גמילה מטיטולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    אפרת
    06/12/2008

בני בן שנתיים וחצי, לפני שלושה שבועות התחלנו (יחד עם הגן) לגמול אותו מטיטולים. בהתחלה הוא סירב לשבת בסיר או באסלה אך והיה עושה במכנסיים, לאחר מספר ימים הסכים לשבת אך לא כל כך ברצון ולא תמיד עשה פיפי למרות שאומר שיש לו פיפי יחד עם זאת התחיל אצלו עצירויות (לפני הגמילה היה עושה קקי כשלושה פעמים ביום) עושה קקי פעם בשלושה ארבעה ימים וזאת בבכי קורע לב ופחד. ישנם ימים בגן שאין לו פיספוסים בכלל והמטפלות אומרות שהוא יושב באסלה ועושה פיפי, אך בבית המצב שונה לפעמים הוא ממש מסרב לשבת בסיר או באסלה עם ישבנון, הוא בוכה שיש לו פיפי הוא מתאפק אך מסרב בכל תוקף להתפנות. בימים האחרונים המצב ממש חמור והוא מבקש להחזיר לו טיטול וגם אז הוא מתאפק ובוכה ולא עושה בטיטול. אני מלאת סבלנות ומעודדת אותו לעשות היכן שהוא רוצה אך המצב ממש מייאש וכואב לי הלב לראות אותו סובל כך. מה דעתכם? ומה הייתם עושים במקומי? תודה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• שלום אפרת,

דפנה תייר
    06/12/2008

על פי גישתי וניסיוני, תופעת ההתאפקות והעצירות אותה את מתארת, כמו כל השתלשלות העיניינים אצלכם, שכיחה בקרב פעוטות הנגמלים בגישה הרווחת כיום - גמילה בגיל שנתיים וחצי (ומעלה) בגישה "זורמת" המניחה לפעוט להוביל את התהליך.
    בנקודה בה אתם נמצאים כרגע, עליכם לפתור ראשית את בעיית ההתאפקויות ולהפסיק את סיבלו של בנך. עצתי היא לתת לבנך (לתקופה של מספר שבועות עד שהבעיה תיפתר) אחד מהמוצרים הטבעיים הנמכרים ברשתות הפארם, שמטרתם לרכך את הצואה ולהסדיר את היציאות (התייעצי עם הרוקח). אני מדגישה שאין כוונתי לנרות או לחוקנים!
    במקביל, בעדינות אך גם בתקיפות, התעקשו על הושבתו על האסלה לעשיית צרכיו.
    במידה והבעיה לא תיפתר הייתי מציעה לפנות לייעוץ מקצועי.
    אנא עייני בתשובתי לפנייה קודמת היום בנושא.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה המשך

אפרת
    06/12/2008

העניין הוא שהוא מתאפק גם מפיפי וכאשר אני מציע לו לשבת בסיר או באסלה הוא מסרב ובוכה וכאשר אני מתעקשת הבכי וההתנגדות שלו גוברים והפיפי יוצא לו בלי שליטה בריצפה. בגן הוא כמעט ולא מתנגד לשבת באסלה. אציין שהילד הוא מאוד עקשן וקשה מאוד לשכנע אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה גם בדברים אחרים, אוכל, שתיה, שינה משחק וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דפנה תייר
    07/12/2008

שימי לב למילים שאת בוחרת: אני מציעה לו...
    ובכן, לגישתי, ההורה אינו "מציע" לילד לעשות את צרכיו בשירותים, אלא קובע לו עובדה, מציב דרישה, או לצורך הענין - מציב גבולות .
    אין זה אומר שההורה אינו עושה זאת בדרכי נועם ככל שניתן, בשקט, בסבלנות, בהבנה לקושי של הילד ובעידוד ובתמיכה, אך עדיין הוא ק ו ב ע לילד דרישה חד משמעית וברורה.
    להצעה, כידוע לך, ניתן לסרב. וכך עושה בנך. האם היית מציעה לו לתת לך יד בכביש על מנת לחצותו, או שמא היית קובעת עובדה - בכביש אתה נותן לי יד! כך בדיוק תנהגי בנושא השירותים.
    ילדך אינו בהכרח עקשן כמו שאת מציינת. יתכן פשוט שהוא בודק גבולות מול הורה הססן. אם כך - הפסיקי להיות כזו. הלוא יש לך הוכחה לטענתי - ראו זה פלא - שבגן הוא כמעט לא מתנגד לשבת על האסלה. אולי זה משום שהוא רואה בגננת דמות סמכותית? חישבי על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו