מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילה ילדה בת 3 ו 4 חודשיםיעל27/11/2008
שלום רב ביתי נגמלה מטיטולים בגיל 3 ללא שום בעיות מיוחדיות ושתפה פעולה מרצונה כולל בלילה לאחרונה בשבועים - שלושה האחרונים כשהתחילו לילות קרירים התחילה להרטיב בלילה לא עזר שלקחתי אותה לשירותים לפני השינה ו ניסיתי לקום באמצע הליה כדי לקחת אותה היא קמה רטובה ואני צריכה כל פעם להחליף מצעים ובגדים הדבר מאוד מתיש אותי ומאוד קשה לי לקום בבוקר לעבודה ובנוסף היא קמה בוכה ומעירה את אחותה יש לציין שהיא ילדה חיונית ועצמאית והולכת לשירותים לבד ולא היו שינויים מיוחדים שאמורים להשפיע עליה , היא יודעת מה קורה ודי לא נעים לה מה ניתן לעשות , אני מבינה שהיא בטח עייפה וקר לה , אבל בטח יש איזה פתרון אודה לתשובה מהירה תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל,
דפנה תייר27/11/2008ראשית ברכותי על תהליך גמילה שנראה כי הסתיים בהצלחה (ביום).
את מספרת שגם גמילת הלילה התנהלה כהלכה זמן מה, מה שמרמז שיש לבתך את היכולת הפוטנציאלית לכך. יתכן שהנסיגה החלה, כפי שאת מניחה, משום שלביתך קר בלילות, אך בין אם כן ובין אם לא - רצוי, כמובן, לדאוג שלא יהיה לה קר.
בכל הקשור לגמילת לילה, חתך הגיל 3-4 נופל מעט "בין הכסאות" , שכן ההורים והילד עשויים לחוש שהוא בוגר מדי מכדי להיות מחותל בלילה, אך מצד שני הוא אינו בוגר דיו כדי לגייס את המוטיבציה הדרושה על מנת להעבירו תהליך גמילה מורכב יותר.
לפנייך מספר אפשרויות:
למרות דברייך, אם בכל זאת את יכולה להשלים עם הרעיון של לחזור לחיתול בלילה למשך מספר חודשים ואז, לקראת האביב או הקיץ ולקראת גיל 4 לגמול מהחיתול - יתכן וזה עדיף כרגע ויחסוך ממך את אותם הלילות הלבנים והבעייתיים.
אם הרעיון הזה לא נראה לך ואת דבקה ברצונך לגמול, את יכולה לנסות מעין פשרה - להלבישה ב'טפתון' (כדי שאם תפספס בכל זאת יחסך ה"בלאגן" של הקימה בלילה) אך להסביר לה שאתם תעשו ביחד מאמץ שכן תקום יבשה - הווה אומר תדאגו שתתרוקן לפני השינה, תעירו אותה לפחות פעם אחת במהלך הלילה, ותביעו ציפיה שאם היא חשה שיש לה פיפי - שלא תשחררו בטפתון אלא תשתדל להתעורר ולקרוא לכם.
אם גם אפשרות זו לא נראית לך - אמליץ להמשיך את שעשית עד כה, תוך למידה מדוייקת יותר של הזמנים שבהם ביתך נוטה לעשות פיפי בשנתה והערתה מעט לפני כן ולקיחתה לשירותים על מנת למנוע פספוס.
וטיפ אחרון:
הציעי את המיטה מראש עם שתי שכבות של סדינים, שבינהם מפרידה שעוונית. הדבר יחסוך לך מעט מתהליך החלפת המצעים באישון לילה.
מקווה שתשובתי היתה מהירה דיה (:
לילה טוב ויבש,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל , יש לי בעיה דומה..
ליאת01/12/2008הי יעל מה שלומך? יש לי בעיה דומה עם בתי בת ה-3 וחודשיים אפשר לשאול מה עשית בנידון? ומה עוזר במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)