בעיות הסתגלות בפעוטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות הסתגלות בפעוטון
    אירנה
    07/12/2008

שלום רב! יש לי תינוק כמעט בן שנה! בגיל 8 חודשים הכנסתי אותו לפעוטון, ההסתגלות היתה קשה מאוד. הילד לא הפסיק לבכות במשך כל אותם השעות שהיה בפעוטון. לפני שבוע הגננת התייאשה ממנו. העברתי אותו לפעוטון אחר, ועדיין הוא לא מפסיק לבכות,כל עוד הגננת נמצאת לידו הוא רגוע, מספיק שהיא זזה ממנו מטר הוא מתחיל להיות היסטרי. למרות זאת יש ימים אחדים שהוא יותר רגוע, וכן משחק עם הילדים. בבית הוא בדר"כ לא בוכה ומשחק יפה. כמה זמן יכול לקחת להסתגל? האם יכול להיות שיש לו איזה בעיה? אודה על תשובה תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הסתגלות בפעוטון

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

מיכל דביר קורן
    07/12/2008

שלום לאירנה,
    אתחיל משאלתך האחרונה - האם יש לו בעיה, ובכן, אני מניחה שאם החלטת להעביר אותו מהפעוטון שבו היה כי הגננת התייאשה את כנראה חושבת שאכן ישנה בעיה....עכשיו, כשהוא נמצא במקום חדש צריך להעריך את הסתגלותו מחדש. זה דיי טבעי שכעת קשה לו, הוא הרי נמצא במקום חדש ולכן אי הנוחות הנצפית היום, הצורך בקרבה לדמות אחת, היא דווקא מובנת (הוא לא מצופה עדיין לשחק עם ילדים, רק לשחק בקרבתם ואם עושה זאת לעיתים זה יפה מאוד).
    אך אני יותר מודאגת מהעובדה שהוא לא הסתגל לאורך 4 חודשים במסגרת הקודמת בה היה: האם הוא ילד בעל מזג קשה המתקשה להתמודד עם שינויים ומעברים? האם חששת שיהיו לו קשיים מעין אלה מהכרותך איתו? איך ההתפתחות שלו באופן כללי? איך הצליחו להרגיע אותו בשעות בהן היה בפעוטון? האם הצליח לאכול ולישון שם?
    אני מניחה שהעובדה שגננת מתייאשת מבנך הינה חוויה לא פשוטה עבורך כאימא, חוויה המערבת תחושת תסכול, עלבון ובדידות ואני מקווה שנעשו דיי ניסיונות לסייע לו ולך לפני ההחלטה לשנות את המסגרת. קשה לקבוע מהו משך זמן הסתגלות הנדרש מילד בבואו למקום חדש, זה תלוי במזג שלו ובמידה בה הוא מסוגל להתאים את עצמו לשינויים, אך אם את מתרשמת שכעבור 4-5 שבועות של שהות רציפה בגן (ללא הפסקות של חופשות/מחלות וכו') בנך עדיין אינו מצליח להשתלב בגן, והצוות מתאר התקפי בכי מרובים והעדר הנאה, אני ממליצה לפנות לעזרה מקצועית.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו