מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהדנה26/11/2008
בני בן 5.5 חודשים (נולד בשבוע 34). אינני עובדת ואני נמצאת איתו בבית ונהנית מכל רגע (ילד ראשון). במהלך היום הוא זקוק לכמה שעות שינה הפזורות על פני היום ואני מצליחה להרדים אותו רק עם מוצץ ונדנוד על הידיים. מסיבה כלכלית אאלץ בעוד כמה חודשים להכניס אותו לגן (אנחנו מנסים "לסחוב" עוד קצת זמן עד שבני יוכל קצת לזחול ו/או לשבת ולהיות קצת יותר נייד כדי שלא יהיה תלוי לגמרי במטפלת). אני חוששת שבני יתרגל להרדם על הידיים וכשאכניס אותו לגן למטפלות לא תהיה הסבלנות להרדים אותו כך ויתנו לו לבכות - אני לא מאמינה בגישה שאומרת שצריך לתת לילד לבכות כדי שיתרגל להרדם לבד, בוודאי שלא בגילאים כ"כ צעירים, ואני לא מוכנה שירדם לאחר אוכל (הוא בד"כ אוכל, אח"כ משחק ואז ישן וחוזר חלילה כדי שלא יקשר בין אוכל לשינה). איך אוכל להרגיל אותו כבר עכשיו להרדם ללא נדנוד? אציין שהוא זקוק לנדנוד רק במהלך היום, כי הוא נרדם מהר מאוד בשנת הלילה וללא נדנוד כלל - אני מאכילה אותו, מקלחת, שיר ושמה אותו במיטה ער והוא נרדם לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה בינקות
אודט בוקאי27/11/2008שלום דנה
קודם כל הרשי לי להתפעל מכך שבנך נרדם לבד בלילה במיטתו, לאחר שאת מניחה אותו ער במיטה. פירוש הדבר שאת אפשרת לו ללמוד להרדם בכוחות עצמו והיכולת הזו תלך איתו בהמשך הדרך, גם לגן. איני יודעת מה הסיבה לכך שאת בוחרת (אני בכוונה בוחרת להשתמש במונח זה) להרדים אותו על הידיים במהלך היום-האם את משכיבה אותו במהלך היום גם במיטה? האם יכול להיות שבמהלך היום יש בך כוחות ורצון (והנאה?) להרדים אותו בידייך ואילו בלילה את כבר עייפה ו"מוותרת על התענוג"? מדוע את לא רוצה שבנך יקשר בין אוכל לשינה? תינוקות רבים אוהבים לשקוע לתוך שינה עמוקה מיד אחרי הארוחה מאחר והאכילה כרוכה גם במאמץ פיזי וגם משום שקיבתם מלאה והם רגועים.
תינוקות ופעוטות עם התפתחות תקינה (שאין להם קשיי וויסות) שנכנסים למסגרת חינוכית לומדים מהר מאוד לסגל לעצמם דפוסי התנהגות שמותאמים יותר לתנאי הסביבה החדשים.כך, תינוק שהורגל להרדם על הידיים/להיות על הידיים במשך היום, יבין כעבור מספר ימים קצרים כי" כללי המשחק" השתנו. לא תוכלי למנוע מבנך בכי בימיו הראשונים בגן משום שכל הסתגלות כרוכה בתהליך למידה וויתור, שבסופו של דבר הם חלק מההתפתחות הבריאה ומהגדילה.
בנוסף, תינוקות לומדים מה הם יכולים לקבל בבית (אמא מנדנדת אותי על הידיים) ומה בגן (מוצץ או כל חפץ מעבר אחר), כך שגם אם תמשיכי לנדנד את בנך בהשכבה, הוא ילמד שבגן זה אחרת.
באופן מעשי, רצוי שבמהלך היום תשכיבי את בנך לישון במיטה עם מוצץ, תהיי לידו ותלטפי אותו, על מנת שעדיין יחוש בקרבתך ובמגע ידייך. בהמשך כדאי להפחית בהדרגה את הליטופים בשאיפה שילמד להרדם לבד כפי שיודע כבר לעשות בערבים.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה27/11/2008שלום אודט ותודה רבה על תשובתך, ההרגל להרדם בלילה לבד נעשה באופן הדרגתי כך שעד גיל חודשיים היה נרדם עם הנקה ואח"כ על הידיים והיום הוא כבר נרדם לבד. לפעמים כשהוא קצת מתקשה אני עושה "הרם הורד" ודי מהר הוא נרדם. אציין את המובן מאליו עבורי שכל מגע עם הבן שלי גורם לי להנאה צרופה, אבל מאוד קשה לי פיזית להרדים אותו על הידיים וברור לי שככל שיגדל הקושי שלי יגבר, ולכן די מלכתחילה ניסיתי להרגיל אותו להרדם לבד (קראתי בספרים שכדאי להתחיל זאת מגיל קטן, אז ניסיתי...בנוסף קראתי שלא כדאי שיקשר בין הנקה לשינה מאחר שכל מחזור השינה אורך 45 דקות ואם הוא מתעורר בסופו ולא מצליח לשקוע בשינה שוב הוא זקוק לאותם תנאים שהיו לו בעת שנרדם לראשונה, דהיינו הנקה, ואין ספק שלי זה יהיה קשה יותר להניק בכל פעם שירצה לחזור לישון במהלך הלילה. ואכן במהלך הלילה הוא ישן 6 שעות רצופות מבלי להעיר אותי). העניין הוא שאני לא מצליחה להרגיל אותו להרדם לבד במהלך היום: לאחר שהוא משחק אני מכניסה אותו לחדרו, מחשיכה קצת את החדר, שרה לו שיר ומניחה אותו במיטה. כל ניסיון שלי לנחם אותו ולהרגיע אותו במיטה אם הוא בוכה, נכשל, הוא רק בוכה עוד יותר. גם שיטת "הרם הורד" לא עוזרת - נדמה שכל פעם שאני מניחה אותו הוא בוכה יותר. נדמה לי שהשאלה שלי עוסקת קצת יותר בלשים גבולות בגיל כזה, האם לתת לו לבכות במיטה יכול לגרום לו לנזק, הרי זה בדיוק מה שיעשו איתו בגן עד ש"יסתגל"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
אודט בוקאי29/11/2008חשוב שתגדירי בינך לבין עצמך מה המוטיבציה שלך לשנות את הרגלי השינה על הידיים של בנך-האם זה משום שאת רוצה להכין אותו לקראת הכניסה לגן שיהיה לו יותר קל להסתגל? או שאת מעוניינת לשנות את ההרגל הזה כי הוא נראה לך לא נכון באופן כללי?
כל עוד המוטיבציה מגיעה מכיוון "שלא לשמו"-יהיה לך קשה להתמיד בשינוי.
ולשאלתך-האם להניח לבנך לבכות כמה דקות במיטה יגרום לו לנזק, תשובתי היא -לא. אני חושבת שבנך בוכה משום שהתרגל לתנאים מסוימים וכאשר הם לא מתמלאים לפי ציפיותיו-הוא מוחא. תינוקות עם קשיי שינה נחלקים לתינוקות עם מזג קשה, קשיי וויסות או בעיות אנטומיות שמקשות על הנשימה במהלך שינה. לפי תיארוייך בנך לא נופל באף אחת מהקטגוריות (נרדם ללא קושי בלילה וישן ברצף) ולכן קל לי יותר להניח שקשיי ההירדמות שלו במהלך היום קשורים להרגלי השינה והם ייעלמו כשיורגל אחרת.
את מציינת ששיטת ה"הרם הורד" לא עובדת וליהפך-ככל שאת נוקטת בה, בנך בוכה יותר כשאת מניחה אותו במיטתו. זאת משום שהוא כבר למד שאחרי "הורד" מגיע "הרם" וכל עוד את נוכחת בחדר ולא מרימה אותו-הוא מרגיש שמשהו לא כפי שציפה ולכן הבכי.
דווקא משום כך, אני כן מציעה לך להניח את בנך במיטה, ללטף ליטוף קצר (!) ולומר לו ש"את יוצאת מהחדר וסומכת עליו שיצליח להרדם לבד ושעוד מעט תחזרי לבדוק שהכל בסדר", או משהו דומה, ולצאת לדקות קצרות. כשאת חוזרת שוב לחזור על התהליך בצורה עניינית וקצרה ולצאת, וחוזר חלילה. נושא ההתמדה והעקביות הם קריטיים בתהליך זה שבעיקרו הוא תהליך למידה לכל דבר.
מכיוון שהצלחת כל כך יפה עם ההשכבה בלילה מגיל חודשיים, אין לי ספק שאם תהיי משוכנעת בצורך לגמול מידיים בהשכבה, תצליחי גם כעת.
חשוב שההשכבה תהיה כשאת משוכנעת כי בנך עייף, כעת הוא גדל ופותח מרווחי עירות גדולים יותר.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, בהחלט אנסה ( :
דנה30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)