לאבחון וכך עשיתי והפנו אותי לקלינאית תקשורת היינו אצלה 4 חודשים והיה שיפור ניכר ואכן אמרו לי זאת בגן. השנה בגן טרום חובה עירוני שוב עלתה הבעיה וטענו בפניי הגננות כי הילד לא יושב כל השיעור ומציק לילדים וזה מפריע, לדעתן יש לילד בעיה רגשית אני תליתי את העניין בלידת אחותו הקטנה אך עבר מספיק זמן והיא כבר בת שנה וחצי ואין סיבה לקנאה ולבעיה רגשית בגלל זה. אני לא יודעת מה לעשות ללכת שוב לקלינאית תקשורת? יש לילד בעיה נוספת שאינו מוכן בשום אופן לעשות קקי בשירותים ולא בסיר הוא עושה רק קקי בחיתול וזה מאוד מפריע לי ומראה לי שיש לו בעיה רגשית ושהוא פוחד מזה אנא תתנו לי יעוץ מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון,
דפנה תייר15/11/2008את מעלה מיצבור של קשיים ובעיות שאולי יש בינהם קשר ואולי לא, אך אין ספק שצריך וכדאי לטפל בהם, ובדחיפות.
אומר לך את דעתי לגבי חלק מהדברים, גם אם דעה זו אינה בהכרח מייצגת דעות מקצועיות אחרות.
לדעתי אין קשר ישיר בין הולדת אחותו לבין התנהגותו הבעייתית של בנך. אלפי אחים נולדים לאלפי ילדים ועדיין הם אינם מתנהגים כמו בנך. כן יתכן שישנו קשר עקיף שאותו ניתן לאמוד ושעליו ניתן לעמוד רק בהיכרות אישית אתכם ההורים (במהלך פגישות טיפוליות-ייעוציות).
יתכן שבנך סובל מבעיות קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות. זאת יוכל לאבחן נויירולוג ילדים שהתמחה בכך ואני ממליצה לך לפנות בדחיפות ולבקש הפנייה לאיבחון שכזה. אם ישנה בעיה בתחום זה תקבלו את הייעוץ המתאים כיצד לטפל בזה. לא הייתי ממליצה לחזור לעת עתה לקלינאית התיקשורת עד שלא יעשה האיבחון הנ"ל.
במידה ותרצו לתקוף את הבעיות רגשיות, עם או בלי קיומה של הפרעת קשב וריכוז - תוכלו לפנות לקבל איבחון, טיפול, יעוץ והדרכה הורית דרך קופ"ח, במרפאות להתפתחות הילד או באופן פרטי.
נושא בעיית הקקי נראה לכאורה ככרוך בכל שאר הבעיות, אם כי יש מקרים רבים שהבעיה הזו עומדת בפני עצמה.
כך או כך - גישתי שלי בנושא היא התנהגותית לחלוטין ומשמעות הדבר שאני איני רואה זאת כבעיה רגשית אלא כבעיה התנהגותית נרכשת שעם הדרכה נכונה להורים ניתן לפתור אותה. ללא ספק אם הבעיה מציקה ומתמשכת היא הופכת בסופו של דבר לבעיה רגשית, וחבל ומיותר שזה קורה. אני הייתי ממליצה לכם לטפל בבעיה זו בדחיפות. מניסיוני בעבודה עם הורים - כשבעיה זו נפתרת נוצרים בעקבות כך תנאים מתאימים המהווים קרקע טובה לפתרון בעיות התנהגות נוספות, כמו אלה שהזכרת בהקשר לבנך.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דפנה על תשובתך ושאלה נוספת
לירון16/11/2008לפני שהיינו בטיפול אצל הקלינאית תקשורת היינו באבחון בהתפתחות הילד אצל פסיכולוג ילדים והוא טען כי הקלינאית תוכל לעזור ובנוסף היינו בסדנה להורים בקופת חולים אך זה לא עזר ניסינו ליישם את ההצעות שהציעו לי שם אך ללא הצלחה. (במיוחד בנושא הקקי) הוא לא ילד מופרע אך פתאום אם ילד אומר לו "לא" על משחק או אנחנו ההורים או הגננות, הוא נעלב ומתחיל לצעוק ולפגוע מבחינה פיזית ולאחר שכועסים עליו הוא צוחק לנו בפנים, לדעתי זו בעיה רגשית שמתבטית בהתנהגות תוקפנית אני אפנה שוב להתפתחות הילד לשאול אם יש להם פיתרון לבעיה זו. איזה פיתרון פסיכולוגי יתאים לדעתך? בגיל כזה זה אמור להיות טיפול בעשייה מסוימת לא בדיבור נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב שלום לירון,
דפנה תייר18/11/2008איני מסכימה עם הממסד הרפואי והפסיכולוגי המגלים אזלת יד בכל הטיפול בילדים עם בעיות של שליטה בצרכים.
אני מפנה אותך למאמר שלי בנושא:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7823
כמו כן אני מפנה אותך לאתר שלי שם תוכלי להתוודע אל עבודתי בתחום.
אני מאמינה שהבעיות שאת מתארת עשויות למצוא את פתרונן הן בעבודה על חיזוק הדימוי העצמי של בנך (וחלק מהפגיעה בדימוי העצמי שלו נובע מבעיית הקקי שלו) ובחיזוק תפקודכם כהורים סמכותיים.
אתם יכולים להעזר בייעוץ ובהדרכת הורים במסגרות כמו אלה שכבר הייתם בהם (ולצערינו לפי עדותך לא כך כך עזרו) או במסגרת פרטית.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)