הוצאת ילד מהגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת ילד מהגן
    לאה
    25/11/2008

שלום רב ילדי בן 1.4 היה איתי בבית עד גיל 1.1 שנים - עד ספטמבר ואח"כ נכנס לגן עם 14 ילדים עברנו את תקופת ההסתגלות שהיתה רגילה ביותר - לא קלה ולא קשה במיוחד. הילד נראה שאוהב את הגן וגם הגננת מספרת שהוא ילד מקסים ושהם משחקים יחד משחקים לא מכוונים, וגם שהוא מרותק לכל החוגים ובסה"כ טוב לו - אני גם חושבת שטוב לו. אני כרגע פוטרתי מעבודתי לאחר שנים רבות ונחה קצת עד שאתחיל לחפש שוב עבודה חדשה. הבעייה: הילד שלנו חולה ה מ ו ן! כל ספטמבר כמעט היה בבית. באוקטובר היה בריא ואכל טוב וגם העלה במשקל אבל אז חלו כל החגים ולכן גם היה הרבה בבית ובנובמבר מתחילת החודש שוב חולה הרבה - כבר שבוע וחצי שאינו בגן. אנו מתושכלים מכך שכן הנזק שנגרם: הילד סובל מאוד הילד חסר תיאבון ויורד במשקל והוא גם כך מתחת לאחוזון 3 ונמצא במעקב גדילה אנחנו סובלים - לילות לבנים, במקום לבלות במקומות בילוי, "מבלים" אצל רופאים ובתי חולים יש לציין שכשהיה איתי בבית לא היה חולה מעולם וגם לא העלה חום. מצד אחד אני רוצה שימשיך בגן, שהרי כבר עברנו את תקופת ההסתגלות ואני גם אוהבת את הגן ויש שם רשימת המתנה ארוכה, שכן גם אם אוציא אותו רק לתקופת החורף וארצה להחזיר חזרה, רוב הסיכויים שהמקום יתפס ואז אצטרך לחכות עד ספטמבר שאז כבר יהיה בע"ה בן 2.2 שנים. מצד שני, אין חיים ככה וצריך לחשוב על טובתו ובריאותו. שאלתי, האם זה יהיה נכון להוציאו מהגן? האם הוא יכול לקבל בבית מה שמקבל בגן? (לא יהיו לו מפגשים עם ילדים אחרים כמו בגן, למעט המפגשים המשפחתיים עם הבני דודים ופה ושם בגני שעשועים - אבל זה בכלל לא אותו הדבר), האם הוא יפסיד מכך שלא ילך לגן? אני בדילמה מאוד כבדה, ומה שהכי חשוב לי בכל התמונה זה שיהיה לו טוב. תודה מראש לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת ילד מהגן

הוספת תגובה

• הוצאת ילד מהגן בעקבות מחלות

אודט בוקאי
    25/11/2008

שלום לאה,

אני בהחלט מצדדת בהשארתו של בנך בגן למרות המחלות ולא משום שאני חושבת שבגיל 1:4 ילד חייב להיות במסגרת חינוכית, אלא משום שבמקרה הספציפי של בנך, המסגרת מתאימה לו, לאופיו ולצרכיו, הוא נתרם ממנה ונהנה, ומשום שאת מגלה שביעות רצון מהמסגרת.
    בנך עובר תהליך שמאפיין רבים מהילדים שנכנסים לגן,שהוא תהליך בלתי נמנע ובסופו הוא יהיה מחוסן כך שבשנה הבאה תפחת תדירות המחלות.
    שאלתי-האם היית חושבת להוציאו מהגן גם לולא פוטרת(בהנחה שהיית מוצאת לו סידור אחר)? ובמילים אחרות-האם מעבר לדאגה האמיתית לבריאותו של בנך יש בך אולי גם רצון שבנך יהיה איתך בבית בתקופה לא פשוטה עבורך בה את נותרת ללא מסגרת?
    לעתים בלית ברירה קיים הכרח להוציא ילד מהגן מסיבות כלכליות, לא ציינת אם הדבר מהווה שיקול בהחלטה.
    אם תחליטי להשאיר את בנך בגן, יש כמה דברים שניתן לעשות על מנת לנסות להפחית את תדירות המחלות.
    לעתים מומלץ להשאיר ילד תקופה קצרה בבית (שבועיים-שלושה)על מנת שיתחזק ובמקרה שלך את בלאו הכי בבית כך שזה אפשרי. בנוסף, רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה על דרכים לחזק אותו (אולי רצוי לחסן אותו נגד שפעת אם הוא נוטה להדבק מכל וירוס באוויר).
    אפשר לבקש שהגננת תעביר מסר תקיף לכלל ההורים שבו ילדים שמגיעים לגן חולים יוחזרו הבייתה (מה מדיניותה עד כה בנושא?). ניתן גם לבקש לאוורר את הגן בשעות היום ככל שניתן, לא כל שכן בשעת השינה המשותפת.
    אפשרות נוספת היא שבתקופה הקרובה תשלחי את בנך לגן ליום קצר (עד 13:00), כלומר, ללא שינה, ולאסוף אותו לפני (או מיד אחרי) ארוחת הצהריים ובכך להפחית את השעות בהן הוא חשוף לוירוסים בגן. יתכן כי הוא גם ירוויח שינה/ארוחה יותר איכותית בבית, כחלק מתהליך ההתחזקות של גופו.

הרבה כוחות וסבלנות, הן למחלות והן למצבך האישי!

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת ילד מהגן בעקבות מחלות

לאה
    26/11/2008

אודט שלום תודה רבה על תגובתך בהמשך לשאלותייך, אני לא חשבתי כלל להוציאו מהגן בעקבות זאת שפוטרתי, ודווקא הכי נוח לי שיהיה בגן ואני אתפנה לעיסוקיי. השיקול הכלכלי גם הוא לא נחשב, למרות שבטח יעזור לנו מאוד לחסוך 2500 ש"ח בחודש. השיקול היחידי שעומד בראש סדר העדיפות זה טובת הילד ובריאותו, חיסונו, התחזקותו ועלייתו במשקל. אני רוצה לדעת האם הוא יפגע מבחינה התפתחותית כתוצאה מהוצאתו מהגן . כפי שאמרתי שאם אני מוציאה כעת, ככל הנראה יכנס רק בספטמבר הבא היות והמקום שלו יתפס ומדובר על תקופה ארוכה. אשמח לשמוע את דעתך. רב תודות לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה שלום

אודט בוקאי
    26/11/2008

לשאלתך, הוצאת ילדך מהגן לא תפגע בו מבחינה התפתחותית, כפי שאמרתי בראשית דבריי, אני לא חושבת שילד בגיל 1:4 הכרחי שיהיה במסגרת חינוכית לצורך ההתפתחות התקינה שלו. עם זאת רציתי לציין בפנייך שני דברים. האחד, אני לא בטוחה שבהוצאתו מהגן תמנעי ממנו לחזור על התהליך בשנה הבאה-אמנם הוא יהיה גדול יותר אבל עדיין ייחשף לוירוסים שטרם חוסן מפניהם באופן טבעי.
    השני, כרגע אמנם את בבית אך מה יקרה אם וכאשר תחזרי למעגל העבודה, בנך ייאלץ לעבור שוב שינוי ותהליך הסתגלות-למטפלת/משפחתון/גן אחר? אני חושבת שרצוי להסתכל בפריזמה רחבה יותר, על מנת לייצר עבור בנך סביבה יציבה יותר שעמידה בפני שינויים שתלויים בנסיבות.

ודבר אחרון שקשור בך ולא פחות חשוב-לפי דברייך אני מבינה שלך דווקא נוח בתקופה זו להתפנות לעיסוקייך, בין אם מדובר בחיפוש עבודה ובין אם מדובר בלקיחת פסק זמן לעצמך. השארות עם בנך בבית תגביל אותך באופן משמעותי והשילוב בין מענה לצרכייך ומענה לצרכיו הטיפוליים וההתפתחותיים (בילוי בוקר בגן השעשועים, העשרתו בבית במשחק משותף, סיפוק גירויים מותאמים לגילו וכו'.. האם יש בך רצון/סבלנות לחזור לעמדה שהיית בה טרם הוכנס לגן?..)לא יהיה פשוט. איני יודעת מה היו שיקולייך(או התלבטויותייך) בקבלת ההחלטה לשלב את בנך במסגרת חינוכית בתחילת שנה, אך חשוב להזכר בהם משום שהם משקפים כנראה צרכים משמעותיים שחשוב לא להתעלם מהם.

בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו