בעיות בהתפתחות רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בהתפתחות רגשית
    שחר
    15/11/2008

שלום אני סטודנטית לחינוך ובעקבות קריאת הספר דיבס - הילד המחפש את זהותו עלו בי שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובות ואשמח אם תוכלו לענות לשאלותי בנושא 1. האם כל ילד שנוטה להתרחק ולהסתגר בפני החברה ניתן לומר שעבר הזנחה וקיפוח רגשי או שיש לכך סיבות שונות ומהן? 2. אלו דרכי טיפול מומלצות לבעיות רגשיות וקשיים ביצירת קשר חברתי? 3. האם יש קשר בין הריון לא רצוי לבעיות רגשיות במהלך התפתחות הילד? ומהן הבעיות שיכולות לעלות? 4.לפי אילו סימנים ניתן לזהות בעיות רגשיות אצל ילדים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהתפתחות רגשית

הוספת תגובה

• שלום שחר,

מיכל דביר קורן
    16/11/2008

אני שמחה לשמוע על התעניינותך בתחום, הקריאה בספר של דיבס אכן מרתקת ומעלה שאלות רבות. זהו ספר קלאסי בתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית ובתחום של פסיכופתולוגיה ואפשר ללמוד ממנו הרבה.
    השאלות ששאלת רחבות מאוד וכל אחת מהן יכולה להיות שאלת הנושא בקורס שלם...את בוודאי כבר יודעת שמדובר בתחום מורכב, כל ילד הוא אחר והסיבות לקשיים רגשיים הן מגוונות ושונות מאוד. אנסה להשיב בקצרה: הסתגרות וריחוק חברתיים יכולים לנבוע מסיבות שונות, בהחלט לא רק כתוצאה של הזנחה וקיפוח אלא גם בגלל הפרעות התפתחותיות שונות ומגוונות. הטיפול בהתאם: אם מדובר בהפרעות התפתחותיות, הרי שהטיפול הוא דרך ההתמודדות עם ההפרעה, בעוד שאם מדובר במקרה של הזנחה הרי ששינוי בסביבה של הילד בשילוב טיפול רגשי מתאים לילד ולמשפחתו יוכלו לסייע. כמובן שישנו קשר בין היריון לא רצוי לבעיות רגשיות, הרי אם שלא רצתה בתינוקה תתקשה לטפל בו ולהענות לצורכיו (למשל, תרגיש שהוא מפריע לה, מקלקל לה את התוכניות וכדומה, ואז לא תהנה מלהיות איתו, לשחק איתו, לא תגיב אליו בצורה מותאמת). בתשובה לשאלתך לפי איזה סימנים ניתן לזהות בעיות רגשיות, אפנה אותך לקרוא יותר בפורום שלנו....כל אחד ואחד מהנושאים עשוי לעורר חשש שמדובר בקושי רגשי, ובכל מקרה הטיפול הוא לפי צורכי הילד והמשפחה...
    אני מקווה שהדברים יעוררו בך רצון להמשיך ללמוד ולקרוא ואני מזמינה אותך להמשיך ולעשות זאת...
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה (:

שחר
    16/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו