בעיתיות חמורה בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיתיות חמורה בגן
    טל
    30/11/2008

יש לי ילד בן 4.5 שנים .הוא בגן משולב תת חובה וחובה. הגננת מספרת לי שהוא מרביץ וקשהלו עם הילדים ושהם לו משתפים אותו בגלל שהוא מרביץ. ושקשה לו לשבת על הטוסיק במהלך המפגש. האם זה הגיוני שהגננת לו מנסה אפילו לחבר אותו לילדים או לפחות שתעזור לו להשתלב כי לפי דעתי הוא סובל שם. אני פשוט אובדת עצות כי נראה לי שהגננת לו משתפת פעולה מספיק וקשה איתו. דיברתי איתה אך זה לו עוזר . מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיתיות חמורה בגן

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בגן

מיכל דביר קורן
    01/12/2008

שלום טל,
    מדברייך אני מבינה שהגננת פנתה אלייך וספרה לך על הקשיים של בנך ושאת מצפה ממנה (בצדק!) לעזור לו להשתלב בגן בצורה טובה יותר. ישנם ילדים המתקשים לפתור קונפליקטים חברתיים עם בני גילם והם נוטים להתנהגות תוקפנית כפתרון. לעיתים מדובר בילדים הסובלים גם מקשיי ריכוז, אך על מנת לסייע לך לחשוב מה לעשות, עלינו להבין טוב יותר את המצב ולהכיר את בנך: האם הפנייה של הגננת הפתיעה אותך? כלומר, האם גם את התרשמת שאולי בנך מתמודד עם קשיים חברתיים?האם את רואה אותו דווקא מצליח להתמודד היטב עם ילדים אחרים בשעות אחר הצהריים וספציפית בגן קשה לו ולכן את מאוכזבת מהגננת? כיצד הוא פותר את המחלוקות החברתיות שלו כשאת נמצאת (מחוץ לגן?) וגם: מדוע את חושבת שהוא סובל בגן? האם חשבת על זה גם לפני שהגננת פנתה אלייך ואם כן, מדוע? ולגבי הקושי לשבת במפגש: האם בבית בנך נוטה להיות מרוכז לאורך זמן? האם מצליח להתרכז במשחק או ספר לאורך זמן (לא טלוויזיה) ולדעתך הוא דווקא כן מסוגל לשבת? ישנם ילדים הנוטים לתזזיתיות ומתמודדים עם קשיי קשב וריכוז הדורשים התערבות טיפולית, האם את חוששת שבנך נמנה עם ילדים אלה? מה ביקשת מהגננת לעשות איתו וזה לא עזר? האם זה לא עזר לאורך זמן (כלומר, איזה עזרה ניתנה לו עד כה)?
    נראה לי שעלייך להבין טוב יותר מהגננת כיצד היא רואה את בנך ולחשוב האם הדברים דומים למה שגם את חושבת עליו. אני מניחה שאם אתן חושבות דברים דומים יהיה קל יותר לשתף פעולה יחדיו ולנסות לסייע לבנך בגן. מכיוון שמדובר בגן חובה, סביר שישנו גורם מקצועי-ייעוצי המבקר בגן (למשל, פסיכולוג מהשירות הפסיכולוגי) עימו ניתן להתייעץ ולפנות לגורמים מתאימים. מכיון לחוויה החברתית בגן בגיל הזה חשיבות גדולה, מומלץ מאוד לפנות לקבל עזרה מקצועית במידת הצורך.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו