אז איך באמת עושים גמילה מחיתולים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אז איך באמת עושים גמילה מחיתולים?
    דקלה
    02/12/2008

שלום יש לי 4 ילדים נתניאל בן 5 ענהאל בת 3 אריאל בן 2 ושיראל בת 11 חודש נתניאל נגמל בגיל 2. ענהאל התחלתי לגמול בגיל שנה וחצי עקב הוראה מרופא בגלל אדמומיות מאוד חריפה שהיתה לה ושום משחה לא עזרה. התהליך היה מאוד ארוך קרוב אפילו לחצי שנה , גם בגלל שינוי שחל בחיינו. עברנו דירה למדינה אחרת וכנראה שגם זה היה אחד הגורמים לתהליך הארוך. עם אריאל לא רציתי להתחיל כל כך "מוקדם" במיוחד אחרי מה שעברתי עם ענהאל בשלב הגמילה הארוך והמתסכל לשנינו. אך אריאל בן השנתיים החליט שהוא מוכן והוא פשוט הולך לפעמים לשירותים מוריד חיתול ומתישב על האסלה. לפעמים יוצא לו ולפעמים לא. עכשיו החלטתי אני שבאמת זה הזמן לגמול אותו. אריאל משתף פעולה יפה אך לא הורדתי לו את החיתול כך שאם יש פיקשושים זה יוצא בחיתול תחתון. יש לי גם שיתוף פעולה מהגן, הגננות מאוד עוזרות לעודד ולקחת אותו לשירותים כי הוא נמצא בכיתת גמילה כך שזה חלק מהתפקיד שלהן. במגביל לכל זה יש לי את שיראל בת 11 חודש שאני מאוד נחושה להתחיל איתה בגמילה על פי מה שכותבת דפנה תייר באתר באחד המאמרים. השאלות שלי הן כאלה: האם זה בסדר שאריאל הוא עם חיתול תחתון והוא עדיין נשאר יבש מפפי אבל עושה קקי בחיתול? דרך אגב אנחנו רק 4 ימים בערך בתהליך הגמילה והאם כדאי להתחיל גמילה עם שיראל ואם כן אז איך עושים את זה בגיל כזה? מורידים חיתול? כל כמה זמן הולכים לשירותים? האם שימוש בסיר הוא טוב בגיל הזה? מקווה לשמוע תגובה מהירה , ותודה מראש על העזרה והייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שונות בין ילדים בתהליכי גמילה

אודט בוקאי
    02/12/2008

דקלה שלום

לפי מה שאת מתארת עולה עובדה מוכרת בה כל ילד וילד מבני משפחתך עבר תהליך גמילה עם אופי אחר, בגיל אחר ובמשך זמן שונה. לעתים כמו שאת מתארת ישנן נסיבות חיצוניות שמזרזות או מעכבות את תהליך הגמילה(הולדת אח, מעבר מגורים וכל גורם דחק אחר במשפחה) אך השאיפה היא להתאים את העיתוי לילד הספציפי. אני חושבת שאריאל מדגים זאת בצורה הכי ברורה-הוא החליט שהוא מוכן וטוב עשית שאפשרת זאת וחיכית לו.
    לשאלתך-האם נכון שיהיה לו חיתול מכיוון שמקקי טרם נגמל בזמן שמראה סימנים שנגמל מפיפי (חיתול יבש, מתריע על רצונו לעשות פיפי) -לדעתי אין מקום לחיתול כעת והפספוסים הם חלק חשוב ביותר בתהליך הלמידה ואין למנוע אותם. הגמילה מפיפי לפני קקי היא תופעה מוכרת ואפשר להתמודד איתה באופן הדרגתי. למשל, כשהילד מתריע כי יש לו קקי אך נמנע מלגשת לשירותים (האם זה המצב אצל אריאל?) אפשר להציע לו חיתול וכשמסיים מיד להורידו. בהדרגה לשכנעו לשבת עם החיתול על האסלה ובהמשך להסיר את החיתול.

אני מזמינה אותך לקרוא דיונים נוספים בנושא כאן בפורום.

לגבי שיראל הייתי מחכה לפחות עד שאריאל ישיג שליטה מלאה בהרגלי הניקיון, זה נשמע לא פשוט להיות מועסק כהורה בשני פעוטות בגמילה, ועוד יש ילדים נוספים כל אחד עם צרכיו. מעבר לכך איני מתמצאת בגמילה בגילאים אלו (11 חודש) אך אם את נחושה בדעתך לגמול את שיראל, כדאי שתפני ישירות לדפנה תייר שמומחית בנושא.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו