שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בחור צעיר
    01/12/2008

שלום רב, אני בחור באמצע שנות העשרים לחיי, ובזמן האחרון עוברות בי כל מיני מחשבות וחששות לגבי הדאגה לילדיי (שיהיו אני מקווה), כאשר יהיו בפעילויות מחוץ לבית ושאינם יהיו תחת שליטתי. את העובדה שהם צריכים חופש, עצמאות, שירגישו עצמיים חופשיים וכו' זה ברור לי ומובן, כמו שאני הייתי רוצה בתור ילד. את מה שצריך ואת החופש הם יקבלו, אך מה שאני חרד לו, זה עניין המחשבה והדאגה שלי, שאני כל הזמן אהיה מוטרד מכך כאשר הם לא יהיהו תחת פיקוח שלי. מחשבה זו לא מרפה ממני ואני לא בנאדם לחוץ או מוטרד באופן כללי, מה אני יכול לעשות?אמנם אין לי עדיין ילדים, אך מחשבה זו מטרידה אותי, לכשיהיו לי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דאגות לילדים שטרם נולדו

אודט בוקאי
    02/12/2008

שלוםבחור צעיר

מה שאתה מתאר מאוד תואם את ההרגשה שמלווה כל הורה מרגע הפיכתו להורה לאורך כל חייו. החרדה מחוסר השליטה עולה ביתר שאת ככל שהילדים גדלים וגדל הזמן שהם מבלים מחוץ לבית, וכן בעקבות אירועים קשים שמדווחים בתקשורת (התעללות בילדים, תאונות וכו'..). מדובר באתגר קיומי וכל הורה מוצא לעצמו את האיזון הנכון לו בין השליטה לבין מתן החופש.

מאחר שאתה עוד אינך שם תמוהה בעיני העובדה שנושא זה מעסיק אותך ומעורר בך חרדות. אני תוהה אם יש עוד נושאים בהם אתה מוטרד ומודאג (מחשבות טורדניות)באופן שאינו נותן לך מנוח ועד כמה הדבר מפריע לך בתפקוד היומיומי ובהתפתחות האישית-חיי חברה, זוגיות ובהמשך, בשאיפה-הורות.

בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג קליני) על מנת לברר יחד עמו באמצעות שיחות, את מקור החרדה שאתה מתאר.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו