טיפול באמצעות משחק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באמצעות משחק
    אמה
    17/11/2008

שלום. אולי זה לא המקום לשאול אבל אין לי מושג היכן כן. אני מעונינת ללמוד יותר את נושא הטיפול באמצעות משחק. למעשה אני חושבת שאני עושה הרבה מזה "בדרך אגב" ולעיתים בכוונה עם הילדים שלי ועם הילדים שאצלי במסגרת. נושא התפתחות הילד קרוב לליבי, גם למדתי אותו וגם התמודדתי איתו. בחיפוש האינוטרנט לא הצלחתי להבין איך ואיפה ניתן ללמוד את הענין כך שיהיו בידי יותר כלים להבין ולעזור לילדים באמצעות משחק. אודה לכן על עזרה והכוונה בעניין. אמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באמצעות משחק

הוספת תגובה

• טיפול באמצעות משחק

מיכל דביר קורן
    18/11/2008

שלום אמה,
    אני שמחה על התעניינותך בנושא, אך לטובת הקוראים שלא יודעים מהו טיפול באמצעות משחק, תחילה נסביר בקצרה במה מדובר...
    מכיון שילדים מתקשים להביע את עולמם הרגשי במילים, משחק הוא השפה שלהם. זוהי הדרך הטבעית שלהם להביע את עצמם וזהו אמצעי להבעה ולהגברת המודעות למתרחש בעולמם. משחק מאפשר לילדים לעבד חוויות ורגשות באופן חופשי ומקנה תחושת שליטה ובטחון. טיפול במשחק בתוך סיטואציה טיפולית מוגנת ובליווי מטפל מיומן, מאפשר להעביר חרדות, פחדים, פנטזיות ורגשות נוספים אל הצעצועים במקום לאנשים באופן שיוצר הרחקה מהחוויה, אינו מציף ומאפשר שינוי, התמודדות והסתגלות.
    טיפול במשחק הינו כלי המשמש אנשי מקצוע שעוסקים בטיפול בילדים צעירים (עד גיל בית הספר היסודי בערך) ובהם פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאלים ומטפלים בהבעה ויצירה בתחומים שונים (אומנות, תנועה). את טכניקת הטיפול לומדים בהכשרות המקצועיות השונות וכן בבית ספר לפסיכותארפיה המיועד ללימודים מתקדמים. אני מניחה שקורסים כלליים יותר נלמדים גם בבתי ספר לחינוך. על מנת לרכוש השכלה כללית בנושא אני ממליצה לקרוא כתבים קלאסים של הכותבים שייסדו את התחום כמו וירג'יניה אקסליין, אנה פרויד, מלאני קליין ואחרים, חלקם מתורגמים לעברית.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו