קושי בפרידה בגן בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בפרידה בגן בבוקר
    גלית
    16/11/2008

בני בן שנתיים ו- 4 חודשים. לאחרונה קשה לו להיפרד מאיתנו. כמעט לא עובריום בלי שאני/ בלעי משאירים אותו בוכה בגן. הצוות אומר לי שהוא נרגע מהר ממש אחרי כמה שניות אבל בכל זאת זה מטריד אותי. סה"כ הוא הולך בשמחה לגן אבל מה אפשר לעשות כדי להקל עליו? אם אני אגעי איתו מוקדם יותר ואשאר איתו זה יכול לעזור? אני חוששת שדווקא השהות הארוכה שלי תקשה עוד יותר על הפרידה. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בפרידה בגן בבוקר

הוספת תגובה

• קשיי פרידה בבוקר

מיכל דביר קורן
    16/11/2008

שלום לגלית,
    שעת הפרידה בבוקר בכניסה לגן מורכבת עבור ילדים והורים כאחד: הילדים מצידם, צריכים להיפרד מהוריהם ומהחוויות הנעימות שהיו בבית ולהסתגל אל המולת הגן, לילדים ולצוות. ההורים נדרשים להפקיד את הילדים בידי הצוות ויוכלו להמשיך ליום העבודה ברוגע רק אם הם סמוכים ובטוחים שילדם נמצא במקום בטוח בו צרכיו נענים. לעיתים ביום ראשון, שלאחר סוף השבוע, זה קצת יותר קשה......
    היכולת להיפרד ולעשות את המעבר הזה משתנה בין ילד לילד ותלויה במידת יכולתו למעברים ושינויים (איך זה אצל בנך?), תלויה גם במידת הסתגלותו לגן ולצוות (האם זוהי שנתו הראשונה מחוץ לבית? האם הוא אוהב את הצוות בגן?) וגם תלויה באיכות הקשר עם ההורים כלומר, הבטחון בקשר - הידיעה הוודאית שההורה יחזור.
    לטקס הפרידה בבוקר ישנה חשיבות רבה הן עבורך והן עבור בנך וחשוב שהפרידה תהיה נעימה. נסי שהדרך לגן תהיה נעימה ככול הניתן, אפשרי לו להביא חפץ אהוב מהבית (לא חפץ יקר או שביר, משהו שניתן לשים במגירה שלו ולשמור), שוחחי איתו בדרך על החוויות שלכם מהבית ועל התוכנית הצפויה בגן באותו יום (מי מהצוות אמור לקבל את פניו, חוג שמתקיים וכדומה), ובכניסה לגן עזרי לו להשתלב במשחק באחת הפינות. לא כדאי לצפות שמייד ישתלב במשחק עם ילדים נוספים: בגילו זה קשה יותר. לאחר מס' דקות, כשהוא מתחיל להיות יותר עסוק במשחק ופחות עסוק בהיצמדות אלייך, זה הזמן שלך להיפרד וללכת. חשוב מאוד להיפרד ולא להיעלם!!! תאמרי לו משהו כמו "את משחק עכשיו יפה בקוביות ואימא הולכת לעבודה, להתראות חמוד, אבוא לקחת אותך כשתקום משנת הצהרים". גם אם הוא בוכה והחלטת שהעזיבה כבר אפשרית אל תאריכי את שהותך, חשוב שיידע שכשאמרת ש"את הולכת עכשיו" את מתכוונת לכך. ניתן לקיים טקס פרידה בו הוא מנופף לך לשלום מהחלון או מלווה אותך לדלת בליווי אחת המטפלות/גננות.
    כדאי לשוחח עם הצוות על המשך היום שלו: אולי באמת הבכי קצר מאוד ואין לכך "סימני המשך" במהלך היום.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו