מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 מדבר בקול מתבכייןקפיה24/11/2008
היי. בני בן שלוש וחודשיים החל בשבועיים האחרונים לדבר כל הזמן בקול מתבכיין הדבר קורה בעיקר כשמבקש משהו (אוכל, לשחק במחשב, עזרה בפאזל ) או סתם כשפונים אליו (בוא נלך לטייל או כל דבר אחר ) והוא אינו רוצה. אנו מסבירים לו שכשידבר רגיל ולא בקול בוכה ואז משנה את טון הדיבור לאותו הרגע ומבקש יפה את מה שרצה להביע ואח"כ ממשיך עם הקול הבכייני.אנחנו מודעים לכך שלעיתים ילד מסגל טון דיבור כזה כצורת התמודדות עם דרישות גבוהות מידי אך במקרה שלנו רמת הדרישות מבננו היא ברמת היכולת שלו. כיצד ניתן להפסיק את תופעת הדיבור הבוכה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בהתנהגויות שאינן מתאימות לגיל
מיכל דביר קורן24/11/2008שלום לקפיה,
השימוש בקול בכייני-תינוקי הוא דפוס התנהגות המבטא מעיין נסיגה זמנית אל שלב התפתחותי מוקדם יותר. כלומר, מתוך סיבות שונות - שאת חלקן נוכל לנסות אולי להבין - בנך משתמש בהתנהגות המאפיינת ילדים צעירים יותר. הדבר דומה לילדים בני גילו שמבקשים 'על הידיים', שלא מוותרים על המוצץ (שלא לצורך הרגעה עצמית), שמחקים התנהגויות שונות של תינוקות כמו זחילה או משחק תינוקי אחר (רעשן). את צודקת בהשערתך שהתנהגות זאת מאפיינת לעיתים ילדים שמפנים אליהם דרישות גבוהות מידי: הם מתקשים להתמודד עם הדרישה ולכן מנסים להיות "קטנים" יותר. אך התמודדות זאת מאפיינת גם סוגים נוספים של תסכול, של הזדקקות, של רצון בקרבה וכדומה. לעיתים קשה לדעת מהו בדיוק הגורם, או הגירוי, שגורם לצורך הזה להופיע, זה יכול להיות משהו שתסכל אותו שלא בהכרח קשור אליכם או לבקשה שלכם. למשל, כמו בדוגמא שלך - מתקשה בפאזל ומבקש עזרה: מרגיש חלש, מתקשה ואז מרגיש כמו תינוק וגם מדבר כך. לעומת זאת, הצורך הזה עולה דווקא כשמבקשים ממנו לעשות משהו שלא מתחשק לו (לסדר את הצעצועים, להפסיק את המשחק) וואז רוצה "להראות" שהוא לא מסוגל. זוהי כנראה הדרך שלו לומר "אני קטן, אני מרגיש חלש ולא יכול".
אני חושבת שהבחירה לבקש/לדרוש ממנו לשנות את טון הדיבור נכונה, אך ניתן ללוות זאת גם באמירה "מתחשק לך עכשיו לדבר קצת כמו תינוק" או "אתה מרגיש שאתה לא יכול לעשות את מה שאימא אמרה אבל אני בטוחה שאתה יכול". אמירות כאלה יוכלו לתת לו הרגשה שאתם רואים איך הוא מרגיש, מבינים לליבו, ולחזק את תחושת המסוגלות שלו - אנחנו סומכים עליך, מאמינים ביכולותייך, ונהיה כאן כדי לראות איך אתה מצליח. אני מניחה שהצורך ל"התבכיין" ילך ויפחת ככול שהוא ירגיש בטוח יותר ביכולותיו ופנוי להתמודדות עם האתגרים שלו, כמובן בהתאם לדרישות שקיימות כיום גם מחוץ לבית (למשל במסגרת הגנית שלו).
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)