חוסר רצון להיגמל מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר רצון להיגמל מחיתולים
    אתי
    06/12/2008

שלום, ביתי בת שנתיים ואחד עשרה חודש מסרבת להיגמל מחיתולים. אתן קצת רקע- נולדה לה אחות לפני חמישה חודשים, היא התחילה גן לפני 3 חודשים -התאקלמה די טוב אך עדיין לא 100%. בגן כל הילדים גמולים מחיתולים. אני לא לוחצת בנושא הגמילה מחיתולים, לפעמים מציעה לה לעשות פיפי\קקי בשרותים\בסיר, אך היא מסרבת.מבחינה פיזית היא בשלה לגמילה מחיתולים, גם מודיעה לפני שעושה את צרכיה. האם עלי ללחוץ יותר? האם לחכות שהיא תרצה להוריד את החיתול? אני חושבת שאני צריכה לחכות גם לאור הולדת האחות וגם תחילת הגן,אך האם לחכות למשל לאביב או לקיץ ואז כן ללחוץ או לתת לה לגמרי את הזמן שלה. מהו טווח הנורמה לגמילה מחיתולים? ואיך בכלל מתחילים? תודה, אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אתי,

דפנה תייר
    06/12/2008

ראשית - אמליץ לך לעיין בשאלות קודמות בנושא שקיבלו מענה מעמיתותי לפורום.

אני אישית אוחזת בגישה שונה לגמילה מחיתולים מזו הרווחת כיום.
    תוכלי לקרוא עליה במאמר
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7823

על פי עקרונות גישתי ביתך בשלה לגמילה מזה חודשים רבים ביותר, וכל יום נוסף בחיתולים הוא מיותר. לצערי (אך לשמחת יצרני החיתולים החד פעמיים) טווח הנורמה כיום בעולם המערבי הולך וגדל כל הזמן (גיל 3-4 ואף יותר), בהתאם להיצמדות ההורים לנוחות (לכאורה) של השימוש בחיתולים, המקבל עידוד וגיבוי ממומחים ומתיאוריות בתחומים שונים.

היריעה תיקצר מלפרט פה את התהליך כולו, אענה בתמציתיות על שאלותייך העיקריות:

מתי מתחילים? - להמלצתי, הגמילה תחל לא כשביתך תסכים לכך, אלא ביום שאת, כהורה סמכותי, תהיי בשלה לכך ותחליטי על כך. לכן, אין מדובר פה על "ללחוץ יותר" מתוך עמדה הססנית, אלא על קבלת החלטה ולקיחת אחריות על התהליך החינוכי החשוב הזה. תמיד ימצאו לך סיבות ותירוצים להמשיך ולדחות, לשבת באפס מעשה (חינוכי) ולחכות שאולי הפעוטה תואיל ותתרצה.
    איך מתחילים? - קמים בוקר בהיר אחד, וממקום בטוח והחלטי מודיעים לקטנה שמהיום אין יותר חיתול (מלבד כשהולכת לישון) ושפיפי וקקי עושים מעכשיו אך ורק בסיר/אסלה. מקבלים בהבנה את הפיספוסים הראשונים, אך מעודדים, תומכים ודואגים ליצור מצב בו הילדה כן עושה את צרכיה במקום הראוי, ועל כך משבחים אותה. כמובך, שתמיכה ושיתוף פעולה מצוות הגן חשובים ביותר.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו