ייעוץ בעניין תחושה שלי מהגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בעניין תחושה שלי מהגן
    שושנה
    18/11/2008

ילדי הולך לגן חדש, בגן הזה יש משטר מאד קשוח, מאז התחיל את הגן, הופיעו אצלו רגרסיות, חזרה למוצץ, לא רוצה ללכת לשירותים, ונהיה הרבה יותר תלוי ומבקש שאשאר איתו.כמו כן, מילד חביב ומאד בטוח בעצמו הפך לביישן, חרדתי, ומכונס בעצמו מצד שני כל פעם שאני שואלת אותו שאלות על הגן הוא מחריש ונראה שהוא מפחד לדבר על הדברים שקורים לו בגן, לאחרונה זה תקופה ארוכה, הוא חוזר מהגן כל יום עם פציעות שנגרמות מילדים כנראה, ועוד כל מיני מנהגים מוזרים אגרסיביים, ושפה שלא למד בבית כל מיני ביטויים אגרסיביים ומעליבים. התחושה שלי ממה שראיתי בגן, היא שהצוות מעודד השתלטות של הגדולים על הקטנים: כל פעם שילד גדול יותר מרביץ או מדבר בצורה מעליבה לילד אחר, הוא מקבל חיבוק ונשיקה ויחס חם ובקושי יש התייחסות למעשה השגוי שהוא עשה, בעיני זה נתפס כעידוד לאותם ילדים לחזור לעשות את אותו דבר כי כך הם מקבלים המון תשומת לב, מצד שני, הקטנים יותר, לא מעיזים לבוא לצוות ולהגיד שהרביצו או התנהגו אליהם בצורה אלימה. בפעמים שראיתי את הקטנים ניגשים לצוות, הם נענו בצורה מאד מזלזלת מהגננת, ובהאשמה אפילו, מצידה, כי הם בטח עשו משהו שבגללו קיבלו את המכות מהגדולים. כמה שאלות: 1. האם נראה לכן כמו לי שמשהו מאד לא תקין בגן או שזה נורמטיבי ויש פה איזה שהוא מסר חינוכי שחבוי מעיני. 2. הייתי בשלב הזה רוצה לשלוח לגן מישהי מקצועית שתבדוק את הדברים ותחווה דיעה מקצועית איך מתקנים נזקים, וממה הם נובעים. אשמח לשמוע את דעתכן שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אי שביעות רצון ממסגרת חינוכית

אודט בוקאי
    18/11/2008

שלום שושנה
    בתאורך חסרים פרטים משמעותיים כגון, בן כמה בנך, מהו הגן החדש שהוא מבקר בו-עירוני?פרטי?באילו מסגרות היה עד כה וכיצד הייתה הסתגלותו? מה מידת שביעות הרצון שהייתה לך מהמסגרות הקודמות בהן שהה בנך?

את מתארת רמת חשדנות והסתייגות גבוהה ביותר מהגן שאת שולחת אליו את בנך ואני תוהה כיצד את ממשיכה לשלוח את בנך אליו לאורך התקופה האחרונה ומדוע לא חפשת עבורו מסגרת אחרת.
    אני בהחלט מסכימה איתך שגן שבו מחזקים ילדים אלימים והופכים קורבן לתוקפן הוא גן לא ראוי, ולא צריך לשם כך להיות איש מקצוע כדי להבין זאת.
    בהתייחס להתנהגות של בנך, רגרסיה בהישגים התפתחותיים בכניסה לגן חדש היא תופעה נורמטיבית, אך את מתארת שינוי קיצוני בהתנהגות של בנך שראוי להתייחסות, השאלה היא כיצד.

תארת כי בנך מחריש כשאת שואלת אותו שאלות בנוגע לגן וכי את מסיקה מכך שהוא פוחד לדבר על דברים שקורים לו שם. חשוב לעשות הבחנה בין מה שבאמת קורה בגן ובין מה שאת משערת שקורה.

לצורך כך, לטעמי הצעד הראשון המתבקש הוא לתאם פגישה דחופה עם הגננת ולשתף אותה בתחושותייך ותהיותייך על התנהלותו הלא חינוכית של הגן.
    לגבי רצונך לשלוח לגן משהי מקצועית, לא ברור לי לאיזו מטרה ולמה הכוונה "איך לתקן נזקים וממה נובעים"-של בנך? של הצוות? אם את מעוניינת לקבל חו"וד על התנהלות הגן, נראה לי שהכתובת היא מפקחת חינוכית, בהנחה שזה גן עירוני. אם את מעוניינת שגורם מקצועי יערוך תצפית בבנך בגן על מנת להבין את מקור ההתנהגויות שלו, ועד כמה הגן תורם להם, לרוב קיים פסיכולוג/ית אחראי על הגן מטעם השפ"ח שאפשר להיעזר בו.
    קיימת בפנייך כמובן גם האפשרות לגייס פסיכולוג מטעמך (באופן פרטי) על מנת לערוך תצפית בגן.
    בכל מקרה תדרש ממך רמה של שיתוף פעולה עם צוות הגן.

אציין כי כל עוד רמת החשדנות וההסתייגות שלך כלפי צוות הגן כה גדולה, באופן טבעי בנך יתקשה מאוד להסתגל לגן ולתת אמון בצוות.

בברכה,

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק על היידים

לירון
    31/12/2008

שלום רב
    אני אמא לשני בנים מקסימים הגדול בן שנתיים וחצי והקטן בן ארבעה חודשים
    אני מתמודדת עם רצון עיקש של בני הקטן להיות כל זמן שהוא ער על הידיים ואם לא על היידים אז שאני יהיה קרוב קרוב אליו ושאני ינעים לו את זמנו וגם אז לרוב זה נגמר על הידיים הפעמים שהוא לא על הידיים שהוא מעסיק את עצמו הם מעטות וקצרות מאוד הצורך שלו בנוככותי הוא גדול ולעיתים מעיק חשוב לי לציין שאני מאמינה שאני מודעת להיותו תינוק שזקוק לקרבה אהבה וחמימות מה גם שאני מניקה אותו וכל הנקה מתמשכת לזמן רב שבסופה אנחנו "משוחחים" וצוחקים , איך שלא יהיה אני חשה שכמה שאני מעניקה לו אין לא שובע !!!
    אנא עיזרו לי להבין אותו את עצמי אותנו !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו